Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή Πολιτική ΥΠΕΘΑ
06/03/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ο Καμμένος πάει ΗΠΑ για να μιλήσει για “το στολίδι του ΝΑΤΟ τη Σούδα”! 4 ερωτήματα

Ο Καμμένος πάει ΗΠΑ για να μιλήσει για

Του Γιώργου Βλαβιανού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η συμμετοχή της SNMG2 του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο μετά από ομόφωνη απόφαση των υπουργών Αμύνης στις Βρυξέλλες έχει επαναφέρει προσφάτως το θέμα της Ατλαντικής Συμμαχίας στην ελληνική πολιτική ατζέντα. Στις 21 Μαρτίου, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος θα μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνει στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτων, το Lexington Institute και το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο του Nικ Λαρυγκάκη.

Για το γεύμα που θα γίνει στο Καπιτώλιο έχει σταλεί ήδη εντυπωσιακά αναλυτική πρόσκληση με το θέμα των ομιλιών που θα δώσουν ο Π. Καμμένος και ο δρ. Ντάνιελ Γκούρ, αντιπρόεδρος του Lexington Institute: « Ο Κόλπος της Σούδας: Το στρατιωτικό στολίδι του ΝΑΤΟ». Σίγουρα αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του Έλληνα υπουργού εκεί. Όμως ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα είναι και η πρόσκληση που έστειλε το αμερικανικό ινστιτούτο: http://lexingtoninstitute.org/event/.

Θα μεταφράσουμε μέρος του κειμένου της πρόσκλησης και θα υποβάλλουμε απλώς τέσσερις ερωτήσεις: « Ο Κόλπος της Σούδας στο νησί της Κρήτης είναι η νοτιότερη πολεμική βάση του ΝΑΤΟ με έναν διάδρομο προσγείωσης στη Βάση της 115 Πτέρυγας Μάχης, 31 ενισχυμένα καταφύγια αεροσκαφών καθώς και αποθήκες πυρομαχικών. Η Βάση της NSA στη Σούδα εχει καθορισθεί ως μία προκεχωρημένη Επιχειρησιακή Βάση, που παρέχει υποστήριξη σε αναπτυγμένες αεροπορικές και ναυτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, των συμμάχων και εταίρων. Η Βάση της Σούδας είναι μία από τις ελάχιστες τοποθεσίες που δύνανται να φιλοξενήσουν μονίμως αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με αντιτορπιλικά και αμφίβια πλοία ώστε να είναι εφικτές και πλέον αποτελεσματικές οι απαντήσεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και στον Περσικό Κόλπο.

Η Αθήνα, η Ουάσιγκτων και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να βρουν περισσότερες συνέργειες για να εργασθούν από κοινού και να προστατεύσουν την ειρήνη και το εμπόριο στη Μεσόγειο.»

Πρώτη ερώτηση: Γιατί σε μία πρόσκληση τόσες περιγραφικές λεπτομέρειες που αφορούν θέματα ασφαλείας της βάσης στην Κρήτη;

Δεύτερη ερώτηση: Γιατί την αποκαλούν Βάση της NSA στην Σούδα; Της αμερικανικής Εθνικής Ασφάλειας Πληροφοριών;

Τρίτη ερώτηση: Μόνιμη εγκατάσταση αεροπλανοφόρου; Γιατί άραγε τώρα αυτή η αναφορά;

Και τέταρτη: Να βρεθούν περισσότερες συνέργειες; Γιατί; Δεν υπήρχε, δεν υπάρχει η απαραίτητη συνεργασία Αθηνών, Ουάσιγτκων και ΝΑΤΟ και αν δεν υπάρχουν σε ποιούς τομείς θα πρέπει να αναζητηθούν;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης