Υποστηριξε το militaire
Άποψη ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
20/07/2017 | 05:06 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Εξοπλισμοί δικαιοσύνη και σκάνδαλα: Είδε ο Σικελός Μαφιόζος τον Έλληνα πολιτικό και φοβήθηκε

Εξοπλισμοί δικαιοσύνη και σκάνδαλα: Είδε ο Σικελός Μαφιόζος τον Έλληνα πολιτικό και φοβήθηκε

Επικαιρότητες

Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ…

Του Κων. Φράγκου

(Αφιερωμένο, εξαιρετικά, στον Υπουργό – Αναπληρωτή Δικαιοσύνης κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο)

  • “Βοηθείστε με να κηρύξουμε πανστρατιά κατά της διαφθοράς και διαπλοκής”, Δ. Παπαγγελόπουλος (Βουλή, 10-10-16)
  • “Στα εξοπλιστικά προγράμματα υπήρξε περίοδος που οι μίζες έπεφταν βροχή. Τι βροχή; Καλλίτερα θα ήταν να πω καταιγίδα και μάλιστα τροπική ή ακόμη καλλίτερα ή χειρότερα κατακλυσμός… Το δυστύχημα είναι ότι μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου, αλλά  δυστυχώς και κάποιοι εισαγγελείς ή δικαστές έκαναν πως δεν καταλάβαιναν. Η Δικαιοσύνη εκτός από τυφλή προσέθεσε στ’  αυτιά της και ωτοασπίδες, όχι μόνο να μην βλέπει αλλά και να μην ακούει…”, Δημ. Παπαγγελόπουλος (Βουλή, 05-07-17).
  • “Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει”, Δημ. Παπαγγελόπουλος (Βουλή, 05.07.17)
  • Του κ. Δ.Π., όμως είχε προηγηθεί, προ αρκετών ετών, μια στεντόρεια φωνή του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Μπεγλίτη, η οποία απέδιδε την πραγματικότητα και ουδείς πολιτικός την άκουσε: Είχαν ωτασπίδες; «Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες. Κάποιοι έγιναν πλούσιοι και βρίσκονται εκτός και εντός του Πενταγώνου. Όποια ντουλάπα της Γ.Δ. Εξοπλισμών αν ανοίξεις, θα βρεις ένα σκελετό…» (Βήμα, 29-09-10)
  • Το 2008 εξέδωσα, με μύριες δυσκολίες, το βιβλίο μου ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ… ΠΑΡΤΗΣ (Εκδόσεις Γκοβόστη) όπου περιέγραφα με κάθε λεπτομέρεια, με διευθύνσεις και ονόματα όλες τις ληστείες των εξοπλισμών! Ουδείς πάλι, κρατικός Αξιωματούχος συγκινήθηκε..
  • Ο κ. Δ. Παπαγγελόπουλος διέγραψε μια πλήρως επιτυχημένη καριέρα ως Εισαγγελικός λειτουργός. Το διάστημα 2003 – 2006 ήταν Προϊστάμενος Εισαγγελίας Αθηνών. Αυτή η περίοδος ήταν κρισιμότατη και σπουδαία στην υπόθεση των σκανδάλων. Μόλις είχε αναλάβει η Κυβέρνηση Καραμανλή, είχαν λήξει οι Ολυμπιακοί Αγώνες (μέγα σκάνδαλο για το οποίο ουδείς ελέγχθηκε παρά τις κραυγές του μη “λαδωμένου” τύπου) και ο κ. Κ.Κ. χαρακτήριζε τον απελθόντα κ. Κ. Σημίτη ως Αρχιερέα της Διαπλοκής. Οι νέοι “άφθαρτοι” της Κυβέρνησης μαζί με τους Εισαγγελείς μπορούσαν να οδηγήσουν τους κύριους υπεύθυνους των εξοπλισμών (Σημίτης – Τσοχατζόπουλος – Παπαντωνίου) κατευθείαν στο εδώλιο γιατί δεν προστατεύονταν ακόμη από το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος. Ουδέν τοιούτον συνέβη ή μάλλον συνέβη άπαξ κι αυτό υπό μορφή φιάσκου (θα το δούμε πιο κάτω).

Παρ’ όλες τις προσπάθειες των τότε ΥΕΘΑ κ. Σ. Σπηλιωτόπουλου και Γ.Γ. Εξοπλισμών τ. Εισαγγελέα Ζορμπά  οι φάκελοι των αμαρτιών κάπου εξώκειλαν.

Στο Υπουργείο Άμυνας εγκαταστάθηκαν οι κ. Ε. Μεϊμαράκης και Ε. Βασιλάκος οι οποίοι ουδέν ενδιαφέρον έδειχναν για τις ζοφώδεις υποθέσεις. Το αντίθετο. Τις άφησαν, με ανοχή ή οδηγίες άνωθεν, να οδηγηθούν στην παραγραφή. Ο κ. Κ.Κ. ανεδείχθη ως Αρχιερέας του κουκουλώματος. Εν τω μεταξύ, το όργιο των Αντισταθμιστικών συνεχίζονταν ανεξέλεγκτο ακόμη μέχρις χρυσής εποχής των Αντωνομπένηδων!(Σχετικές καταγγελίες έχω κάνει από το ΠΑΡΟΝ, χωρίς να συγκινώ κανέναν).

  • Ο υπογράφων αυτό το κείμενο είχε ζητήσει πρόσφατα την συνδρομή του κ. Υπουργού για την έρευνα ενός σκανδάλου και έφαγε πόρτα!!!
  • Ο κ. Δ.Π. ανήκει, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, στο ιδιαίτερο περιβάλλον του κ. Κ. Καραμανλή,  παλαιόθεν, εξ’  ου η έκρηξη ενθουσιασμού του όταν το σκάνδαλο Βατοπεδίου «ελευκάνθη» πρόσφατα. Ευχαρίστως ακούσαμε ότι τον υπουργοποίησε ο κ. Α. Τσίπρας, εκτιμώντας την εμπειρία του, για να «κτυπήσει» την διαφθορά.
  • Συμπέρασμα: Πολύ ωραία τα λέει ο κ. Υπουργός αλλά πολύ όψιμα. Πάρα πολύ όψιμα και αόριστα. Εγγίζει ελάχιστα τους βασικούς αυτουργούς της διαφθοράς. Τους πολιτικούς. Γιατί δεν αναφέρει ονόματα;

Μια υπόθεση οπερέτα

Είδε ο Σικελός Μαφιόζος τον Έλληνα πολιτικό και φοβήθηκε.

Mafia’s Manager

  • Ο νέος Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεών του στη Βουλή (12.05.04) ρίχνει ένα μετεωρίτη κατά των αρπαχτών των εξοπλισμών: “Στον ευαίσθητο χώρο της άμυνας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις, συνώνυμες της ασυδοσίας. Δεσμευτήκαμε ότι θα προχωρήσουμε με υπευθυνότητα, αλλά και αυστηρότητα σε εξονυχιστικό έλεγχο. Αναφέρω, δειγματοληπτικά, τα ραντάρ αντιπυροβολικού TPQ – 37, κόστους 130 εκ. δολ. Η στρατιωτική ηγεσία ήταν αρνητική. Κι όμως αγοράσθηκαν και τα ραντάρ  αυτά βρίσκονται σήμερα ανενεργά στις αποθήκες*. Καταθέτω τα έγγραφα». Το θέμα παραπέμπεται ΑΜΕΣΩΣ στη Δικαιοσύνη… Αμ’ έπος, αμ’ έργον συγκροτείται Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (κοινή για τα TOR-MI και TPQ-37) της οποίας η σύνθεση προδίκαζε το αποτέλεσμα.

* Έχει ελεγχθεί η πληροφορία ότι επί μία 10ετία μετά αγοράζονταν ανταλλακτικά για τα TPQ-37 των αποθηκών;

Η Εξεταστική Επιτροπή Τραγάκη

(Στο εδώλιο: Άκης – Γιάννος)

Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους ίνα προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή.

Εμμ. Ροΐδης

Όταν η συντεχνία απεφάσισε να κυνηγήσει τα σκάνδαλα, επέλεξε τη μέθοδο απαξίωσης, ευτελισμού της πρώτης Εξεταστικής που αφορούσε τις κραυγαλέες ληστείες στις υποθέσεις προμήθειας των TPQ – 37 και TOR-MI.

Ποιος δικαστικός θα έστελνε άλλο φάκελλο στη Βουλή, μέσω Αρείου Πάγου, όταν έβλεπε την κωμωδία που παιζόταν από τους πολιτικούς;

Ποιος περίμενε ότι ο “Ροβοσπιέρος” Καραμανλής που απείλησε τους Νταβατζήδες και τους διεφθαρμένους πολιτικούς θα ανέκρουε πρύμνα και θα μετατρεπόταν σε σημαιοφόρο της συγκάληψης. Ποιος παρενέβη; Ποιοι παράγοντες πολιτικοί ή δικαστικοί ήταν πιο κοντά του και τον έπεισαν, και ποιοι δικαστικοί υλοποίησαν την απόφασή του;

Δεν προτίθεμαι εδώ ν’ αναφερθώ λεπτομερώς στα έργα και τις ημέρες της Εξεταστικής Επιτροπής του τραγικού Γιάννη Τραγάκη. Στην υπόθεση, σχέτη οπερέττα, πρωταγωνιστούσαν από πλευράς ΝΔ οι κ. Τραγάκης, Γκιουλέκας, Ζαγορίτης, Πολύδωρας, Κεδίκογλου, κ.α.

Από το ΠΑΣΟΚ, κορυφαίοι αστέρες, οι κ. Ε. Βενιζέλος, Μ. Καρχιμάκης, Α. Λοβέρδος, Σ. Κοσμίδης, κ.ά.

(Σημειώνω, για την Ιστορία, ότι τον φάκελλο παραπομπής είχαν υπογράψει η κ. Ελένη Τουλουπάκη και Π. Αθανασίου, δύο εντίμοι δικαστικοί, χωρίς ωτασπίδες).

Επαναλαμβάνω ότι επρόκειτο περί φαρσοκωμωδίας που θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφέρει στην οθόνη ο φίλος μου Παντελής Βούλγαρης. Αποτελέσμα: Άκης – Γιάννος, κηρύσσονται αθώοι, λευκές περιστερές, υπό τις επευφημίες των δύο κομμάτων. Κατασυγκινημένος ο κ. Τσοχατζόπουλος ευχαριστεί τους “συναδέλφους” οι δε κ. Βενιζέλος – Λοβέρδος εξέδωσαν μανιφέστα (30.11.04) θριαμβολογούντες για την νίκη του κοινοβουλευτισμού και την κατατρόπωση των συκοφάντων του πολιτικού κόσμου!! Είναι αυτοί που σήμερα αγωνίζονται να επανέλθουν στην Εξουσία!

Η βόμβα Τραγάκη

Έκαστος τόπος έχει την πληγή του. Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία της ακρίδας και η Ελλάς τον πατριωτισμόν.

Εμμ. Ροΐδης

Τον κ. Γιάννη Τραγάκη, παλαιοκομματικό της Δεξιάς, υπέρμαχο του κομματικού Κράτους θα τον συναντήσετε μετά τη παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ως εκπρόσωπο της Ν.Δ. να κάνει συγκινητικές δηλώσεις πατριωτισμού. Ο πόνος του για την Χώρα είναι έκδηλος. Δίπλα στη Βουλή συγκινείται περισσότερο γιατί εκεί έχει διορίσει τρία μέλη της οικογένειάς του. Ο καλός μας πατριώτης λοιπόν, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλισμών μην ξεχνάμε, έριξε από τις στήλες της Ελευθεροτυπίας (20.05.14) βόμβα. Δηλώνει σε μακρά συνέντευξη:

“…Η Εξεταστική Επιτροπή του 2005 είχε θεμελιώσει πλήρως την απιστία σε βαθμό κακουργήματος του Άκη και τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών… Επίσης τη διαδρομή του μαύρου χρήματος… Είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TORMI και TPQ-37, του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο πάρτυ των προμηθειών των Ε.Δ. ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ…” .

Ποιος σας σταμάτησε κ. Τραγάκη; Παρά τις πιέσεις ο τ. Πρόεδρος δεν απάντησε. Ποιος, καλέ, ποιος; Τι κάνει νιάου νιάου επί των κεραμοσκεπών στεγών; Διερωτώμαι: Ο τότε Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών δεν είχε ενημερωθεί για το θέμα; Για την κοινή απάτη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σε βάρος του Ελληνικού λαού;

Η συνέντευξη Γ. Τραγάκη προκάλεσε πάταγο και “σύγχισε” ιδιαίτερα τον κ. Ε. Βενιζέλο, Αντιπρόεδρο τότε της Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων, ο οποίος επαίρετο ότι ήταν ο κύριος συντελεστής αθώωσης των ΑκοΓιάννων! Ουδείς τον έλεγξε..

Μια γενική θέση

Η Ελλάδα έχει προ πολλού περιέλθει σε κατάσταση καθολικής παρακμής, ανυποληψίας και πτώχευσης λόγω των αθλίων πολιτικών της. Οι δωσίλογοι είναι πολλοί πέραν του Τσοχατζόπουλου, που αποκαλύφθηκε τυχαίως.

Οι εγκληματίσαντες πολιτικοί, συγκαλυπτόμενοι από το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος που αυτοί “μαστόρευσαν”, ουδέν έλεγχον υπέστησαν. ΟΥΔΕΙΣ εξέφρασε μεταμέλεια, έκανε απολογισμό λαθών, απεχώρησε διακριτικά. Αλαζόνες και θρασύτατοι επιχειρούν να επανέλθουν στην Εξουσία. Η έλλειψη στοιχειώδους ΝΕΜΕΣΕΩΣ πνίγει κάθε ελπίδα προόδου, ανασυγκρότησης και ανάκαμψης. Δεν φθάνει αυτό. Οι φυσικοί αυτουργοί της καταστροφής μας εμπαίζουν αναιδέστατα με τις συγγραφίες τους, τις ομιλίες – διαλέξεις τους, οργάνωση διαφόρων φορέων προβληματισμού! Δεν αιοχύνονται… Θέλουν να μας ξανακυβερνήσουν!

Πρόσωπα ποταπά, ίδια και αμετανόητα, επιχειρούν, “συγκινητικά” να διαχειρισθούν τη σωτηρία μας από τις συνέπειες των κακουργημάτων τους… Ακόρεστες βδέλλες…

Η διακεκριμένη δημοσιογράφος κ. Κέζα Λώρη γράφει (ΒΗΜΑ 08/11/17) “Όλοι αυτοί έπρεπε να έχουν κάνει πλαστικές εγχειρήσεις στο πρόσωπο, για να μην αναγνωρίζονται, και να έχουν καταφύγει σε χώρα της Ν. Αμερικής…”.

Δύο εξαιρετικές περιπτώσεις

“Τεσσάρων πραγμάτων στη ζωή να επιδιώκεις την αναβολή: Της καταβολής χρέους, του θανάτου, του γάμου και της δίκης…”

OTTO BISMARK

Θ’ αφήσω τα τρία πρώτα και θα μιλήσω για τη δίκη. Είναι φυσικό ένας εγκληματίας, ένας αυτουργός να επιδιώκει την αναβολή της δίκης του ή την απομάκρυνση μιας δικαστικής απόφασης. Θα παρεμβληθεί λησμονιά, επιείκεια, άμβλυνση παθών, αμνησία, κόπωση.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε εμάς τους Έλληνες που είμαστε Λαός Λωτοφάγων με μνήμη ρηχή, κοντή και θολή.

1. Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο μόνος από τους άρπαγες που δικάσθηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές, τυχαίως. Δικαίως αγανακτών γιατί άλλοι, ίδιοι σαν αυτόν και χειρότεροι, απολαμβάνουν τους καρπούς των… κόπων τους.

Θ’ αναφερθώ στον τ. Πρωθυπουργό κ. Κων. Σημίτη και σε γεγονότα που καθόρισαν την πολυετή πορεία του.

  • 1996 Εξευτελισμός στην Ίμια.
  • 1997 Υποτίμηση δραχμής (όσοι δεν γνωρίζετε τι σημαίνει ψάξτε να βρείτε) ομού με κ. Γιάννο Παπαντωνίου.
  • 1999 Ληστεία Χρηματιστηρίου. Ξανά με Γιάννο.
  • 1996 – 2004 Καταλήστευση των Εξοπλισμών (με πρωτοληστές Άκη – Γιάννο).
  • 2003 – 2004 Ληστεία των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • Λεφτά Τσουκάτου – SIEMENS κ.ά, κ.ά.

Ουδείς “συνάδελφος” σκέφθηκε να ζητήσει έλεγχο των πράξεών του. Ουδέποτε απελογήθηκε, ουδέποτε αναφέρθηκε στις πράξεις του. Εκδίδει βιβλία (έπεα – πτερόεντα), δίνει συνεντεύξεις, εκφωνεί λόγους. Ποιος τον προστατεύει; Η απουσία Δικαιοσύνης ή Πολιτικής βούλησης; Το δεύτερο! Μόλις προχθές άρχισε, μετά παραγγελία της Εισαγγελέως του ΑΠ κ. Ξένης Δημητρίου, έλεγχος του τ. Πρωθυπουργού από την Εισαγγελεία Διαφθοράς για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I) και του εκσυγχρονισμού φρεγατών στη Γαλλία, ύστερα από καταγγελία Γάλλου Αξιωματούχου που έγινε το… 2009!!! Μιλάμε για… αστρικές ταχύτητες!

Επανέρχομαι στον κ. Τσοχατζόπουλο. Σε τελευταία συνέντευξή του στον ALPHA (03.07.17) δήλωσε ότι ουδέποτε έβαλε το δάχτυλο του στο μέλι. Προφανώς, (σχολιάζει ΤΟ ΠΑΡΟΝ 09.07) γιατί άρπαξε όλο το βάζο!

Όπως γνωρίζετε ο κ. ΑΤ καταδικάστηκε, πρωτοδίκως, σε 20 έτη κάθειρξη. Έκανε έφεση για εκδίκαση της υπόθεσης σε β’  βαθμό. Από εδώ αρχίζει η κωμωδία  για το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η δίκη έπρεπε να είχε τελειώσει ΤΑΧΙΣΤΑ για πολλούς, ευνόητους, λόγους.

Άρχισε την 15η Μαρτίου 2014 και συνεχίζεται σήμερα, επί τρία χρόνια!!! Ποιος την καθυστερεί, ποιος πετάει την μπάλα έξω, για να χρησιμοποιήσω ποδοσφαιρική ορολογία; Μήπως, όπως λέγεται, πάει σιγά – σιγά, να ξεχαστεί; Σε τρία χρόνια έχουν κουραστεί, έχουν μπαφιάσει δικαστές, εισαγγελείς, μάρτυρες, δικηγόροι. Έχουν, σχεδόν ξεχάσει την υπόθεση που, όπως φαίνεται, δεν θα έχει τελειώσει ούτε τα Χριστούγεννα. Ποιος σκηνοθετεί αυτό το φιάσκο κ. Παπαγγελόπουλε;

Ο κ. ΑΤ, αμετανόητος, προκαλεί, ακκίζεται μπροστά από τις κάμερες και είμαι βέβαιος ότι πολύ γρήγορα θα επανέλθει στο φτωχικό του της Ηρώδου Αττικού αμόλυντος και άσπιλος. Ο παραλίγον Πρωθυπουργός δεν ασθενούσε, μόνο, βαρέως από την νόσον της φιλαργυρίας έπασχε, παράλληλα, από βαρύ αλκοολισμό της μίζας αλλά ήταν και, κραυγαλέα, δωσίλογος. Το γράφω με όλη την ευθύνη που προκύπτει από αυτόν τον χαρακτηρισμό. Γιατί πώς αλλιώς να ονομάσω Υπουργό Άμυνας που επέμενε στην προμήθεια ακατάλληλων και άχρηστων οπλικών συστημάτων αδιαφορώντας για τη γνώμη των Στρατιωτικών, τις ανάγκες της Άμυνας;  Πάντα με την ανοχή του κ. Σημίτη, βεβαιότατα. Ουδείς, μα ουδείς από τους «συναδέλφους» διαδόχους του (Παπαντωνίου, Μεϊμαράκης, Βενιζέλος) σκοτίσθηκε να ελέγξει τα πεπραγμένα του και να ανησυχήσει για την προδοσία της Άμυνας. ΟΥΔΕΙΣ.

2. Αντισταθμιστικά TOR – MI

Η ανοχή της αισχρότητας είναι το κυριότερο γνώρισμα του Έλληνος.

Εμμ. Ροΐδης

Απολαύστε αυτή την ιστοριούλα

  • Ο επιχειρηματίας Βλάσσης Καμπούρογλου (μακαρίτης πλέον) φίλος υψηλά ισταμένων της εποχής, κηρύσσεται από το ΥΕΘΑ (Φ 900α/2869/5007/18 18 Φεβρουαρίου 2000) ως Persona Non Grata για την υπόθεση «φιάσκο» της μηχανογράφησης του ΝΙΜΤΣ. Δύο μήνες μετά (24-04-2000) μετέβη στο Στρατόπεδο Φακίνου (Γ.Δ. Εξοπλισμών) όπου τον υποδέχθηκε, μετά βαΐων και κλάδων ο Γεν. Διευθυντής Dr. Α. Κάντας που τον ευχαριστεί γιατί η εταιρεία του (Drumilan) φάνηκε τόσο συνεπής στις υποχρεώσεις της για την εκτέλεση των ΑΩ των TOR – MI και του δίδει βεβαίωση (Φ 0154.4/473225/24.04.00/ΥΕΘΑ/ΓΔΕ) πραγματοποίησης 100% των ΑΩ (Υπουργός ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος). Ο ΒΚ μετέβη ταχύτατα στην Τράπεζα όπου αποδέσμευσε εγγυητική επιστολή 25.081.757,5 € τα οποία ταξίδευσαν ταχέως προς το εξωτερικό για να εισπράξουν, σύντομα, οι «δικαιούχοι» τα ποσοστά τους.

Η DRUMILAN ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΙΔΑ. ΜΗΔΕΝ!

Με το τρισάθλιο αυτό σκάνδαλο δεν άργησε να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη. Παράλληλα, ο κ. Γ. Τραγάκης αναφέρει πολλά στη συνέντευξη του για τα δρομολόγια των μιζών. Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε ο Αντιεισαγγελέας Π. Αθανασίου που με ένα πόρισμα – καταπέλτη (το δημοσίευσε ολόκληρο το ΠΑΡΟΝ 21.05.2006) στέλνει πολλούς στο πραιτόριο.

Την τακτική ανάκριση αναλαμβάνει η κ. Ελένη Ράικου, τότε Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, κι αυτή με ωτασπίδες, η οποία ασκεί ποινική δίωξη σε 11 άτομα για κακουργηματικές πράξεις. Η υπ΄ αρ. ΑΒΜΩ 2008/54 δικογραφία εισήχθη την 03/03/09 στο Γ΄ Ανακριτικό Τμήμα. Έκτοτε εκκρεμεί!

Σωτήριο έτος 2012. Ο Βουλευτής κ. Κοραντής υποβάλλει την υπ’  αρ. 4682/19.1.12 ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης. Ο Υπουργός (κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου) απαντά (87/09.02.12) «Η Εισαγγελία μας γνωστοποίησε ότι ο με την 153.262/26.1.12ο φάκελος χρεώθηκε σε εισαγγελικό Λειτουργό για ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ!!!

Αυτά είναι τα τελευταία νέα από τον φάκελο! Πέντε χρόνια στο σκοτάδι η ωμή κλοπή 25 εκ. $ από το Κράτος. Γιατί δεν γίνεται η δίκη; Τι πταίει; Διάβασε κάποιος Υπουργός Άμυνας ή Δικαιοσύνης της συνεχείς καταγγελίες μου για το θέμα;

Ο Dr. A. Κάντας

Ένα τζιτζίκι ψόφιο, να το σκοτώσω δεν μπορώ, να φύγω δεν μ΄ αφήνει

Από ασματίδιο του Βαμβακάρη

Θα ήμουν μικρόψυχος και φτηνιάρης αν ασχολούμην με τον κ. Κάντα, ο οποίος ήταν στο… μεσοσκάλι. Πάνω του υπήρχε, ενίοτε, ο Σμπώκος και οπωσδήποτε, ΠΑΝΤΟΤΕ, ο Άκης. Ο Dr. K δεν έδρασε ποτέ αυτοβούλως. Ελάμβανε οδηγίες. Είχε την γενναιότητα να καταγγείλει πολλά. Όχι, όλα. Επομένως δικαιούται επιείκειας. Για το μεγάλο αφεντικό, όμως, τον Άκη δεν μίλησε ποτέ. Είναι γνώστης φοβερών υποθέσεων με δυσθεώρητες μίζες. Ελάμβανε το κάτιτί του που αντιστοιχούσε σε δεκάδες εκατομμυρίων $. Τί έπαιρναν οι παραπάνω και ποιοι ήταν ακριβώς; Που “χτύπαγε” οροφή; OMERTA! Στην συγκεκριμένη περίπτωση (ΑΩ TOR-MI) από ποιον έλαβε διαταγή ο Κάντας να εκδώσει ψευδή βεβαίωση;

Συμπέρασμα: Το να κυνηγάς “μικρούς” κατόπιν εορτής, είναι εύκολο. Το ξέρω από τον Στρατό. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας αδίκησε τον εαυτό του και οδεύει προς αποτυχία. Δεν κατάφερε κάτι το βασικό. Να ξελασπώσει τον τόπο από τους άρπαγες. Φοβήθηκε; Έλαβε λάθος συμβουλές; Έδωσε από τις αρχές δείγματα της αβουλίας του. Επέλεξε έναν από τους μεγαλύτερους υπεύθυνους της σημερινής κατρακύλας, κ. Κων. Καραμανλή, ως άτυπο σύμβουλό του που τον υποχρέωσε να χρίσει τον κ. Π. Παυλόπουλο, εμβληματικό πολιτικό της κομματικοκρατίας, ως ΠτΔ. Εξύμνησε με επικηδείους πολιτικούς βλάψαντες τη Χώρα τα μάλα. Διόρισε ένα άλλο εμβληματικό πρόσωπο της παρακμής, την κ. Λούκα Κατσέλη (στενή φίλη και σύμβουλο της περιβόητης Μιμής), Πρωθιέρεια του Γιωργάκη στα οικονομικά της πηγαινοερχόματα στον Κόλπο – με τον αδελφό του Γιωργάκη για θέματα Ναυπηγείων και υποβρυχίων (σκάνδαλο μέγα). Υπουργοποίησε τον κ. Ν. Χριστοδουλάκη, Υπ. Οικονομικών του Σημίτη, ο οποίος δανειζόταν ασύστολα και ανεξέλεγκτα, γνωρίζοντας ότι η Χώρα είχε ήδη χρεωκοπήσει, για να δίνει δις € στο Γιάννο να αγοράζει, με απευθείας αναθέσεις, εξοπλισμούς! Διερωτώμαι, δεν αντιλαμβάνεται τι πράττει; Τι εισηγήσεις ακούει; Αυτοχειριάζεται;

Η περίπτωση Παπαντωνίου

Ο «ειδικός» σύμβουλος επί της διαφθοράς του κ. Πρωθυπουργού εισηγήθηκε την παραπομπή της υπόθεσης του στη Βουλή. Ο κ. Πρωθυπουργός, ασφαλώς, παγιδεύθηκε. Αυτά που δεν εύρισκαν επί 4 χρόνια ειδικοί και ευσυνείδητοι ανακριτές θα τα ανεκάλυπταν «συνάδελφοι» βουλευτές των Νομών Αρκαδίας, Ιωαννίνων κ.λπ; Επεσυνέβη το αναμενόμενο. Όμφακες εισίν… Οι βουλευτές ανεκάλυψαν την περιγραφείσα, απιστία που έχει παραγραφεί ήδη και επέστρεψαν τους φακέλλους! Πού τους επέστρεψαν; Στην διαλυθείσα ήδη ομάδα Ράϊκου. Σύμπτωση; Ο Παπαντωνίου θριαμβολογεί ότι ούτε η Βουλή του βρήκε κάτι. Οι φάκελοι επέστρεψαν στην Δικαιοσύνη η οποία θα αρχίσει, φτου και από την αρχή, αφού η Ομάδα Ράϊκου έχει διαλυθεί. Σοφή, λοιπόν, η εισήγηση του “ειδικού”. Πλήγμα, εκ των έσω, στο γόητρο του κ. Α. Τσίπρα. Το αντελήφθη;

Πού οφείλεται αυτή η όψιμη Παπαντωνομανία; Να κτυπήσουμε ακόμη ένα μετά τον Άκη ώστε να εξιλεωθεί ο πολιτικός κόσμος; Να καθαγιασθεί ο βόθρος; Ο τ. ΥΕΘΑ αλαζών και βέβαιος για τον εαυτόν του ζούσε ζωή χλιδάτη από το 2004 μέχρι σήμερα. Ουδείς τον ενοχλούσε, οι πάντες τον τιμούσαν, έκανε δηλώσεις και αρθρογραφούσε! Οργάνωσε, μάλιστα, κύκλο προβληματισμού (όπως αυτόν του Βενιζέλου) και οργάνωνε πολυτελείς ημερίδες σε κεντρικά ξενοδοχεία με ομιλούντες τον αφρό της πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Τον Νοέμβριο 2012 οργάνωσε στην Μ. Βρετανία ημερίδα με σχολιαστές τον κ. Βενιζέλο, Καψή, Χατζηδάκη, Σταθάκη, που του έπλεξαν το εγκώμιο!!

Τον Μάρτιο 2016 στην ημερίδα (Μ. Βρετάνια) είχε προγραμματίσει ως εισηγητή τον Υπουργό κ. Σταθάκη! Όταν είδα την πρόσκληση τηλεφώνησα στον ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσα “Μαζέψτε τον Σταθάκη” του είπα.

Πράγματι ο Υπουργός «συμμαζεύτηκε» αλλά οι λοιποί (κ. Δένδιας, Γιαννάκου, Στουρνάρας και πληθώρα άλλων πατριωτών) ετίμησαν τον εντιμότατο κ. Γιάννο. Αυτά δεν τα γνώριζε ο κ. Παπαγγελόπουλος; 

Φοβάμαι ότι όλες αυτές οι κινήσεις αποβλέπουν στην επάνοδο των καλών εκείνων εποχών και επανάκτηση του απωλεσθέντος κύρους των μεγάλων κομμάτων. Να επανέλθουν τα ίδια πρόσωπα ώστε να ομαλοποιηθεί η πολιτική ζωή (Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Φώφη…). Ξανά μαζί για να σωθεί η Χώρα !! Θα έχουμε δύο πολιτικούς μαυρισμένους και ακόμη δύο προμηθευτές (Ευσταθίου – Λιακουνάκος). Τελείωσε η υπόθεση. Ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος λευκός και άφθαρτος!

Σπαράγματα επικαιρότητας

  • Η λέξις Οργή εκφράζει σε ποσοστό 62,3% και η ντροπή σε 56,3% τα αισθήματα των πολιτών προς τους πολιτικούς (Έρευνα MRB 08/07/17).
  • Ο ευτελισμός των πάντων συνεχίζεται: Μετά το «ηρώον» της ΕΡΤ ακολουθούν ηρώα του καλού Μπαχαλάκη στα Εξάρχεια και του καλού εμπρηστή – δολοφόνου δίπλα από το Αττικό, στη Σταδίου.
  • Ο ΠτΔ κ. Π. Παυλόπουλος καλεί 1500 άτομα, όλους πούρους  Δημοκράτες, στη Γιορτή της Δημοκρατίας (πολύ μου άρεσε η φωτογραφία  του με το νεόνυμφον ζεύγος Σάκη Ρουβά στο Προεδρικό Μέγαρο) Ο Γιωργάκης οργάνωσε το Συνέδριο της Σύμης στην …. Ελούντα προσκαλέσας πλήθος αργοσχόλων «μελετητών». Ποιος πληρώνει; Εδώ καράβια χάνονται…
  • Κατά την τελευταία αναψηλάφηση της απάτης προμήθειας του  C4Ι, για τους Ολυμπιακούς, αναδύθηκε το όνομα του μεσάζοντα κ. Τρεπεκλή, ο οποίος έλαβε προμήθεια ή μίζα 6,5 εκ. $. Δεδηλωμένος φίλος της οικογένειας Παπανδρέου. Δεδηλωμένοι, επίσης φίλοι, υπήρξαν οι μεσάζοντες για τα MIRAGE και F-16 (1985) μακαρίτης Πρίγκηψ Κασόγκι και ο κ. Ν. Μουρκογιάννης, αντίστοιχα. Πολύτιμες φιλίες…
  • Διερωτώμαι, αφού ο κ. Δ.Π. επιδιώκει το κτύπημα της διαφθοράς στην κεφαλή γιατί δεν διατάσσει το άνοιγμα του ενταφιασθέντος φακέλλου διαχείρισης των κρατικών επιδοτήσεων στο ΠΑΣΟΚ επί Πρωθυπουργίας κ. Γ. Παπανδρέου; Γιατί δεν καταγγέλλει αυτούς που «έπνιξαν» τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόγιαρνς; Υπέστη κάποιο έλεγχο ο κ. Ε. Βενιζέλος που, ως ΥΠΟΙΚ, είχε «λησμονήσει» την πρώτη επί 12μηνο στο συρτάρι του ενώ οι άλλες χώρες είχαν αρχίσει τις εισπράξεις;
  • Με άριστα το 10 η Βουλή λαμβάνει βαθμολογία 3,4, τα κόμματα 2,4, ο Στρατός 7,2 και η Δικαιοσύνη 5,5 (τελευταία σφυγομέτρηση της MRB). 

Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή. (Με Ελύτη άρχισα και με Ελύτη τελειώνω).

Θα γυρίσει, που θα πάει όσο και να αντιδρούν τα κάθε είδους λαμόγια. Και γρήγορα μάλιστα. Παρόλες τις μεθοδεύσεις της κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών.

    Ο Κων. Φράγκος είναι

υπ/γος ε.α. – Συγγραφέας

Αναλυτής Στρατ.

Θεμάτων – DEA

Παν. PARIS I στην Πολιτική Άμυνα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης