Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
01/04/2016 | 06:55 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Εκτός από το λαθρεμπόριο πετρελαίου και αρχαιολαπηλία Τουρκίας με τζιχαντιστές!

Εκτός από το λαθρεμπόριο πετρελαίου και αρχαιολαπηλία Τουρκίας με τζιχαντιστές!

Ντοκιμαντέρ που δημοσιοποιήθηκε για λογαριασμό ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, αποκαλύπτει  πρόσφατα στοιχεία σχέσεων Τουρκίας – ISIS (και πλέον των παράνομων επιχειρήσεων πετρελαίου ISIS με την Τουρκία), που αφορούν λεηλασίες και εμπόριο  αρχαιοτήτων μέσω των διαδρομών που χρησιμοποιούνται για το  πετρέλαιο και τη διαμετακόμιση όπλων.

Δεν υπάρχει κανένα επίσημο λογιστικό έγγραφο που  απεικονίζει το πραγματικό μέγεθος της λεηλασίας αρχαιοτήτων που έχε λάβει χώρα στη Συρία, μια χώρα με πλούσιους  πολιτιστικούς  θησαυρούς. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από οι ριζοσπάστες ισλαμιστές εδραιώνοντας την πρόσβασή τους, στην περιοχή που λαμβάνει χώρα εμφύλιος πόλεμος, κομμάτια της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς του κόσμου έχουν καταλήξει στα χέρια των τρομοκρατών.

Μαζί με το λαθρεμπόριο πετρελαίου, το επικερδές εμπόριο αρχαιοτήτων είναι από τις βασικές πηγές χρηματοδότησης του  ISIS, το οποίο το τελευταίο μήνα έχει επιδοθεί ιδιαίτερα σε ισοπέδωση αρκετών μοναδικών ιστορικών αξιοθέατων, όπως  στη Παλμύρα. 

Κατόπιν επιστολής (από μέλος ISIS) που δημοσιεύτηκε στο RT, αποκαλύπτεται  το λαθρεμπόριο μεταξύ ISIS και Τουρκίας. Με βάση το περιεχόμενο της επιστολής, μέλη του ISIS, αφού κατέστρεψαν αρκετά μνημεία πολιτισμικής κληρονομιάς, στη συνέχεια έκλεψαν αρχαίους πολιτιστικούς και ιστορικούς θησαυρούς από το έδαφος της Συρίας και κατόπιν  τα πούλησαν στη «μαύρη» αγορά της Τουρκίας. Τα κύρια στοιχεία της επιστολής αναφέρουν: «Προς τον αδερφό μας,  υπεύθυνο για τα σύνορα. Σε παρακαλώ βοήθησε στην ασφαλή διάβαση του αδερφού Χουσεΐν Χαρία Σαρίρα και του Τούρκου έμπορου τέχνης για τις σημαντικές δουλειές που έχουν με το τμήμα αρχαιοτήτων του Υπουργείο Φυσικών Πόρων. Είθε ο Αλλάχ να σας ευλογεί, με αγάπη αδελφός Abu Uafa At-Tunisi». Το υπόψη  σημείωμα έχει το ίδιο επιστολόχαρτο (λογότυπο) του Υπουργείου Φυσικών Πόρων του ISIS που εμπεριέχει επίσης και τους λογαριασμούς του πετρελαίου της πώλησης. Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, το ISIS χρησιμοποιεί τους χερσαίους δρόμους αλλά και κάθε τύπου  οδών διέλευσης του μέσω της Τουρκίας, με σκοπό το λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων, πετρελαίου και όπλων, εκμεταλλευόμενο την αδράνεια και το μηδενικό έλεγχο των συνόρων της Τουρκίας. Τα παραπάνω επιβεβαιώνει το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα  Δικαιώματα που επικαλείται μαρτυρίες των μαχητών της YPG.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης