Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
06/07/2017 | 15:43
Militaire News

Εξεταστική επιτροπή για Καμμένο ζήτησε η ΝΔ- Τι απαντά ο ΥΕΘΑ

Εξεταστική επιτροπή για Καμμένο ζήτησε η ΝΔ- Τι απαντά ο ΥΕΘΑ

Τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνήσει «την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες», ζητεί, με πρότασή της, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδας της ΝΔ.

Στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα γεγονότα για τη συνομιλία του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη και υπογραμμίζεται ότι ενώ ο ίδιος ο κ. Καμμένος ζήτησε -μιλώντας στη Βουλή- τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής.

Η ΝΔ αναφέρεται σε γεγονότα που αφορούν την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Επισημαίνουν, ειδικότερα, ότι έχει συνομολογηθει η συνομιλία του κ. Καμμένου με τον Ευθ. Γιαννουσάκη για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1 και ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει δικαιολογήσει επαρκώς τον λόγο για τον οποίο ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία. Οι βουλευτές της ΝΔ τονίζουν ότι έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί 12 συνομιλίες, αριθμός που «καταρρίπτει» τον ισχυρισμό περί «απλής παρότρυνσης» να καταθέσει όσα γνωρίζει στις αρμόδιες αρχές και άρα θα πρέπει να απαντηθεί τι πράγματι ειπώθηκε μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του κρατούμενου.

Τι απαντά ο Καμμένος

«Οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και του οργανωμένου εγκλήματος με προμετωπίδα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών των τελευταίων χρόνων. Συγχρόνως επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας στη Δικαιοσύνη, με διττό στόχο την ατιμωρησία υψηλά ιστάμενων προσώπων και την αποσταθεροποίηση των θεσμών της Δημοκρατίας. Αποτέλεσμα αυτού του εγκληματικού σχεδιασμού είναι η απόπειρα αντιστροφής των ρόλων των ιδιοτήτων των κατηγορουμένων και υπόπτων σε καταγγέλλοντες, η στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών και προανακριτικών υπαλλήλων που ανθίστανται στις έκνομες επιδιώξεις τους», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Αποτέλεσμα», συνεχίζει αυτού του εγκληματικού σχεδιασμού είναι η απόπειρα αντιστροφής των ρόλων των ιδιοτήτων των κατηγορουμένων και υπόπτων σε καταγγέλοντες, η στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών και προανακριτικών υπαλλήλων που ανθίστανται στις έκνομες επιδιώξεις τους».

«Σε αυτό το έργο βρήκαν συμπαραστάτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποδεικνύεται πλέον ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καλύψει τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Μαρινάκη», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στη συνέχεια της δήλωσής του στον Ε. Μαρινάκη, ο κ. Καμμένος σημειώνει ότι «πρόκειται για τον επιχειρηματία που εξετάζεται η εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, σε υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν εμβάσματα εταιρειών συμφερόντων του προς τη ναυλώτρια εταιρεία του πλοίου NOOR1 και τηλεφωνικές συνομιλίες του με εμπλεκόμενο στην υπόθεση την ώρα της σύλληψης της συμμορίας και της κατάσχεσης των ναρκωτικών». «Η Νέα Δημοκρατία έρχεται να ταυτιστεί πλήρως με τον επιχειρηματία και παίρνει γραμμή από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει. Ας απαντήσει πρώτα, λοιπόν, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ποιο συγγενικό του πρόσωπο συστεγάζεται και συνεπιχειρεί με τον κ. Μαρινάκη;», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Π. Καμμένος.

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης