Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Εκλογές στην ΕΑΑΣ: “Γιατί όλοι οι απόστρατοι πρέπει να ψηφίσουμε”

Εκλογές στην ΕΑΑΣ:

Του Αναστασίου Φαραντάτου, Σχη ε.α.

Όπως είναι ήδη γνωστό αύριο Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, οι απόστρατοι αξιωματικοί καλούμεθα να εκλέξουμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ.

Η υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών της Ενώσεως είναι η κύρια αποστολή της ΕΑΑΣ.  Ως εκ τούτου η ΕΑΑΣ αποτελεί το μόνο συνδικαλιστικό όργανο, που μπορεί να εκπροσωπεί τα μέλη της, σε θέματα διεκδικήσεων, άρσης αδικιών, αποκατάσταση της πρόνοιας για τις ορφανικές οικογένεις, υγειονομικής περίθαλψης κλπ. Όλα τα άλλα σωματεία ΝΠΙΔ εκπροσωπούν μόνον τα μέλη τους.

Είναι όμως η ΕΑΑΣ, αυτό που η πολιτική επιστήμη αποκαλεί «ομάδα πιέσεως»;

Με την μορφή που έχει σήμερα, σαφώς και όχι. Διότι η ΕΑΑΣ δεν μπορεί να απεργήσει, δεν μπορεί να κλείσει δρόμους (ή μήπως μπορεί;), δεν μπορεί να ακινητοποιήσει τρένα, πλοία, αεροπλάνα, δεν μπορεί να κατεβάσει διακόπτες και άλλα πολλά στα οποία έχει πια συνηθίσει η ελληνική κοινωνία.

Τι μπορεί όμως να κάνει η ΕΑΑΣ; Να δείξει τη δύναμή της με τον μεγάλο αριθμό των μελών της. Και πώς θα γίνει αυτό; Με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις αυριανές αρχαιρεσίες. Μόνον έτσι μπορεί κάποτε η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και κατ’ επέκταση και η κυβέρνηση, να αντιληφθούν ότι έχουμε δύναμη.

θυμάμαι τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη των αποστράτων, πριν από μερικά χρόνια. Πράγματι ήταν πρωτόγνωρες σε όγκο και παλμό, όμως δεν απέφεραν απολύτως τίποτε. Και αυτό διότι οι πολιτικοί αντιλαμβάνονται αφ’ ενός την αδιαφορία των μελών των Ενώσεων για τις εκλογές τους και αφ΄ετέρου διαπιστώνουν ότι οι απόστρατοι πάνω από το συνάφι τους και την όποια πίεση μπορούν να ασκήσουν ενωμένοι, βάζουν τις κομματικές τους προτιμήσεις.

Ο μόνος τρόπος να δείξουμε επιτέλους ότι μπορούμε να αποτελέσουμε πολιτική απειλή είναι να συμμετέχουμε στις αυριανές εκλογές, να πάμε ΟΛΟΙ να ψηφίσουμε.

Και να ψηφίσουμε ανθρώπους ανυποχώρητους, πεισματάρηδες, θρασείς, αυτούς που τους αποκαλούσαμε «ξεψάρωτους», που να μην υποκύπτουν στις εκάστοτε πιέσεις ή ψεύτικες υποσχέσεις του υπουργού, που να μην διαπνέονται από πολιτική ορθότητα και να θεωρούν την εκάστοτε στρατιωτική ηγεσία υπηρέτη των συμφερόντων μας και όχι προϊστάμενη αρχή.

Μεταξύ των υποψηφίων υπάρχουν τέτοιες δυναμικές προσωπικότητες, όπως υπάρχουν και άοσμοι, άγευστοι και απλοί παρατηρητές, που θεωρούν ότι η ΕΑΑΣ είναι απλώς «εορταί-τελεταί» και παραθέριση στα ΚΑΑΥ.

Μόνον με την καθολική μας συμμετοχή και την εκλογή δραστήριων συναδέλφων θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να απειλήσουμε το σύστημα. Αν παραμείνουμε στην ασφάλεια του καναπέ μας και στις εξυπηρετήσεις των εκάστοτε μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, θα επαληθεύσουμε την άποψη των πολιτικών ότι και πάλι ήμασταν «μία από τα ίδια»!!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης