Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Διαξιφισμοί στο Militaire.gr από τον Κωνσταντίνο Φράγκο

Διαξιφισμοί  στο Militaire.gr από τον Κωνσταντίνο Φράγκο

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Πανηγυρική λειτουργία και αγιασμός

Στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα, με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Γιατί τα πολλά αινείτε και ενθουσιώδη χειροκροτήματα των βουλευτών; ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. Ακόμη και οι αρπαχτές, αν υπήρξαν, σύμφωνα με το κατάπτυστο ΒενιζελοΠαυλοπουλικό. άρθρο 86 του Συντάγματος! Παραγράφονται, επίσης, και οι παραλείψεις υπουργών π.χ. ουδείς θα ελέγξει τον αθυρόστομο Πολάκη γιατί έχει θαμμένο στο συρτάρι του ένα διαγωνισμό για 150 οχήματα του ΕΚΑΒ.  Ούτε τον Βαρουφάκη. Ζήτω το Έθνος!

Ένα εξέχον μέλος του ΚΥΣΕΑ

Πρόκειται περί του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος αποτελεί κλασσικό δείγμα πολιτικών της Πελατειακής φιλοσοφίας. Τριτοκλασάτο μέλος του ΠΑΣΟΚ, την “έκανε”, επί Γιωργάκη, με αφορμή το Α’ Μνημόνιο και μεταπήδησε στο ΣΥΡΙΖΑ, που κάλπαζε προς την εξουσία μαζί με άλλα “ευγενείς παιδιά”, (που έλεγε και ο αλησμόνητος Τσιφόρος), ένθα λαβών, ως έπαθλο το Υπ. Υγείας υπερψήφισε, χειροκροτών το Γ΄ Μνημόνιο. Πρώτο μέλημά του, ως Υπουργός, ήταν να διορίσει σε περίοπτη θέση την θυγατέρα Σαρτζετάκη παραμερίσας άνω των 30 συνυποψηφίων της. Ουδεμία μέριμνα επεδείξατατο για την αξιοποίηση τριών (3) νοσοκομειακών Ε/Π και για ένα άψογο διαγωνισμό για την προμήθεια 196 οχημάτων ΕΚΑΒ. Αφού τον “λιβάνιζε” επί 6μηνο, τον έκανε πάσα στο διάδοχό του Πολάκη για να τον θάψει ενώ Αττική – Περιφέρεια κραύγαζαν για την έλλειψη των ειδικών αυτών οχημάτων Α’  Βοήθειας. Σήμερα, ως Υπουργός Ναυτιλίας έχει γίνει σούργελο! Δηλώνει “θα πάω να κάνω αυτοψία στον χώρο του Ναυαγίου” ενώ ισχυρίζεται ότι δεν βλέπει! Πώς θα κάνει αυτοψία; Χόρεψε ως αρκούδα (περιφερόμενη, παλαιοτέρα από τους γύφτους στα πανηγύρια), το θρυλικό “Μακρύ ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας” του αείμνηστου Λοΐζου, φονεύσας το ωραίο αυτό δημιούργημα. Είναι μέλος του ΚΥΣΕΑ και θα κληθεί να εκφέρει γνώμη, αν χρειασθεί… Βαστάτε Τούρκοι τα άλογα…

Ολίγον ρετρό

6 Οκτωβρίου 2004 – χώρος: Ταβέρνα Μπαϊρακτάρη – Μοναστηράκι.

Ο κ. Κων. Καραμανλής παραθέτει δείπνο σε καμιά 30αριά βουλευτές της ΝΔ. Μεταξύ αυτών και ο κ. Καμμένος. Είναι, ήδη, καταξιωμένος Πρωθυπουργός. Πάνω στα κέφια, τρώγοντας τις γαρδούμπες και τα στιφάδα δηλώνει: “Η χώρα, ληστεύεται από πέντε νταβατζήδες και πέντε – έξι μεγαλοσυνδικαλιστές. Θα τους πατάξουμε”.

Η είδηση κυκλοφόρησε πάραυτα στα γραφεία των νταβατζήδων και των Αρχισυνδικαλιστών. Ξεκαρδίστηκαν στα γέλια.

Ο κ. Κ.Κ. πάταξε τους ληστοσυμμορίτες της χώρας όπως Σημίτης πριν και αργότερα ο Γιωργάκης και οι Σαμαρομπένηδες.

Οι συντάξεις χήρων Στρατιωτικών

Έγιναν στόχος του φοβερού Κατρούγκαλου που το πέρασμά του θα αφήσει εποχή. Αττίλας!  Κατάντησαν να είναι κατώτερες του προσωρινού μηναίου ποσού ύψους 345 ευρώ. Μόνο στο ΕΦΚΑ της Αθήνας έχουν συσσωρευτεί 3.500 αιτήσεις για συνταξιοδοτήσεις θανάτου που επισυνέβησαν μετά το Μάιο 2016.

Συμπέρασμα: Βετεράνοι κρατάτε γερα. Όσο μπορείτε… Αποφεύγετε το θάνατο. Οι χήρες σας μπαίνουν απευθείας στο φτωχοκομείο!

Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και…

Οι τ. Βουλευτές. Πέρυσι είχαν το θράσος να ζητήσουν καθυστερημένα. Όταν εισέπραξαν οργή, αρκετοί απέσυραν την αίτηση. Προχθές εμφανίστηκαν και πάλι παραπονεμένοι για περικοπές.

Έχει ρωτήσει κανένας απ’  αυτούς αν άλλος Ευρωπαίος τ. βουλευτής εισπράττει σύνταξη από το κράτος; Έχουν ή δεν έχουν άλλη σύνταξη από τον επαγγελματικό τους φορέα; Αν όχι, μήπως ήταν ανεπάγγελτοι όπως σήμερα οι Καραμανλής, Γιωργάκης, Σαμαράς, Ντόρα κ.α. Καλά, η κ. Γεννηματά εισπράττει σύνταξη από την Εθνική Τράπεζα, όπου υπηρέτησε επί 30ετία ως αργόμισθη. Μαζευτείτε Κύριοι…

Μη τους είδατε, μην τους απαντήσατε…

  • Κάποιον κ. Παπαδόπουλο που ήλθε στον κ. Καμμένο, ως δήθεν εξουσιοδοτημένος από την Σαουδική Αραβία ν’ αγοράσει πυρομαχικά, από τα άχρηστα αποθέματα του Ε.Σ. έναντι 63 εκ. $. Αφού “δούλεψε” επί 2 – 3 μήνες τους αρμόδιους (όχι όλους…) και προσωπικά τον κ. Υπουργό κατέστη άφαντος! Οργισμένος ο κ. Καμμένος στρέφεται αναίτια κατά άριστου Ταξιάρχου τον οποίο απείλησε ακόμη και με χειροπέδες! Τον ενθουσιασμό και την ευπιστία του έπρεπε να ελέγξει και ν’ αποκαταστήσει πάραυτα, τον άξιο και έντιμο ταξίαρχο!
  • Την φοβερή Νοτιαφρικανική εταιρεία PARAMOUNT η οποία θα αγόραζε με χοντρό χρήμα, θα αξιοποιούσε την ΕΛΒΟ. Την διαφήμιζε ο κ. Υπουργός, μάλιστα, στη Βουλή! Όταν έγινε διαγωνισμός δεν κατέθεσε καν προσφορά και τώρα η ΕΛΒΟ εκποιείται. Κύριε σώσον τους αφελείς…

Πως μου αρέσουν τα ταξίδια…

  • Μετά το επιτυχές ταξίδι του στο Λονδίνο ο Υπουργός κ. Πάνος Καμμένος θα ταξιδεύσει με την παρεούλα του στην… Βραζιλία για να ψάξει επενδύσεις και να επισκεφθεί την EMBRAER. Αυτή τη φορά πιστεύεται ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το GULF – STREAM αεροσκάφος αλλά το VIP’S EMBRAER για να τιμήσει τους Βραζιλιάνους…
  • Μπουένος Άιρες, Νέα Υόρκη, Βομβάη, Τόκιο και ….. τραγουδούσε ο αείμνηστος Μπιθικώτσης.
  • Η αγορά 4 Α/Φ ERIEYE 145 από την EMBRAER  από Ακοσημίτηδες υπήρξε μέγα σκάνδαλο. Μίζες άνω των 20 εκ. $. Παρεπέμφθησαν αρκετοί για κακουργηματικές πράξεις. Η δίκη θα γίνει περί το 2042.

Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν…

Μια αξέχαστη ταινία του Σίντνι Πόλακ. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με εκτελεστή τον φοβερό και ασυνείδητο Κατρούγκαλο επιχειρούν να ευτελίσουν τους Αρχηγούς και Ανώτατους Αξιωματικούς των ΕΔ. “Μειώσεις σοκ στις συντάξεις επίτιμων αρχηγών ΕΔ, 1450, τ. Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ” , καταγγέλλει η Καθημερινή (05.10) (Σ.Σ. που να δείτε πιο κάτω). Οι απόφοιτοι της Σχολής Ικάρων εξέδωσαν μια ανακοίνωση – θρηνωδία για το αίσχος Kατρούγκαλου (Ν 4307/16) που ευτελίζει ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχουν λεφτά για τους πολιτικούς και μετακλητούς. Ντροπή σας, ωρέ, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΗΔΕΣ! Κύριε Καμμένε, με ακούτε; Όχι βέβαια. Εσείς ταξιδεύετε…

Με το να ποδοπατάς τους απόστρατους, συντρίβεται και το ηθικό και των σημερινών εν ενεργεία στελεχών. Σκοτώνεις το φρόνημα των Ικάρων που ορκίσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Επαναλαμβάνω αίσχος!

Επισκέψεις και δράσεις!

  • Η Αμερικανίδα κ. Ann Catalgo, βοηθός του Υφυπουργού Στρατιωτικών των ΗΠΑ ήλθε στην Αθήνα για να συζητήσει θέματα υλικών και εκπροσώπησε και τη DASA (Defuse Exports and Cooperation) συνομίλησε με ΓΕΣ) ΓΔΑΕ και επισκέφθηκε INTRACOM ως OEM (Original Equipment Manufacturer). Προσδοκία και αισιοδοξία…
  • Ο αεικίνητος και στέλεχος κύρους ο Γεν. Διευθυντής της ΓΔΑΕ Ναύαρχος κ. Κυριάκος Κυριακίδης επισκέφθηκε Κορέα και Ιαπωνία με προγραμματισμένες συναντήσεις ομολόγων του για αναζητήσεις κοινών σημείων βιομηχανικής συνεργασίας. Οι Ιάπωνες είναι οι μόνοι, με τους Ρώσους, που παράγουν πυροσβεστικά αεροπλάνα, μετά το κλείσιμο της CANADAIR (BOMΒARDΙΕR). Θα ακολουθήσουν συναντήσεις υψηλότερου επιπέδου εκεί ή στην Αθήνα.
  • Την τρέχουσα εβδομάδα γίνεται στην Ουάσινγκτον η έκθεση πολεμικών υλικών AUSA. Θα μεταβούν εκεί για στήριξη των Ελλήνων Εκθετών (ΕΑΒ, ΕΑΣ, INTRACOM, ISI, THEON, AEL, ΚΟΥϊΤΣΗΣ, ALTOS, χυτήρια Εγνατία, DASYS ELSENSYS κ.α.) οι κ. Δημ. Βίτσας (ΑΝΥΕΘΑ)  και Ναύαρχος Κυριακίδης (ΓΔΑΕΕ).
  • Ο δραστήριος και ανήσυχος Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ κ. Τάσος Ροζολής (θα είναι κι αυτός στην Ουάσινγκτον) ξεσήκωσε την Υπηρεσία Προμηθειών Πολεμ. Υλικών του ΟΗΕ (!!!) πετυχαίνοντας την συμμετοχή των Ελλήνων κατασκευαστών στους διαγωνισμούς.
  • Πέτυχαν χρυσή φλέβα. Το ακούραστο δίδυμο της ΓΔΑΕ (Γεν. Δ. Ναύαρχος κ. Κυριακίδης και Αναπληρωτής Στρατηγός κ. Δ. Μπαλαφούτης) ανακάλυψαν παλαιά, οφειλόμενα, ΑΩ της RAYTHEON, (από εποχής Άκη) ύψους 85 εκ. $ από αγορά PATRIOT. Διετέθησαν πάραυτα στην INTRACOM για εκσυγχρονισμό του Ελληνικού οπλοστασίου των πυραύλων (η εταιρεία ήδη έχει αναλάβει, μετά από διαγωνισμό, τον εκσυγχρονισμό των Ευρωπαϊκών PATRIOTS), στο ΠΝ για τα οπλικά  συστήματα PHALAΝGS καθώς και για οπτικά και για προμήθεια τριών (3) ειδικών πλοιαρίων του ΓEΣ. Και σε άλλα…

  • Εκσυγχρονισμός μαχητικών F-16

Η Αμερικάνικη προσφορά (LOA) πιθανότατα θα καταφθάσει εντός της εβδομάδας, πριν την αναχώρηση Τσίπρα για ΗΠΑ.

Αρχίζει ο βαρύς χειμώνας των αρμοδίων για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Είναι, βασικά, ο Α/ΓΕΑ Πτέραρχος κ. Ι. Χριστουδούλου και ο Γεν. Δ/ντης ΓΔΑΕ Ναύαρχος κ.Κ. Κυριακίδης θα τα καταφέρουν. Αρκεί να είναι κοντά ο ΥΕΘΑ και η Κυβέρνηση. 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης