Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η γερμανική ακροδεξιά προσεγγίζει τους ναζί λέει ο Γκάμπριελ

Η γερμανική ακροδεξιά προσεγγίζει τους ναζί λέει ο Γκάμπριελ

Η γερμανική ακροδεξιά προσεγγίζει τον λόγο των ναζί. Η εκτίμηση ανήκει στον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ,ο οποίος αναφέρθηκε στο  αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), τα ποσοστά του οποίου παρουσιάζουν συνεχή άνοδο.

Το ακροδεξιό αυτό κόμμα κερδίζει πόντους επειδή  πολλοί Γερμανοί  ανησυχούν όλο και περισσότερο για την πολιτική ανοικτών θυρών που εφαρμόζει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έναντι των προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες. Η Γερμανία υποδέχθηκε 1,1 εκατ. πρόσφυγες το 2015.

«Εκείνοι που κατηγορούν δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς για προδοσία, μιλούν για “κόμματα του συστήματος”, απειλούν δημοσιογράφους που αποκαλούν “τον Τύπο που ψεύδεται” — βρίσκονται πολύ κοντά στη φρασεολογία των εχθρών της δημοκρατίας, των Ναζί των δεκαετιών του 1920 και του 1930», υπογράμμισε ο Γκάμπριελ.

Η άνοδος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία στις δημοσκοπήσεις σημειώνεται παράλληλα με την αύξηση της υποστήριξης σε άλλες οργανώσεις της άκρας δεξιάς, όπως το κίνημα PEGIDA.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη κατέδειξε ότι οι προθέσεις ψήφου για την AfD αυξήθηκαν κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες, στο 12%, γεγονός που σημαίνει πως το κόμμα αυτό παγιώνεται στη θέση της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στη Γερμανία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης