Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
06/12/2015 | 23:12 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η Τουρκία αρχίζει να γίνεται …γραφική! Τι είδαν ως… απειλή σε ρωσικό πλοίο που έπλεε στον Βόσπορο

Η Τουρκία αρχίζει να γίνεται ...γραφική! Τι είδαν ως... απειλή σε ρωσικό πλοίο που έπλεε στον Βόσπορο

Προβοκάτσια χαρακτήρισε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την ενέργεια Ρώσου στρατιώτη σε πολεμικό πλοίο της Ρωσίας να πάρει στον ώμο του ένα πύραυλο επιδεικνύοντάς τον την ώρα που περνούσε από τον Βόσπορο.
«Ναι εδώ υπάρχει πρόκληση», είπε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας ότι «είτε είναι ρωσικό είτε είναι άλλου έθνους, είναι γνωστό πως πρέπει να περνά ένα πλοίο από τον Βόσπορο».
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι «δεν τίθεται λόγος για καμιά απειλή στο πέρασμά τους αλλά εμείς στην περίπτωση που θεωρήσουμε ότι υπάρχει απειλή θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση. Η διέλευση ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου με στρατιώτη ο οποίος μεταφέρει πύραυλο ή κάτι παρόμοιο είναι πρόκληση».
Για τις διαμαρτυρίες της Βαγδάτης σχετικά με την αποστολή τουρκικού στρατού στην Μοσούλη του Βορείου Ιράκ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι οι τουρκικές δυνάμεις εκπαιδεύουν τις ομάδες που θα πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος. «Δεν είναι μόνο η Τουρκία που συμβάλλει στην εκπαίδευσή τους εκεί αλλά και οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Γαλλία», ανέφερε.
Στο μεταξύ το ΝΑΤΟ έστειλε ήδη στο Σαράιμπουρνου τρία πολεμικά πλοία, ένα πορτογαλικό, ένα ισπανικό και ένα καναδέζικο.
ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου –

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης