Υποστηριξε το militaire
Θητεία
12/01/2018 | 18:50
Militaire News

Καταγγελία για σκουλήκια στο φαγητό νεοσύλλεκτων στο ΚΕΝ Αυλώνα

Καταγγελία για σκουλήκια στο φαγητό νεοσύλλεκτων στο ΚΕΝ Αυλώνα

Άσχημα μαντάτα από το ΚΕΝ Αυλώνα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρονται σε επιστολή καταγγελίας που έστειλαν γονείς στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων. Ιδιαίτερα επισημαίνουν το πρόβλημα με το φαγητό των νεοσύλλεκτων.

Η επιστολή

Πολύ άσχημες συνθήκες επικρατούν στα σχολεία νεοσυλλέκτων ΣΠΕΝ που ξεκίνησαν στο στρατόπεδο Αυλώνα αυτή τη Δευτέρα 8/1 και στεγάζονται στα κτίρια της 3ης Επιλαρχίας.
Στα εστιατόρια του στρατοπέδου δεν υπάρχουν μαχαίρια, κουτάλια ή πιρούνια, ενώ τις πρώτες μέρες δεν γνώριζαν οι εκπαιδευόμενοι φαντάροι ότι έπρεπε να είχαν τα δικά τους κουτάλια για τα γεύματα, καθώς κανείς δεν τους ενημέρωσε για αυτό.
Οι ποσότητες φαγητού είναι πολύ μικρές για τον αριθμό των στρατιωτών που πρέπει να σιτίζονται, με το πρωινό να είναι απλώς μια φέτα ψωμί με μαρμελάδα. Κάποιες μέρες οι περίπου 200 στρατιώτες δεν έφαγαν ούτε δεκατιανό γεύμα με αποτέλεσμα από τις 6 το πρωί ύστερα να τρώνε στις 3 το μεσημέρι μετά την εκπαίδευση έπειτα από 8 ώρες. Μέσα στα εστιατόρια πετάνε πουλιά και βρωμίζουν το χώρο με κουτσουλιές και το φαγητό διαρκώς χειροτερεύει.
Την Πέμπτη (11/1) ακούστηκαν καταγγελίες ότι βρέθηκαν σκουλήκια στην κοτόσουπα που σερβιρίστηκε το μεσημέρι και ότι πλέον ολοένα και περισσότεροι στρατιώτες επιλέγουν να τρώνε αποκλειστικά κρουασάν, πατατάκια ή οτιδήποτε άλλο παρέχεται από το ΚΨΜ.
Επίσης, η έλλειψη οργάνωσης είναι εμφανής σε κάθε επίπεδο, καθώς έγινε ρίψη βολής χωρίς να υπάρχει μέριμνα να δοθούν στους στρατεύσιμους ωτοασπίδες για προστασία, ενώ δεν ειδοποιήθηκαν καθόλου οι φαντάροι για τη βολή για να μεριμνήσουν προηγουμέως από μόνοι τους για τις ωτοασπίδες.
Δυστυχώς από την πρώτη μέρα η διοίκηση της επιλαρχίας φρόντισε να ενημερώσει τα παιδιά μας για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που πλήττει το στρατό και ότι αποποιούνται εν πολλοίς των ευθυνών τους. Παρόλο που έχει ήδη ξεκινήσει η εκπαίδευση με βάδην και πορεία, δεν παρέχονται ούτε τα στοιχειώδη με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται σοβαρά οι στρατιώτες με οικονομικά προβλήματα, ενώ εκφοβίζονται με στερήσεις και ποινές σε περίπτωση που γνωστοποιήσουν προς τα έξω τα πραγματικά προβλήματα.
Σας παρακαλώ να ερευνήσετε την συγκεκριμένη περίπτωση, διότι οι φαντάροι αν και βρίσκονται σε πρόγραμμα εκπαίδευσης όλη μέρα, δεν έχουν φαγητό ή σωστή θέρμανση για να επιβιώσουν στον Αυλώνα σωστά. Ιδιαίτερα το θέμα του φαγητού είναι σοβαρό, καθώς ακούστηκαν παράπονα για σκουλήκια και ότι πλέον κάθε γεύμα της ημέρας είναι άσχημης ποιότητας.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης