Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΝ
02/02/2016 | 20:07 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η “εικονική πραγματικότητα” του Α/ΓΕΝ για τον Στόλο! Τι ποσοστό διαθεσιμότητας ανακοίνωσε

Η

Στην πρώτη του επαφή με τους στρατιωτικούς συντάκτες ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης έδειξε εξαιρετικά ευτυχής για την κατάσταση του Στόλου.

Ο Α/ΓΕΝ υποστήριξε ότι το ποσοστό διαθεσιμότητας των πολεμικών πλοίων φθάνει στο 75%,προκαλώντας την έκπληξη των δημοσιογράφων που άλλα γνωρίζουν. Όλοι οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το αμυντικό ρεπορτάζ.

Ο Α/ΓΕΝ για να υποστηρίξει την άποψή του είπε ότι στην τελευταία άσκηση ″Αστραπή″, συμμετείχαν 70 πλοία.Λίγη ώρα αργότερα στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επανέλαβε ότι “σε μεγάλης κλίμακας άσκηση που διεξήχθη προ ολίγων μηνών συμμετείχαν 72 πλοία”.

Δεν πρόκειται να δημοσιεύσουμε τις πληροφορίες και τα ποσοστά που κυκλοφορούν. Ούτε να μεταφέρουμε όσα σκυθρωποί επιτελείς του ΠΝ λένε όχι με κακή προαίρεση αλλά λόγω της αγωνίας που έχουν για την κατάσταση που επικρατεί λόγω των περικοπών. Χωρίς αμφιβολία ο Στόλος και κυρίως το προσωπικό του αν χρειαστεί θα δώσουν ότι χρειάζεται από δύναμη πυρός και ισχύος. Αλλά καλό θα ήταν και οι ηγεσίες,πολιτικές και στρατιωτικές να μην δημιουργούν “εικονικές πραγματικότητες” μόνο και μόνο για να εφησυχάσουν τους πολίτες. Γιατί μαζί μ΄ αυτούς εφησυχάζουν κι όλους όσους στην Ευρώπη ανεύθυνα και ανέντιμα θα λέγαμε επέβαλλαν στις ελληνικές ΕΔ και στο ΠΝ κατά συνέπεια περικοπές αφοπλισμού! Και τώρα ενώ ξέρουν τι καταστροφή έχουν φέρει προκλητικότατα μας κουνάνε το δάχτυλο γιατί λένε …δεν φυλάμε τα σύνορά μας.

Καλό θα ήταν οι ηγεσίες μας να πάρουν τις πραγματικές διαθεσιμότητες και να τις πάνε σ΄ αυτούς που τις προκάλεσαν.

Τι είπε για τα Ναυπηγεία ο Α/ΓΕΝ

Ο Α/ΓΕΝΑ αναφέρθηκε  ακόμη  στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου γίνονται τώρα δευτερεύουσες εργασίες συντήρησης φρεγατών και κατασκευάζεται ,εξομοιωτής αντιμετώπισης διαρροών σε πλοία.

Για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ο αρχηγός ΓΕΝ αναφέρθηκε στην τροπολογία που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των 2 πυραυλάκατων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ,λέγοντας ότι το επιπλέον κόστος για την ολοκλήρωση των εργασιών, θα ανέλθει σε 40 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 22,5 εκατ. αφορούν σε αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και τα 17,5 εκατ. σε υλικά.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης