Υποστηριξε το militaire
ΠΑ
08/11/2017 | 07:34 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Η αναβολή της επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη στο ΥΠΕΘΑ και το plan b για τα F-16

Η αναβολή της επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη στο ΥΠΕΘΑ και το plan b για τα F-16

Η συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη Τζ.Πάϊατ με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο,που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες αναβλήθηκε. Η αναβολή αποδόθηκε στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ,αν και χρόνος για να γίνει υπήρχε.

Η συνάντηση αναμενόταν με ενδιαφέρον κυρίως λόγω των εξελίξεων στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μαχητικών αεροσκαφών F-16. Εξελίξεις που τις τελευταίες ημέρες δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές.

Η δήλωση της Ν.Μπακογιάννη,σύμφωνα με την οποία “κάτι σάπιο” υπάρχει στην ελληνοαμερικανική συμφωνία έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στην αμερικανική πλευρά αλλά και στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ που επιμένει στο “πάγωμα” όλων των διαδικασιών.

Ωστόσο μέχρι τις 14 Νοεμβρίου αναμένεται η οριστική απάντηση των Αμερικανών για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απάντηση που θα ΄ρθει θα αφορά στον εκσυγχρονισμό 85 αεροσκάφων με κόστος περίπου 1,3 δις δολάρια. Δηλαδή 200 εκατομμύρια πάνω από το πλαφόν του 1,1 δις που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Πάντως σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας εξετάζεται plan b για τον εκσυγχρονισμό των F-16,αν η πρόταση που έρθει δεν κριθεί ικανοποιητική.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης