Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Εβραϊκή Κοινότητα διαμαρτύρεται γιατί “καίμε τον Ιούδα”! Υπερβολές…

Η Εβραϊκή Κοινότητα διαμαρτύρεται γιατί

Οι υπερβολές ποτέ δεν κάνουν καλό. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel “η ελληνική εβραϊκή κοινότητα διαμαρτυρήθηκε  στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού γιατί στην  ιστοσελίδα του  και σε φυλλάδια του  διαφήμιζε στις  “πασχαλινές  προτάσεις του  το  «κάψιμο του Ιούδα» ως γεγονός που πρέπει να παρακολουθήσουν οι τουρίστες”.

«Αυτό το έθιμο διαιωνίζει αντισημιτικά αισθήματα και είναι χαρακτηριστικό ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει σχεδόν εξαφανιστεί”, ανέφεραν στην   επιστολή που απέστειλαν  την Παρασκευή από το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα,γράφει η εφημερίδα.

Στην επιστολή επισημαίνουν ότι οι πληροφορίες για το έθιμο περιλαμβάνονται και σε φυλλάδιο που διανέμεται  από την Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, ανέφερε η επιστολή.

«Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει από   τις αρχές, να καταργηθεί το έθιμο αυτό,γράφουν  σημειώνοντας ότι και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία το  αποθαρρύνει .

Θα πρέπει να σημειώσουμε και να υπενθυμίσουμε ότι οι Έλληνες έχουν δώσει σαφέστατα δείγματα για το πόσο αντισημίτες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Εξαιρείται μια ισχνή μειοψηφία η οποία σε σχέση με όσα συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ανύπαρκτη. Δεν χρειάζεται νομίζουμε να υπενθυμίσουμε όσα έκαναν οι Έλληνες για τους Εβραίους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα έθιμα κάθε τόπου και κάθε κοινωνίας δεν μπορούν να καταργούνται επειδή κάποιοι ,κάπως τα ερμηνεύουν. Κι απ΄ όσο γνωρίζουμε το κάψιμο του Ιούδα είναι έθιμο που τηρείται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως θέμα αντισημιτισμού.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης