Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η ΕΕ κοροϊδεύει την Ελλάδα στο προσφυγικό! Τι καταγγέλει η Βόζενμπεργκ

Η ΕΕ κοροϊδεύει την Ελλάδα στο προσφυγικό! Τι καταγγέλει η Βόζενμπεργκ

«Οι Έλληνες έχουμε γνωρίσει την προσφυγιά. Επί 1 χρόνο βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την ανακούφιση των προσφύγων”, είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter.Καιρός να μάθουν και οι Ευρωπαίοι όμως,γιατί όπως φαίνεται εξακολουθούν να μας κοροϊδεύουν.

Τα όσα είπε στο ΑΠΕ η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ είναι ενδεικτικά.

Η κυρία Βόζενμπεργκ κατηγόρησε την ΕΕ για ολιγωρία τόσο ως προς τη μη αποστολή επαρκούς ανθρώπινου δυναμικού και υλικοτεχνικής υποδομής στην Ελλάδα για την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών απονομής ασύλου, όσο και ως προς τη μη εφαρμογή του μηχανισμού της μετεγκατάστασης.

Η κ. Βόζενμπεργκ στο πνεύμα να ασκηθούν πιέσεις προς την Ευρώπη, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών και την ανακούφιση της Ελλάδας από το προσφυγικό-μεταναστευτικό βάρος, οργάνωσε αποστολή ευρωβουλευτών του ΕΛΚ στην Αθήνα και τη Λέσβο.

Ήταν μια ευκαιρία, όπως δηλώνει η ίδια στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «να αποκτήσουν προσωπική αντίληψη για το μέγεθος του προσφυγικού προβλήματος και να το μεταφέρουν στο ΕΚ και στις χώρες τους».

Η κυρία Βόζενμπεργκ είπε ακόμη ότι έχει  καταθέσει πληθώρα ερωτήσεων για το γεγονός ότι η ΕΕ έχει ολιγωρήσει για την εφαρμογή των αποφάσεων για μετεγκατάσταση. Έπρεπε να φεύγουν 6.000 τον μήνα και φεύγουν γύρω στα 30-40 άτομα.

Οι 50.000-55.000 άνθρωποι που βρίσκονται στην Ελλάδα προβλέπεται ότι θα μείνουν, αν και οι ίδιοι θέλουν να φύγουν για τη Β. Ευρώπη, αλλά δεν μπορούν, αφενός λόγω ανεπάρκειας των υποδομών στην Ελλάδα, αλλά κατά κύριο λόγο, λόγω ανικανότητας της ΕΕ.

Το ευτυχές είναι ότι το θέμα εντόπισαν και οι συνάδελφοι και θα καταγραφεί σε ένα πόρισμα που θα υπογράψουμε όλοι για να υποβληθεί στην Επιτροπή και στο ΕΚ».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης