Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Και νέα πρόκληση των Τούρκων κατά της Ρωσίας! Απαγόρευσαν πτήση ρωσικού αεροσκάφους

Και νέα πρόκληση των Τούρκων κατά της Ρωσίας! Απαγόρευσαν πτήση ρωσικού αεροσκάφους

Η Τουρκία “ψάχνεται” με κάθε τρόπο για να διατηρήσει το θερμόμετρο των σχέσεών της με την Ρωσία σε υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με το Sputnik, η Άγκυρα απαγόρευσε την πτήση ενός ρωσικού αερροσκάφους Antonov-30B στον τουρκικό εναέριο χώρο της. Η πτήση θα γινόταν στο πλαίσιο της συνθήκης «Ανοιχτοί Ουρανοί» που επιτρέπει την παρακολούθηση από αέρος την περιοχών της Ρωσίας και χωρών του ΝΑΤΟ.

Η Μόσχα  κατηγορεί  την Άγκυρα ότι με την απαγόρευση παραβιάζει τη συνθήκη και απειλεί μέσωτου υπουργείου Άμυνας, εκπρόσωπος του οποίου δήλωσε ότι  “η νέα τουρκική πρόκληση δεν θα περάσει έτσι”.

Ρώσοι παρατηρητές επρόκειτο να εκτελέσουν πτήσεις παρατήρησης πάνω από την Τουρκία με αεροσκάφος An-30B. Οι πτήσεις των Ρώσων παρατηρητών θα ξεκινούσαν την 1η Φεβρουαρίου και θα συνεχίζονταν έως τις 5 του μηνός.

Το ρωσικό αεροσκάφος θα πετούσε πάνω από τουρκικά αεροδρόμια που φιλοξενούν νατοϊκά αεροσκάφη όπως για παράδειγμα το  Ιντσιρλίκ, αλλά και κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας. «Ωστόσο μετά την άφιξη στην Τουρκία της ρωσικής αποστολής και την υποβολή των σχεδίων πτήσεων το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαγόρευσε την πτήση», δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την τουρκική κίνηση ως προσπάθεια κάλυψης της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας. «Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη την παραβίαση αυτή της συνθήκης από την Τουρκία, χωρίς την πρέπουσα απάντηση», είπε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης