Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Και ανάκληση αδειών στις ΕΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Και ανάκληση αδειών στις ΕΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Το προσφυγικό ζήτημα και η διαχείρισή του έχει πέσει ολοκληρωτικά στις πλάτες των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτό έχει άμεση επίπτωση στο προσωπικό τους.

Ακόμη και κλινικές νοσοκομείων έκλεισαν όπως έγινε στο ΝΝΑ,πριν μερικές μέρες.

Στο Δ΄Σώμα Στρατού αναφέρουν πληροφορίς ανακλήθηκαν άδειες και

επέστρεψε όλη η δύναμη κύριας μονάδας μηχανικού στην Ζώνη Ευθύνης του Δ΄Σ.Σ. για να προετοιμαστούν επιχειρησιακά στις εντολές που πήραν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thrakitoday.gr  “το Σαββατοκύριακο που πέρασε, πυρετώδεις οι προετοιμασίες της διοίκησης, των στελεχών και των κληρωτών για να προετοιμάσουν οχήματα και δομικά μηχανήματα που υπάρχουν στην μονάδα που στρατοπεδεύει δίπλα στον Νέστο ποταμό για να ξεκινήσει η “επιχείρηση” από νωρίς το πρωί της Δευτέρας”.

Ωστόσο ο χώρος που σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει επιλεχθεί για τη δημιουργία κέντρου εγκατάστασης προσφύγων ,δηλαδή οι εγκαταστάσεις της  πρώην “Φωνή της Αμερικής”,έχει απορριφθεί από το ΥΠΕΘΑ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Σχετικά με δημοσιεύματα για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στον χώρο της πρώην «Φωνής της Αμερικής» στην Ξάνθη, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υπήρξε καν σκέψη για τη χρησιμοποίηση αυτού του χώρου.

Γεγονός είναι ότι ο Δήμος Καβάλας, ανάμεσα σε άλλες προτάσεις, πρότεινε και δομή της πρώην «Φωνής της Αμερικής» στην Καβάλα, κοντά στο χωριό Αγίασμα, η οποία απερρίφθη λόγω ακαταλληλότητας από υγειονομική άποψη (συγκέντρωση κουνουπιών κλπ).

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης