Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη ΚΥΠΡΟΣ Πολιτική
20/04/2016 | 06:39 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η Κύπρος δεν “πουλά” τώρα που πουλιέται; To “Δεν ξεχνώ” που ξεχάσαμε…

Η Κύπρος δεν

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

 Η Κύπρος “δεν πουλάει” την ίδια ώρα που όλα δείχνουν ότι πουλιέται! Πόσα ΜΜΕ ασχολούνται με όσα γίνονται στο Κυπριακό; Ποιοι παρακολουθούν την “με το ζόρι” λύση μέσα στο 2016; Πόσοι μετάδωσαν την διακήρυξη των 8 που δημοσίευσε το Militaire.gr ;

Η Κύπρος “δεν πουλάει” εδώ και χρόνια. Η περίοδος της προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν μια παρένθεση.Ευτυχώς σημαντική αφού ακύρωσε το σχέδιο Ανάν. Αλλά τώρα φαίνεται ότι έρχονται τα χειρότερα…

Πολλά χρόνια τώρα το θέμα Κυπριακό έχει αρχίσει να “ξεθωριάζει”. Σε πολλά νέα παιδιά δεν λέει δυστυχώς τίποτα πια .Κι αυτο είναι επικίνδυνο.

Το αυτοκόλλητο “Δεν ξεχνώ” που τα πρώτα χρόνια βρισκόταν σε πολλά παμπρίζ αυτοκινήτων ξεθώριασε γρήγορα. Και χάθηκε μαζί με τ΄αυτοκίνητα που αντικαταστάθηκαν στο κλίμα της ευμάρειας με άλλα πιο σύγχρονα στα οποία δεν χώραγε το “Δεν ξεχνώ”. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν χωρούσε πια και στην μνήμη μας.

Νομίζω ότι μόνο όσοι έχουμε έστω κάποιες εικόνες ,ήχους και μνήμες από εκείνες τις δραματικές μέρες του καλοκαιριού του 1974 έχουμε ακόμη τη συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί το Κυπριακό. Κι όχι στην ένταση του παρελθόντος και στη διάρκεια που θα ΄πρεπε.

Εικόνες έχουν να κάνουν με τους πατεράδες που έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν που θα καταταχθούν και δεν έβρισκαν. Γύρναγαν στο σπίτι και ξαναφευγαν και πάλι τα ίδια.

Ήχοι από την ασπρόμαυρη τηλεόραση που εκείνα τα πρώτα καλοκαιρινά βράδυα έπαιζε όχι ότι “ιστορικά” ντοκιμαντέρ είχε φτιάξει η χούντα.

Όλα αυτά μνήμες παιδικές .Φθάσαμε μεσήλικες και το “κυπριακό” απλά έγινε το “σχήμα λόγου” που αντικατέστησε το “μεσανατολικό” όταν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάποιο άλυτο πρόβλημα.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να πάμε σ΄ όποια “λύση” μας πετάξουν στα μούτρα . Στην Τουρκία έγινε εισβολή. Είχαμε νεκρούς. Έχουμε αγνοούμενους και οικογένειες που ακόμη τους αναζητούν. Περιουσίες που τις άρπαξαν και τις έδωσαν με το έτσι θέλω σε εποίκους.

Τώρα που “μύρισε” φυσικό αέριο και χρήμα έχουν σπεύσει όλοι να πάρουν μερίδιο δινοντάς μας…μια κάποια λύση;

Το Κυπριακό και το αν ,πότε και κυρίως πως θα λυθεί μας αφορά ΑΜΕΣΑ . Ας σταματήσουμε να παριστάνουμε τους …αδιάφορους και τους …υπεράνω. Ας ακούσουμε κι ας διαβάσουμε όσα λένε και γράφουν αυτοί που προειδοποιούν για την επερχόμενη καταστροφή. Κάτι παραπάνω ξέρουν . Για να μην παριστάνουμε τους ανήξερους όταν μας φορέσουν καπέλο τη … “λύση” που μας ετοιμάζουν.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης