Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη Πολιτική ΥΠΕΘΑ
25/03/2016 | 06:01 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Επί τη Εθνική Επετείω” ο Κ.Φράγκος γράφει για το ταξίδι του ΥΕΘΑ στις ΗΠΑ

Του Κωνσταντίνου Φράγκου

Έκαστος τόπος έχει τας πληγάς του

Η Αγγλία τας ομίχλας, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας,η Βλαχία τας ακρίδας

και Η Ελλάς τον πατριωτισμόν

Εμμ. Ροΐδης

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, είναι ημέρα που δίνεται η ευκαιρία στους Αξιωματούχους να κάνουν δηλώσεις, να εκφωνούν μεγάλους πανηγυρικούς για την δόξα της δύστυχής πατρίδας και να διαλαλούν τον, υποκριτικό, πατριωτισμό τους. Οι περισσότεροι.

Δεν είχα καθόλου την πρόθεση να γράψω κάτι “υπέροχα πατριωτικό” γιατί δεν είμαι κατάλληλος να το κάνω και ούτε θα έπειθα τους αναγνώστες μου. Εν τούτοις, μερικά γεγονότα τελευταίας εσοδείας, με προκαλούν να το τολμήσω έμμεσα.

Η Εξουσία

Τα μεγαλεία (της Εξουσίας) να φοβάσαι, ω ψυχή και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις, αν δεν μπορείς με δισταγμό και προφυλάξεις ν’ ακολουθείς

Κ. Καβάφης/ Μάρτιαι Ειδοί

Ως παλαιός στρατιωτικός έχω, κι εγώ, τ’ απωθημένα μου και κουβαλάω αναστολές που με αποτρέπουν να κάνω σκληρή κριτική σε Υπουργούς Άμυνας και Αρχηγούς Επιτελείων. Είμαι, συνήθως, ήπιος και ταπεινός. Έλαβα μαθήματα ταπεινοσύνης, σεμνότητας και σωφροσύνης θητεύοντας δίπλα στον αείμνηστο Γιάννη Χαραλαμπόπουλο του οποίου υπήρξα Δ/ντης του Στρ. Γραφείου του επί μακρόν χρόνο. Και σήμερα θα είμαι ήπιος. Αναφερόμενος στους μετά Ι.Χ. Υπουργούς σε κανένα δεν διέκρινα όμως εξεζητημένη αλαζονεία, οίηση, επιδίωξη μεγαλείων και απαίτηση πολλών ταρατατζούμ – παραπατζούμ.

Θα σταθώ στον νυν ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο ο οποίος αποτελεί ειδική περίπτωση αφού οι αλαζονικές και εξωφρενικές συμπεριφορές  του έχουν ξεπεράσει κάθε όριο υπερβολής.

Ο κ. Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος ΑΝΕΛΛ, ΥΕΘΑ

Οι απαντώντες οστρείδιον εις την κορυφήν όρους και βλέποντες τον κ. Χ.Κ. Πρόεδρο της Ακαδημίας, αποτείνουσιν εις αυτόν την ερώτησιν: Πώς βρέθηκαν αυτά τα δύο πράγματα υψηλά: Η απάντηση είναι απλούστατη: Κατακλυσμός τα μετέφερεν εκεί.

Εμμ. Ροΐδης

Η περίεργη πολιτική συζυγία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, η οποία όχι ηδίστη αλλά ούτε στοιχειωδώς ικανοποιητική χαρακτηρίζεται,  έφερε τον κ. Π.Κ. στον θώκο του Υπουργού Άμυνας. Ο εν λόγω πολιτικός από τότε που ήταν βουλευτής της ΝΔ, Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής επί Πρωθυπουργού το κ. Κων Καραμανλή του επιλεγομένου Ακαμάτου ή Σκανδαλοθάπτη, εξέφραζε τον διακαή πόθο του να γίνει ΥΕΘΑ, «για να δώσει αίγλη στο λειτούργημα». Ήταν το όνειρο της ζωής του που η τύχη το έφερε να πραγματοποιηθεί. Θυμάμαι τότε ήταν και μέλος του Ομίλου Φίλων του Νικολά Σαρκοζί ενώ γνώριζε , ή έπρεπε να γνωρίζει, ότι ήδη οι Γάλλοι είχαν αρκετές εκκρεμότητες με τους εξοπλισμούς που μας πούλησαν (ελικόπτερα NH-90, εκσυγχρονισμός φρεγατών κ.α.).Αργότερα, ως Υπουργός, αγρίεψε όψιμα με τους Γάλλους.

Από τις πρώτες  ημέρες της θητείας του ο κ. Π.Κ. επέδειξε μια πρωτοφανή λατρεία του θώκου, θρησκομανία και ακατανίκητη έλξη στα ταξίδια – επισκέψεις με χρήση των αγαπημένων του ελικοπτέρων και του Πρωθυπουργικού GULF – STREAM , που δεν συμβάδιζαν με την πολιτική του κυρίου φορέα της Κυβέρνησης, του αριστερού (αν τελικά είναι αριστερός) ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. ΠΚ έβαλε φωτιά στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που τον ανέχονταν για τις ολιγάριθμους ψήφους του που στήριζαν την Κυβέρνηση.  Τι να πρωτοθυμηθώ;

  • Υποδοχή οστών Αγίας Βαρβάρας με τιμές Αρχηγού Κράτους, αγήματα, μπάντες κ.λπ. που έκανε σύμπαντα τον κόσμο να ξεκαρδίζεται.
  • Η τελετή – φιάσκο, σε ανάμνηση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.
  • Την καθιέρωση μορφών αγίων στα καπέλα στρατευμάτων, στη θέση των εθνοσήμων.
  • Τα ατελείωτα ευχέλαια, δοξολογίες κ.λπ
  • Τα αμέτρητα ταξίδια.
  • Τον αυταρχισμό του (Απεστράτευσε χωρίς λόγο έναν από τους καλλίτερους Α/ΓΕΣ, τον Στρατηγό Χ. Μανωλά).
  • Την πρόσληψη 32 μετακλητών συμβούλων στο ΥΕΘΑ.

Οι ασχολίες αυτές δεν του άφηναν χρόνο να εξετάσει τα δέοντα προβλήματα των ΕΔ. Λόγια πολλά και παχειά, έργα σχεδόν μηδενικά, υπογραφές σε επείγοντες φακέλους, σπανίως. Έτοιμα, από εποχής Αβραμόπουλου νομοσχέδια ετάφησαν. Ο κ. Α. Τσίπρας που αντελήφθη τις αδυναμίες του, τον είχε «αμολήσει» για να μην τον ενοχλεί.

Κατάλαβε ότι από τον άνθρωπο αυτόν δεν κινδυνεύει αφού η μεγαλομανία και αρχομανία του τον κολλούσαν στην Εξουσία.

Αυτά κόστιζαν, όμως, πολλά στην ήδη εξασθενημένη Άμυνα. Δεν κινδύνευε η Κυβέρνηση, κινδύνευε η Αμυντική ετοιμότητα και το φρόνημα των στελεχών που πέραν της αφαίμαξης των μισθών τους από Αντωνομπένηδες έβλεπαν την αδράνεια και τις φαιδρότητες του Καμμένου. Ενδιαφέρθηκε ποτέ για την διαθεσιμότητα των μαχητικών μέσων, τας ελλείψεις  ανταλλακτικών; Οι πληροφορίες μου είναι αρνητικές.

Τα τελευταία

Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι, τους δ’ ανοήτους ανθρώπους, το οίημα

Σωκράτης

Είναι γνωστά. Ο καλλίτερος Υπουργός της Κυβέρνησης κ. Μουζάλας, μη πολιτικός (γι’ αυτό δεν τον συμπαθεί η “συντεχνία”) κατάκοπος, ταλαιπωρημένος, υποκύπτει σε ένα γλωσσικό σφάλμα και δέχεται τα καταιγιστικά πυρά ενός εκ των χειροτέρων, του κ. ΠΚ αλλά και του άλλου μεγάλου υπερπατριώτη του κ. Αν. Λοβέρδου, του ΠΑΣΟΚ. Τι έπραξαν αυτοί οι υπέροχοι εθνόφρονες στα χρόνια της πλήρους αβουλίας, αναισθησίας και αδράνειας των Κυβερνήσεων για το Μακεδονικό; Τίποτα, μηδέν.

Ιδιαίτερα ο κ. ΠΚ απαίτησε την άμεση παραίτηση Μουζάλα ως διαπράξαντος μέγα εθνικό έγκλημα! Υποκρισία σκέτη! Απλά ο ΥΕΘΑ ήθελε να δημιουργήσει πατριωτική ανατριχίλα για να βοηθήσει το καταρρέον κόμμα του. Να συγκρατήσει τους οπαδούς του, κυρίως Παλαιοημερολογίτες.  Ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να ισορροπήσει τα πράγματα. 

Ο κ.ΠΚ δεν είχε καμμία πρόφαση να προχωρήσει πέραν από το θέατρο. Το γιατί το εξηγήσαμε. Αυτά που άφησε να διαρρεύσουν ότι μαζεύει τα πράγματά του και ότι διέταξε τους Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ που ευρίσκονταν στο εξωτερικό να επιστρέψουν είναι παραμύθια.

Εάν όμως συνέβη το  δεύτερο με τους Αρχηγούς, ο κ.ΠΚ φέρει μεγάλες ευθύνες γιατί, απερίσκεπτα και επιπόλαια εμπλέκει την Ηγεσία σε προσωπικά – κομματικά – πολιτικά παίγνια. Ο κ. Πρωθυπουργός είναι συνυπεύθυνος. Ο κ. ΠΚ είναι τόσο προσδεδεμένος  στη θώκο που οι περιοικούντες το ΥΕΘΑ γνωρίζοντας τη λατρεία του σ’ αυτόν είναι βέβαιοι ότι θα χρειασθούν ρυμουλκά για να τον απομακρύνουν, βίντσια της ΜΟΜΑ.

Παράλληλα, όμως με τις φωνές ο κ. ΠΚ οργάνωσε ένα μεγαλειώδες και πολυδάπανο ταξίδι με το πολυτελές GULF – STREAM  στην TAMPA της Φλόριντας (ΗΠΑ)

Το ταξίδι

Για τους γνωρίζοντες ολίγην Γεωγραφίαν η TAMPA είναι πολίχνη στην Ν. Φλόριντα όπου ζουν και ευημερούν Έλληνες σφουγγαράδες, Καλύμνοι, συμπατριώτες της κ. Καμμένου.

Ο κ. Υπουργός απεφάσισε να μεταβεί στην TAMPA  για να εορτάσει την Εθνική Εορτή και να συμμετάσχει σε θυρανοίξια ναΐσκου εξυψώνοντας το. Ελληνικό φρόνημα και πατριδολαγνεία στους ολίγους ομογενείς. Σπουδαία έμπνευση. Για να γίνει πιο εντυπωσιακή η βεγγέρα αποφάσισε να πάρει μαζί του την… μπάντα του ΠΝ, σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, Η μεταφορά της θα γινόταν με το μεταγωγικό της ΠΑ C-130. Όταν ο μαέστρος πληροφορήθηκε τα της μεταφοράς, διετύπωσε, σεμνά ένσταση «Εάν κάνουμε το ταξίδι κλεισμένοι επί τόσες ημέρες στο κήτος του θορυβώδους C-130 , θα κατέβουμε άυπνοι και κατάκοποι και αντί του Εθνικού Ύμνου θα παιανίζουμε το Ιτιά – Ιτιά μοσχοϊτιά» ψέλλισε. Έγινε κατανοητός και η μπάντα ταξίδεψε με τη γραμμή, με έξοδα του πάμφτωχου ΠΝ!

Παράλληλα ο κ. Υπουργός για να τηρήσει υψηλά το prestige και γόητρό του έλαβε το GULF STREAM, (μετά της συνοδείας επιτελών, υπασπιστών, υπασπιστριών και του βουλευτή των ΑΝΕΛ  κ. Δ. Κατσίκη) και μετέβη, μεγαλοπρεπώς, στην TAMPA. Η υποδοχή ήταν πενιχρή στην δε τελετή παρευρέθησαν ελάχιστα άτομα (το μαρτυρούν οι φωτογραφίες) και ΟΥΔΕΙΣ Αμερικανός επίσημος, τοπικός. Μόνο ο αστυφύλακας της κοντινής πλατείας.

Τα ερωτήματα:

  • Προς τι αυτή η βεγγέρα; Τι εξυπηρετούσε;
  • Προς τι αυτή η καταχρηστική χρησιμοποίηση

του GOLF STREAM; Αεροπλάνα γραμμής δεν υπήρχαν;

  • Προς τι αυτή η συμμετοχή συνεργατών στην εκδρομή (Η.Ε.Ε., ξενοδοχεία, διατροφή κ.λπ);
  • Τι δουλειά είχε εκεί ο κκ. Κατσίκης;
  • Προς τι η συμμετοχή της μπάντας σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς;
  • Ποιο το συνολικό κόστος της φανφάρας αυτής; Η Κυβέρνηση τι λέει;
  • Από πού αντλεί αυτή την ισχύ ο κ. Καμμένος να εκθέτει  Κυβέρνηση και ΕΔ;

Ο κ. Υπουργός μετέβη συνέχεια στην Ουάσινγκτον για να μιλήσει σε ένα Συνέδριο όπου και αγνοήθηκε από τις επίσημες Αμερικανικές Αρχές. Με όλο το τσούρμο πλην μπάντας. Επελθών δε στην δυστυχή χώρα, αναχώρησε αμέσως για Αίγυπτο, πάντα με το GULF – STREAM. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΖΗΤΩΣΑΝ, ΟΙ ΤΑΛΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΕΔ!

ΥΓ: 1) Θυμήθηκα ένα άλλο εξωφρενισμό του κ.ΠΚ. Κατά την κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο από Πρόεδρο κ. Ολάντ το πρωτόκολλο, το οποίο οι Γάλλοι τηρούν ευλαβώς, επέβαλε την παρουσία ΜΟΝΟ Τσίπρα – Ολάντ. Ο κ. ΠΚ, χωρίς να ρωτήσει κανένα, ωθούμενος από τη μεγαλομανία του έφτασε και έκατσε δίπλα, έχοντας πίσω του τρεις  ευηδείς υπερασπίστριες (Διαθέτει 3 υπασπιστές και 3 υπασπίστριες). Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε εμφανή αμηχανία, ο Γάλλος Πρόεδρος ανθυπομειδιούσε.

2) Από την απέναντι όχθη ανακοινώθηκε πραγματικός ορυμαγδός νέων εξοπλστικών προγραμμάτων και εκσυγχρονισμών. Σήμερα, τα Επιτελεία έχουν πενιχρότατες ή καθόλου πιστώσεις να διαθέσουν για την συντήρηση οπλικών συστημάτων. Δεν αναφέρω περισσότερα. Και πάλι ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

3)Τα όσα μας σέρβιρε η ευειδής εκπρόσωπος του Τύπου των ΑΝΕΛΛ για τα έξοδα ταξιδιού δεν πείθουν. Η δαπάνη του ταξιδιού της μπάντας (εισιτήρια, διατροφή, ξενοδοχεία, ΗΕΕ κ.α.) του ΠΝ επιβάρυνε το ΠΝ, αυτό πλήρωσε από το πτωχόν ταμείον του.

ΑΝ αργότερα, κατόπιν εορτής, πεισθούν μερικοί ομογενείς να συνεισφέρουν δεν έχει σημασία. Υπάρχει εξάλλου και ο, από μηχανής Θεός, που λέγεται ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ. Τα  έξοδα της Κουστωδίας, του κ. Κατσίκη, των καυσίμων, του GS και του πληρώματος του θα μοιρασθούν μεταξύ κάποιου ταμείου του ΥΕΘΑ και του άλλου πτωχού ταμείου της ΠΑ

4) Κάποιος, τελικά, θα πρέπει να εξηγήσει στον κ. ΠΚ ότι το GULF – STREAM είναι κρατική περιουσία και ουδείς πολιτικός μπορεί να το χρησιμοποιεί ως Ι.Χ. γιατί τότε πρόκειται για κατάχρηση διαπεπιστευμένων.

5) Ερωτηθείς, πρόσφατα από δημοσιογράφο, ο τ. ΥΕΘΑ, τ. Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης τι θα έλεγε αν συναντούσε τώρα τον κ. ΠΚ, απάντησε “Να γίνετε Υπουργός Άμυνας”… Ουδέν σχόλιον.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης