Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
07/03/2024 | 05:21 (ενημερώθηκε 2 μήνες πριν)
Militaire News

«Άφρονες,κοντόφθαλμοι,απάτριδες αλλά …εθνικόφρονες»! Κων.Φράγκος

«Άφρονες,κοντόφθαλμοι,απάτριδες αλλά ...εθνικόφρονες»! Κων.Φράγκος

Διαξιφισμοί, Κ. Φράγκος, 

Άφρονες, κοντόφθαλμοι, απάτριδες

αλλά….. εθνικόφρονες και 300!

Η Χώρα χάνεται….

Φέρτε μου ένα μαντολίνο

για να δείτε πως πονώ

κι’ ύστερα θα γίνω κρίνο

κι’ ύστερα ας θα χαθώ

τι με νοιάζει κι’ αν χαθώ

αφού θα’χω γίνει κρίνο

φέρτε μου ένα μαντολίνο

Μ. Χατζηδάκης

  • Ανακοινώθηκε από το ΥΕΘΑ  μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εξοπλισμών. Περί το 2030-35, οι ΕΔ, αναμένεται να διαθέτουν ένα πλήρες οπλοστάσιο, ιδιαίτερα στον αέρα και τη θάλασσα. Για τον ΣΞ ανακοινώθηκε η ενίσχυση της Αεροπορίας, Στρατού.
  • Μετά 8-10 χρόνια…. Υπάρχουν αντιρρήσεις, γίνονται σχόλια αλλά, τελικά, κανείς δεν μπορεί ν’ αρνηθεί ότι η Χώρα πρέπει να διαθέτει, ανα πάσα στιγμή, ισχυρή αποτροπή και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εξοπλισμών.
  • Στην Βαλκανική γειτονιά μας ανθίζουν πολλά λουλούδια. Το 2035 δεν θα έχουν ανθίσει μόνο τα ελληνικά κρίνα σε εξοπλισμούς, αλλά και τα Τουρκικά και σέρβικα. Ίσως και τ’ αλβανικά.
  • Το μέγιστο, όμως, πρόβλημα δεν είναι οι εξοπλισμοί αλλά το ανθρώπινο δυναμικό.
  • Μέσα σε μια 8ετία οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 20.000 το χρόνο!
  • Από 92898 γεννήσεις το 2016 πέσαμε (2022) στις 72244. Οι θάνατοι ως θάνατοι κερδίζουν στο ισοζύγιο. Σκεφθείτε ότι, αν συνεχισθούν αυτοί οι αριθμοί μέχρι το 2033 θα προκληθούν μεγάλα προβλήματα. Οι απώλειες νέου ανθρώπινου δυναμικού θα είναι τέτοιες που θ’ αντιστοιχούν σε προσβολή Χώρας από πανώλη. Η Ελλάδα, σιγά σιγά χάνεται.
  • Με κάποια 500σάρικα και υπερήφανες δηλώσεις πατριωτισμού δεν διαρθώνεται η κατάσταση. Οι εξοπλισμοί είναι άχρηστοι χωρίς τα νιάτα. Τα βλέπουν αυτά οι πατριώτες ή πατριωτίζοντες πολιτικοί πάσης απόχρωσης;
  • Βέβαια, διατί να το κρύψομεν άλλωστε, το ίδιο πρόβλημα έχουν όλες, σχεδόν οι χώρες της Ευρώπης. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα έχει σημειωθεί ότι τα επόμενα 25 χρόνια ο πληθυσμός σε εργάσιμη ηλικία θα μειωθεί κατά 25-21% (Καθ. 17/2).
  • Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά. Η Ελλάδα πρέπει ν’ αγωνίζεται για την ύπαρξή της και ολιγότερο για την ευημερία της. Απειλείται από μία ογκώδη δύναμη, της οποίας ο πληθυσμός αυξάνεται.
  • Υπάρχουν Υπουργεία, Ινστιτούτα, πολιτικοί, λόγο κόποι που πρέπει ν’ ανησυχούν και να ζητούν με αγωνία λύση. Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι καλυπτόμεθα από τις συμμαχίες.
  • Η γνώμη μου περιορίζεται να καταλήξει ότι απαιτούνται χρήματα που θα προκύψουν από περιορισμό σπαταλών και αρπαχτών που πρέπει να εκλείψουν Λεφτά, μάλλον, υπάρχουν αλλά χρησιμοποιούνται για βόλεμα ημέτερων, για μετακλητούς, για υψηλές αμοιβές μελών ανύπαρκτων οργανισμών ή ελάχιστα προσφερόντων στην Κρατική Λειτουργία.
  • Στους προηγούμενους Δ ανέλυσα τις δαπάνες που θυσιάζονται στο βωμό του κομματισμού. Συγκεκριμένα στην ύπαρξη και λειτουργία της VOULI TV. Προσεχώς θ’ αναφέρω κι’ άλλες τέτοιες… τρύπες.

Ευχάριστα και μη, Νέα

  • Ο κ. Γιώργος Αυτιάς: Επιτέλους ανεκοίνωσε την υποψήφιότητά του για την Ευρωβουλή. Το ευχάριστο γεγονός έγινε προ ημερών στην κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ενώσεως Ιδιοκτητών επαγγελματικών και ιδιωτικών θαλαμηγών. Ο κ. Αυτιάς, συγκινημένος, δήλωσε «Δεν είμαι πολιτικός βρε παιδιά, πρέπει όμως να πάει κάποιος στην Ευρωβουλή που να ξέρει οικονομικά….» Η Πατρίς προσδοκούσα….
  • Ο τ. Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης Προ διμήνου είχε ανακοινωθεί μετα σαλπίγγων και βιολιών ότι θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να διδάξει στο περίφημο Πανεπιστήμιο Harvard. Βρίσκεται ήδη εκεί, αλλά η Καθημερινή (21 Φεβρ.) μας πληροφορεί ότι ο κ. Κ.Μ. δεν διδάσκει στο Πανεπιστήμιο αλλά σε περιφερειακό Κολέγιο. Κι’ αυτό καλό είναι….
  • κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος Αστυνομικών Αττικής (ΣΚΑΙ 17/2). Η εγκληματικότητα αυξάνεται γιατί τα αστυνομικά τμήματα έχουν αδειάσει…
  • Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Πού πήγαν αυτοί που εγκατέλειψαν τα Αστ. Τμήματα; Μα σε «προστασία» VIP’S! Η Ελλάδα διακρίνεται για τον μεγάλο αριθμό VIP’S και Celebrities στις οποίες πρέπει να διατίθεται υπηρεσιακό προσωπικό από την Αστυνομία! Αποτελεί παράδοση! Οι πολίτες είναι στη διάθεση των εγκληματιών πάσης κατηγορίας. Οι κατά 5η φορά; ΥΔΤ κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει την κατάσταση.
  • Τον επιχειρηματία κ. Λαβράνο, που ακούγεται συχνά τελευταία, ουδόλως γνωρίζω. Μόλις προχθές διάβασα σε κυβερνητική εφημερίδα, ότι, μετά από μήνες από την ανάμειξή του σε διάφορες δραστηριότητες, του αφαιρέθηκε η «προστασία» από ομάδα Αστυνομικών! Ποιος είχε δώσει εντολή για την διάθεση; Ποιος τον προστάτευέ;
  • Η θλιβερή Ελληνική Παιδεία

Η Ψωροκώσταινα δεν πρωτοτυπεί μόνο στους τέως Πρωθυπουργούς, που έχουν αράξει αργόμισθοι στη βουλή, για σκανδαλώδης προνόμια των βουλευτών, για μετακλητούς, την VOULI TV, τα ιδρύματα πολιτικών προσωπικοτήτων μηδενικής εμβέλειας. Είναι σημαιοφόρος, παγκοσμίως, στην παραπαιδεία! Έως 750 ευρώ/μήνα για φροντιστήρια πληρώνει τα 80% των μισθωτών μας πληροφορεί η Κ (27-2). Φροντιστήρια ακόμη και σε μαθητές δημοτικού! Εκεί μας έχουν φθάσει νάνοι Υπουργοί Παιδείας, επί 10ετίες.

  • Το συνδικάτο

Για την τραγωδία των Τεμπών έχει συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία έχει διαλυθεί καθ΄οδόν λόγω αποχώρησης μελών. Το θέμα έχει τεθεί και στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία αποφάνθηκε ότι υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης παράβασης καθήκοντος από δύο Υπουργούς, τους κ. Χρ. Σπίρτζη και Κων. Καραμανλή που είχαν την πολιτική ευθύνη για την μη έγκαιρη υλοποίηση της σύμβασης. Η συνέχεια σε σχόλιο των ΝΕΩΝ (27-2)

«Ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή με την πλειοψηφία της Ολομέλειας να απορρίπτει το αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Οι δύο υπουργοί δεν θα βρίσκονται ανάμεσα στου κατηγορούμενους που θα τεθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης. Ο ένας λέει ότι απαλλάχθηκε από τον λαό των Σερρών, ο άλλος ανησυχεί για το μέλλον της Κεντροαριστεράς. Και η εξεταστική της Βουλής μπάζωσε την έρευνα, όπως καλύφθηκε και ο χώρος της τραγωδίας. Οι συγγενείς φωνάζουν, καταγγέλλουν συγκάλυψη. Αλλά δεν υπάρχει κάτι πιο ισχυρό, πιο δυνατό από το 41%.» Ντροπή σας ωρέ αφιλότιμοι.

  • Ιερείς και βουλευτές
  • Άγιος πατήρ, Αρχιμανδρίτης απεδοκίμασε θορυβωδώς τον βουλευτή (ΠΑΣΟΚ) κ. Π. Χρηστίδη και την οικογένειά του, εντός του Ναού, γιατί ψήφισε τον νόμο περί ομοφύλων.
  • Έτερος Ιερεύς, ζητωκραύγασε, εντός του Ναού, τον βουλευτή κ. Καλιάνο γιατί ψήφισε κατά.
  • Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς αφού καταράσθηκε τους βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο περί γάμου, στη συνέχεια έδωσε εντολή στους Ιερείς της Επικράτειας του να μην τους μεταλαβαίνουν. Αλήθεια, την Ορθοδοξία αντικρίζετε ή βλέπετε το όρνεο της Μισαλλοδοξίας;
  • Ο Γιάννος Παπαντωνίου (τ. ΥΕΘΑ)

Συνεχίζεται μια δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που έχει αρχίσει από το 2022 και αφορά στην κατηγορία ότι έλαβε μίζα για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών S(2003). Η νέα συνεδρίαση του Δικαστηρίου θα γίνει την 13/3. Ας είμαστε καλά και του χρόνου τέτοιο καιρό η Δίκη θα συνεχίζεται. Ζήτω το Έθνος.

  • Μεγαλειώδης υποδοχή του Αλβανού Πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα στην Άγκυρα (21/2). Υπεγράφησαν συμφωνίες με ενίσχυση της Στρατ. Συνεργασίας και αμυντικών βιομηχανιών (!!)
  • Η εξέλιξη διαπραγματεύσεων με ΗΠΑ για αγορά 76 αμφίβιων Τ/Θ AAV-7 από ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν θα έχει ευτυχές τέλος.
  • Α/Φ R-3B Το πρώτο, ναι το πρώτο, Α/Φ Ναυτική συνεργασίας P3B, από τα πέντε (5) που βρίσκονται στην ΕΑΒ από το 2015 (!!!) εκσυγχρονιζόμενα υπολογίζεται ότι θα αρχίσει της δοκιμές αέρος περί το τέλος του χρόνου αν όλα πάνε καλά!

Ουδείς από το ΥΕΘΑ ή από το ΠΝ ομιλεί γι’ αυτά την αμαρτία των 500εκ $. ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ OMERTA. Γιατί ο κ. Υπουργός δεν αναζητά υπευθύνους;

  • Ρωσία και πρυτανεία Πρεσβειών. Οι σχέσεις μας με την Μεγάλη αυτή Χώρα είναι οι χειρότερες των τελευταίων 80 ετών. Κατεψυγμένες, ουδεμία οδός επαφής. Για τους γνωστούς λόγους. Είναι καθιερωμένο, παγίως αποτελεί παράδοση το Δ.Σ. των Διπλωματών να συγκροτείται  άτυπα σε Σώμα και ο Αρχαιότερος Πρέσβης να λαμβάνει τη θέση του Πρύτανη. Μέχρι σήμερα ήταν ο Κύπριος κ. Κυριάκος Κινοβέλος, που αποχωρεί μετά από 10ετή θητεία. Επόμενος, προς διαδοχή, είναι ο Ρώσος κ. Αντρέϊ Μοσχωφ (8 χρόνια).

Η Ελληνική κυβέρνηση θερμοπαρακαλεί τους Κυπρίους να παρατείνουν την θητεία του Κ.Κ. αλλά αποτυγχάνουν.

  • Ποιος θα βρει άκρη σ’ αυτό το κουλουβάχατο που ένας κακός χειρισμός θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο της Ελληνορωσικές σχέσεις.
  • Ο Στρατηγός εα, Επίτιμος κ. ΓΕΕΘΑ, κ. Κων. Φλώρος, εμφανίσθηκε το Σαββατοκύριακο σε δύο συνεντεύξεις (ΝΕΑ, Παραπολιτικά)

Και στις δύο καταλήγει «παραμένω στη διάθεση της Πατρίδας». Νομίζω ότι ο Στρατηγός αξίζει μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Για την Ευρωβουλή διεκδικεί θέση και ο Στρατηγός, επίτιμος Α/ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής. Άξιος, κι αυτός.

Ολίγον ρετρό με σημερινές προεκτάσεις

  • Ο έντονος, ο ανίερός κομματισμός στην Ελλάδα δεν είναι φρούτο της εποχής. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Ο κομματισμός αυτός και εκτρέπεται και ξεπερνά, συχνά, κάθε όριο που ενίοτε οδηγεί σε μεγάλες εθνικές περιπέτειες.
  • Η Καθημερινή προσφέρει στους αναγνώστες της, περιοδικά, ένθετα με βιογραφίες Ελλήνων προσωπικοτήτων του 20ου αιώνα.
  • Μόλις πρόσφατα παρουσίασε την βιογραφία του Στρατηγού Αναστάσιου Παπούλα, Αρχιστράτηγου του Ελληνικού Στρατού κατά την ατυχή καταστροφική εκστρατεία της Μ.Α. (20-22). Σημειώνω μόνο, ελάχιστα ενδιαφέροντα σημεία. Ο. Παπούλας ήταν σπουδαίος μαχητής με δάφνες και κατορθώματα. Εισήλθε στο Στρατό ως εθελοντής στρατιώτης και έφθασε στον βαθμό του Αντιστράτηγου! Ανώμαλες εποχές! Μαχητής, γενναίος, κορυφαίος φιλόπατρίς αλλά στο πεδίο μάχης. Ως επιτελής, όμως, ανεπαρκής. Και ήταν φυσικό να είναι έτσι, αφού δεν είχε φοιτήσει σε κανένα σχολείο.
  • Το 1920 όταν έχασε ο Βενιζέλος τις εκλογές και ανέλαβε η Βασιλική Παράταξη, ο τότε ΥΕΘΑ Δημ. Γούναρης (στην συνέχεια Πρωθυπουργός) 22/12/20 διόρισε τον φιλοβασιλικό Στρατηγό Παπούλα ως Διοικητή Στρατιάς της Μ. Ασίας προς αντικατάσταση του Βενιζελικού Λεωνίδα Παρασκευόπουλου, εξαίρετου αξιωματικού με σπουδαία επιτελική μόρφωση. Αντιγράφω από το φυλλάδιο «Ο Παπούλας ήταν Αρχιστράτηγος μόνο κατ’ όνομα, καθώς στηριζόταν τυφλά στην υποστήριξη  του επιτελείου του (Κ. Πάλλη, Πτολεμαίου Σαρηγιάνννη που ασκούσαν την Διοίκηση.)
  • Ήταν βασιλικός όμως. Είχαμε όμως εκεί ένα σκληρό πόλεμο εν εξελίξει και επικράτησε ο κομματισμός.
  • Δεν φθάνει αυτό Ο κ. Υπουργός Άμυνας προχώρησε σε ικανοποίηση επιθυμίας της ΑΜ των Βασιλέως (ο οποίος επανήλθε με νόθο δημοψήφισμα) να διορισθεί ο αδελφός του Ανδρέας, ένας άσχετος, αλαζών και απείθαρχος πρίγκηψ, ως Σωματάρχης στο μέτωπο. Κάθε κίνηση και πρωτοβουλία του ήταν καταστροφική. Εκατοντάδες μαχητές έχασαν τη ζωή τους από τα καπρίτσια του πρίγκιπα.
  • Αγανάκτησας ο Παπούλας τον «έκανε πακέτο» και τον έστειλε πίσω προς μεγάλη αγανάκτηση της Κυβέρνησης και της ελίτ της Αθήνας, του Βασιλέως! Έλεγαν ότι δεν ήταν συμπεριφορά αυτή ενός μικροαστού, αγράμματου, προς τον πρίγκηπα!
  • Ας μην μακρυγορώ, λίγο πρίν από το τέλος της συμφοράς ο Παπούλας αντικαταστάθηκε από τον Στρατηγό Χατζηανέστη.
  • Αργότερα, μετά την καταστροφή ο Παπούλας κατέθεσε ως μάρτυς κατηγορίας των εξη και του πρίγκηπα Ανδρέα, ο οποίος φυγαδεύτηκε για να την γλυτώσει.
  • Πέρασαν τα χρόνια, ήρθε το 1935 με Πρωθυπουργό τον φοβερό Στρατηγό Κονδύλη (κι’ αυτός θαλαμοφύλαξ) οπότε εκδηλώθηκε το κίνημα Βενιζέλου-Πλαστήρα. Ο Παπούλας υπερήλικος και ασθενής συνελήφθη ως βασικός κινηματίας (!!) και εκτελέσθηκε μαζί με έτερο γηραιό στρατηγό, τον Κοιμίση! Η συντηρητική ελίτ της Αθήνας πήρε την εκδίκησή της!
  • Σε λίγο επακολούθησε δημοψήφισμα (νόθο κι’ αυτό) και ο Λαός επανάφερε το πολίτευμα της Βασιλείας (Γεώργιος ο Β΄) Καυμένε Στρατηγέ Παπούλα…
  • Πέρασαν τα χρόνια ήρθε δικτατορία, κατοχή, εμφύλιος, δυστυχία, φτώχια, ληστεία του Κράτους κλπ. Βάλαμε μυαλό; Όχι, βέβαια. Οι κανόνες παραμένουν οι ίδιοι. Σήμερα υπάρχει αξιοκρατία; Διορίζονται επικεφαλής οργανισμών οι κατάλληλοι ή οι ημέτεροι. Στέλνονται στην Ευρωβουλή οι ικανοί; Γίνονται Υπουργοί οι άξιοι; Συνεχίζει το κόμμα και οι φατρίες να προηγούνται της αξιοκρατίας; Ενώ η Χώρα κινδυνεύει…. Ζήτω η Αθάνατη (ως πότε) Ελλάς! Σημειώνω προς τιμήν του, βασικού υπεύθυνού της καταστροφής Δημήτριου Γούναρη ονομάσθηκαν Λεωφόροι και οδοί.

*Ευτυχώς η σημερινή Στρατιωτική Ηγεσία, είναι άριστη.

Κι’ άλλες παραχωρήσεις από τον

Μπάρμπα Σαμ.

Μάζευε, κι’ ας είν’ και ρόγες

Λαϊκό

  • Ο ΥΠΕΞ κ. Γεωρ. Γεραπετρίτης, ο επιλεγόμενος ρεβερέτζας, κατά την τελευταία επίσκεψή του στις ΗΠΑ πέραν των διαβεβαιώσεων που έλαβε από τον ομόλογό του κ. Μπλίνκεν για συμπαράσταση της μεγάλης Δύναμης σε όλα τ’ αμυντικά προβλήματα της Χώρας μας, δέχθηκε σειρά δώρων (αμφιλεγόμενα περιπολικά πλοία LCS, δύο μεταχειρισμένα C-130H κα) εξασφάλισε την υπόσχεση συμμετοχής της Ελλάδος σε πρόγραμμα φρεγατών και σε διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ ΑΡΤΕΜΙΣ. Επι πλέον εκδηλώθηκε η πρόθεση παραχώρησης αριθμού στρατιωτικών οχημάτων τύπου OSCΟSH.
  • Ήδη, από μέρους μας, αναζητούνται τρείς υποψήφιοι αστροναύτες, ένας από κάθε κόμμα (τρία πρώτα). Γενικά, διαπιστώθηκε, για πολλοστή φορά, ότι οι δεσμοί ΗΠΑ – Ελλάδος, είναι ισχυρότεροι περισσότερο, από κάθε άλλη περίοδο. Υπάρχει τέτοια σύσφιξη που προκαλούν εκατέρωθεν, ασφυξία! Η πολιτική μας Ηγεσία ανακουφίσθηκε, υπό την άποψη, εφόσον τυγχάνουμε τοιαύτης προστασίας μπορούμε άνετα, να συνεχίσουμε την αβελτηρία και ραστώνη σε ότι αφορά τα σύγχρονα αμυντικά προβλήματα και να στραφούμε ήρεμα σε συγκρότηση λίστας Ευρωβουλής.
  • Πέραν τούτου το US NAVY έστειλε εδώ ένα καλό του Ναύαρχο, τον κ. Άντονι Ρόσι, να εξετάσει την δυνατότητα συμμετοχής της Ελλάδος στο φιλόδοξο Ιταλοαμερικανικό σχεδιασμού των φρεγατών Constellation.
  • Είναι φυσικό, όταν ακούστηκε ότι το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ ονομάζεται ΑΡΤΕΜΙΣ, να προκαλέσει ανατριχίλα αφού μας θύμισε το φιάσκο-απάτη του Αντιαεροπορικού ΑΡΤΕΜΙΣ που προέκυψε …… μάπα, αλλά έκανε πλούσιους μερικά σαΐνια που το δημιούργησαν. Κι’ αυτή η υπόθεση ξεχάσθηκε. ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.
  • Διασταυρωμένες πληροφορίες φέρουν τον κ. Γεραπετρίτη ν’ αντικαθιστά τον κ. Σχοινά στην ΕΕ, οπότε ως ΥΠΕΞ προορίζεται, μάλλον, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
  • Αρχική σκέψη ήταν να προωθηθεί ως ΥΠΕΞ ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης λόγω της μεγάλης του επιτυχίας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και της πολυγλωσσίας του, γρήγορα όμως εγκατελήφθη η ίδια γιατί κρίθηκε ότι είναι πολυτιμότατος στην ΕΕ πλαισιωμένος με τους κ. Αυτιά, Δήμα, Θεοφιλοπούλου, κ. Βοζεμπεργκ (3η θητεία) και κ. Ι. Κεφαλογιάννη (3η θητεία) Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Στρατιωτικά οχήματα και ΕΛΒΟ.

  • Όσον αφορά τα οχήματα είναι ασφαλώς ευπρόσδεκτα εκτός αν είναι περισσότερο σακαράκες από τα δικά μας. Αν ερωτηθεί πρωτοετής μαθητής της ΣΣΕ ή της ΣΜΥ «Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας Στρατός» Είναι βέβαιο ότι θ’ απαντήσει όπλα και αυτοκίνητο.

  • Αυτό, περαιτέρω μεταφράζεται, ότι αναγκαίο, βασικά μία Αμυντική Βιομηχανία που να κατασκευάζει όπλα και άλλη μία αυτοκίνητα.
  • Πριν συνεχίσω θα σας μεταφέρω την γνώμη ενός μόλις αποστρατευθέντος Στρατηγού ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι τα οχήματα των ΕΔ είναι εντελώς γηρασμένα, μη αξιόπιστα και προβληματικά. Πιστεύω ότι μου είπε την αλήθεια.
  • Κάποιοι εχέφρονες, λογικοί και πατριώτες πολιτικοί στο παρελθόν, μετα δικτατορικά, είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα και φρόντισαν να οργανώσουν την ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία οχημάτων και την ΕΒΟ [Ελληνική Βιομηχανία Όπλων]). Δεν προτίθεμαι να ανατρέξω στο ιστορικό αυτής της υπόθεσης. Είναι μακρά και θλιβερή.
  • Σήμερα ούτε Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων υπάρχει, ούτε ΕΒΟ. Τις «έφαγε το σκοτάδι» δηλ. η άφρονα, εγκληματική και χυδαία για την Άμυνα πολιτική διαδοχικών Κυβερνήσεων και ιδιαίτερα Υπουργών (εξαιρέσεις ελάχιστες)
  • Η βιομηχανία οχημάτων, ιδιαίτερα, εκκινήσασα ως ΣΤΑΓΙΕΡ μετετράπη σε ΕΛΒΟ , στραγγαλίσθηκε, τελικά από την ρεμούλα, την κακοδιοίκηση και κομματισμό και την ανευθυνότητα των Ελλήνων πολιτικών. Χρεωκόπησε και έβαλε λουκέτο, οριστικώς, το 2012 υπουργεύοντας του κ. Ε. Βενιζέλου, ο οποίος προέβη αμέσως σε μία εξαιρετική κίνηση για την πολυπάσχουσα ΕΑΒ. Τοποθέτησε εκεί ως CEO τον μόλις υπογράψαντα το φαλιμέντο της ΕΛΒΟ φίλο του!!
  • Μετά, ήλθαν οι σφήκες δηλ. η πτώχευση και η απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας, η απίσχναση της άμυνας, θέματα που ουδόλως συγκίνησαν τα υπεύθυνα κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και τις ηγεσίες τους. Η ΕΛΒΟ αφού «εκκαθαριζόταν» επί…. 8 ολόκληρα χρόνια (ΣΣ Μία αντίστοιχη ιδιωτική επιχείρηση δεν θα χρειαζόταν περισσότερο από 8 ή 12 μήνες) πουλήθηκε σε (Ισραηλινή Εταιρεία η οποία δεν γνωρίζω τι ποιεί έκτοτε. Οχήματα, όμως, του Ε.Σ., ασφαλώς όχι).

Ολίγο φως, αλλά έσβησε

  

  • Κάποια στιγμή, στα μισά της πρώτης 4ετίας Μητσοτάκη, δύο υψηλόβαθμοι παράγοντες του ΥΕΘΑ, ο Υφυπουργός – Στρατηγός κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντώνης Οικονόμου αντιληφθέντες το πρόβλημα έκαναν ομού και μαζί (παρακάμπτοντας τον τότε ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλο που ασχολείτο με τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων) εισήγηση στο Μαξίμου να προχωρήσουν σε μελέτη, έρευνα και προτάσεις για τα δύο κρίσιμα θέματα: Όπλο και Όχημα. (ΣΗΜ Ο ΓΓ.ΥΕΘΑ κ. Αντώνης Οικονόμου θυμίζει τον μακαρίτη πολιτικό της Ιταλίας Αντρεότι, ο οποίος χρημάτισε οκτώ (8) φορές Πρωθυπουργός. Όταν δυσκόλευαν τα πράγματα οι Ιταλοί πολιτικοί φώναξαν τον Χριστιανοδημοκράτη Αντρεότι. Δεν γνωρίζω αν ο κ ΑΟ είναι χριστιανοδημοκράτης αλλά ικανός είναι και τα τελευταία χρόνια πηγαινοέρχεται στον θώκο  του ΓΓ/ΥΕΘΑ τον οποίο, νομίζω, ότι υπηρετεί αποδοτικά).
  • Μακρυγόρησα, ως συνήθως, και καταλήγω ότι η μελέτη και εισήγηση για το εθνικό αυτοκίνητο έγινε και υποβλήθηκε στο Μαξίμου με ρεαλιστικές προτάσεις για ουσιώδη συμπαραγωγή με ξένη εταιρεία που θα επελέγετο. Η μελέτη αυτή και η εισήγηση ενταφιάσθηκε σε κάποιο συρτάρι της παραεξουσίας!
  • Σημειώνω απλά και προς διατάραξη των συνειδήσεων (αν έχουν συνείδηση) μερικών εξουσιαστών ότι την ώρα που σφράγιζαν την ΕΛΒΟ η Τουρκία διέθετε μία εξαιρετικά δραστήρια και παραγωγική Κρατική Βιομηχανία Οχημάτων που εξυπηρετούσε 100% τις ανάγκες των ΕΔ και έκανε φανταστικές εξαγωγές με τα σχετικά κέρδη. Τα δικά μας σαΐνια δεν έβλεπαν περισσότερο από ένα μέτρο πέραν από τα μοκασίνια τους!
  • Αυτά και επαναλαμβάνω ευλαβώς είναι ότι χωρίς μια ΕΛΒΟ δηλ. βιομηχανία οχημάτων δεν μπορούμε να μιλάμε για Άμυνα.

Μεγάλη, διεθνής, επιτυχία του ΣΕΚΠΥ

Ο ΣΕΚΠΥ, ο σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, σε συνεργασία με το δίκτυο ARGO (The Hellenic network in Brussels) διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την υψηλού προφίλ εκδήλωση SHARING THE FUTURE OF HELLENIC DEFENCE INDUSTRY την 28 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του REGIDENCE PALACE στις Βρυξέλες.

Η συμμετοχές στην εκδήλωση ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Παρευρέθηκαν Εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, Ανώτατοι Αξιωματούχοι από τις μόνιμες αντιπροσωπείες, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΝΑΤΟ, ASD και πολλούς Ευρωπαικούς συνδέσμους και επιχειρήσεις.

Η ημερίδα άρχισε με ομιλίες.

  • Κας Παναγιώτας Μπακοπούλου (ARGO)
  • κ. Τάσου Ροζολή, Προέδρου ΣΕΚΠΥ
  • κ. Ιωάννη Βραϊλα, Μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στην ΕΕ.

Ακολούθησε συζήτηση και αναπτύχθηκαν απόψεις για της ευκαιρίες και προκλήσεις που παρουσιάζονται στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΣΣ εδώ χρειάζεται η στήριξη του ΥΕΘΑ με συγκεκριμένα μέτρα).

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους Έλληνες Εταίρους που μετείχαν στην εκδήλωση.

  • Εύχομαι επιτυχία αποτελέσματα από την τολμηρή αυτή έξοδο του ΣΕΚΠΥ.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται …..

Λίγοι άνθρωποι φθάνουν στην απέναντι ακτή.

Οι υπόλοιποι τρέχουν, πάνω-κάτω,

στην ίδια παραλία.

Βούδας 563-483 π.χ.

  • Προ ημερών ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ ότι έγινε (31-01-24) παρουσίαση από την εταιρεία EODH SA (κ. Ανδρέας Μήτσης) προγράμματος αναβάθμισης των αρμάτων LEO 1A$ από την κραταιά και γνωστοτάτη KMW που μας πούλησε τα άρματα LEO, γενικά, και τα πυροβόλα M2000.
  • Η παρουσίαση διήρκεσε επτά (7) ώρες. Χαρά στην αντοχή και το κουράγιο τών υποχρεωτικώς παρόντων.
  • Δεν γνωρίζω αν ο εκσυγχρονισμός αυτός είναι στις προτεραιότητες του ΓΕΣ και πόσον είναι αναγκαίος ώστε να είναι δικαιολογημένη η παρουσίαση. Μπορεί να επιβλήθηκε «άνωθεν» Γίνονται κι’ αυτά…
  • Πριν προχωρήσω στο θέμα θα κάνω μια μικρή αναδρομή. Για τον εν λόγω εκσυγχρονισμό έγιναν πολλές επισκέψεις της KMW στο ΓΕΣ επί 4ετίας του κ. Ν. Παναγιωτόπουλου. Είχε μάλιστα προσφερθεί από KMW η κατασκευή εργοστασίου συναρμολόγηση αρμάτων στην περιοχή Καβάλας!
  • Οι Γερμανοί, μάλιστα, είχαν λάβει υποσχέσεις από το Υπουργείο ότι η υπόθεση προχωρεί ώστε όταν συζητούσαν συναφή θέματα με επιτροπή της ΓΔΑΕΕ έδειξαν να μην ανέχονται αντιρρήσεις των Ελλήνων Αξιωματικών για διαπραγματευόμενα σημεία στην σύμβαση και εξετράπησαν σε απαράδεκτη λεκτική επίθεση κατά των εκτελούντων το καθήκον των Ελληνικών Αξιωματικών.
  • Ο Πρόεδρος της επιτροπής Ταξίαρχος έκανε σχετική αναφορά – καταγγελία η οποία φαίνεται να αγνοήθηκε από το Υπουργείο  το οποίο όφειλε να κηρύξει τους Γερμανούς ως persones non grata και να προστατεύσει την αξιοπρέπεια και κύρος των Ελλήνων Αξιωματικών.
  • Έκτοτε, φαίνεται ότι εκόπασε η πίεση των Γερμανών διότι στην πράξη, το Υπουργείο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πιστώσεις.
  • Σήμερα που και ο τελευτάιος κλητήρας του ΥΕΘΑ γνωρίζει τις ανάγκες του ΣΞ και τις προτεραιότητες, δικαιολογημένα σχολιάζεται αυτή η επανεκκίνηση του θέματος.

Ουδείς, φυσικά, έχει αντίρρηση για εκσυγχρονισμούς αλλά όταν καλυφθούν πρώτα άλλες επείγουσες ανάγκες που απαιτούν πολύ χρήμα (π.χ. απόκτηση Ε/Π S.I.K.Ο.R.S.K.Y., οχημάτων, σύγχρονου οπλισμού, αξιοποίηση οπλικών συστημάτων που έχουν αδρανοποιηθεί)

  • Θα επανέλθω, για πολύ λίγο στην προμήθεια των πανάκριβων και υπερκοστολογημένων αρμάτων LEO HEL (170) κόστους 1,73 δις€ (2003, Παπαντωνίου)

Σε συνέντευξη του στην μακαρίτισσά Ελευθεροτυπία (15/01/05) ο Αντιπρόεδρος του υψηλού κύρους Οργανισμού TRANSPARENCY INTERNATIONAL κ. Τζο Ρόμπερ δήλωνε «…. η μίζα είναι ο κινητήριος μοχλός των εξοπλισμών. Η διαφθορά κατευθύνει τις προμήθειες εξοπλιστικού προγράμματος και έπεται η ανάγκη…»

  • Θέλετε επαλήθευση; Ιδού: Τα 170 άριστα άρματα αγοράσθησαν ΧΩΡΙΣ πυρομαχικά (Οι λόγοι είναι γνωστοί. Περίμεναν κάποιο φίλο….)

Όταν παραλήφθηκαν ήταν κατάλληλα για πανηγύρια και παρελάσεις αφού εστερούντο πυρομαχικών.

Ο νέος ΥΕΘΑ κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ανησυχών άρχισε να ψάχνει το θέμα. Απεκεφαλίσθη ταχέως.

Οι ακολουθούντες τον κ. Σπηλιωτόπουλο ΥΕΘΑ κ. Ε. Μεϊμαράκης και Ε. Βενιζέλος ουδέν ενδιαφέρον επέδειξαν για αυτά τα πυρομαχικά. Παρακαλώ να εξάγετε τα συμπεράσματα σας όσον αφορά στην προμήθεια. Έγινε για ικανοποίηση αναγκών ή για τη μίζα;

Στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση κ. Πικραμένου (ΥΕΘΑ Στρατηγός Φ. Φράγκος) ο Στρατηγός όταν ανεκάλυψε το πρόβλημα έσπευσε στον Πρωθυπουργό ο οποίο, αμέσως, ενέκρινε την επείγουσα προμήθεια 6.000 οβίδων. Είπαμε να συγχωρούμε αλλά να μην ξεχνάμε….

Ο δικαστικός αγώνας,

μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και KMW βρίσκεται σε έξαρση. Εκκρεμεί απόφαση του INTERNATIONAL CHAMBER OF COMMERCE (Ελβετία) στο οποίο έχουν προσφύγει οι Γερμανοί, λόγω καθυστέρησης πληρωμών και δικαστικά έξοδα. Τα ποσά που διεκδικούνται δεν είναι αμελητέα,  αρκετά εκατομμύρια και δεν γνωρίζω κατά πόσον οι αξιώσεις αντιμετωπίσθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο.

  • Όπως πληροφορούμαι, όμως, υπάρχουν δύο διοικητικές πράξεις (πχ 98/2022) που κηρύσσουν την KMW έκπτωτη από την κατακύρωση  κάθε δικαιώματος που απορρέει από την σύμβαση 017Α/01 (Πυροβόλα PZH 2000) λόγο μη παράδοσης βλημάτων μακρού βεληνεκούς. Ενεργοποιήθηκε;

Για όλα αυτά καλό είναι να εκδώσει μία ενημέρωση το ΥΕΘΑ γιατί; όπως το πάμε, θα καταλήξουμε να ήμαστε και βρεγμένοι και καλοπληρωτές. Θα επανέλθω.

Τι γίνεται εδώ;

Ει οι Θεοί είσιν κακοί, ουκ εισίν Θεοί

Ευρυπίδης

  • Δεν περίμενα ότι η ψήφιση του Νόμου περί γάμων ομοφύλων θα άφηνε τέτοια ουρά χρώματος ράσου, μαύρου δηλαδή.
  • Αρχίζω από τις ασχήμιες ρασοφόρων από άμβωνος που επετέθησαν κατά βουλευτών λεκτικά, αγρίως, ή επευφήμησαν  άλλους γλοιωδώς για τον ίδιο λόγο. Την στάση τους στην ψηφοφορία.
  • Οι βουλευτές είναι ψηφισμένοι από τον Λαό, όπως δεν είναι οι Αρχιερείς, Πρωτοσύγκελοι, Θεοφιλέστατοι και Ιερείς και πρέπει να είναι σεβαστοί ιδιαίτερα από Κρατικούς υπαλλήλους όπως είναι οι προηγούμενοι που χρησιμοποιούν, καταχρηστικώς, τον άμβωνα απ’ όπου αντι κηρυγμάτων αγάπης εκτοξεύουν ύβρεις, κατάρες, εξορκισμούς. Οικτρόν το θέαμα.
  • Η Κυβέρνηση, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης έχουν θορυβηθεί, εν όψει εκλογών, από τον φόβο διαρροής συντηρητικών ψηφοφόρων προς «πατριωτικά» κόμματα της Δεξιάς ή Ακροδεξιάς που καπηλεύονται τις ανησυχίες μερίδας Λαού και τις καλλιεργούν.
  • Έστησαν, λοιπόν, σκηνοθετικά άτεχνα, μία εκστρατεία κατευνασμού του κλήρου, της Εκκλησίας με εκδηλώσεις σεβασμού και κολακείας προς τον Αρχιεπίσκοπο, για να δώσουν πιστοποιητικά υποταγής της πολιτείας στην Εκκλησία.
  • Ιδού, για του λόγου το αληθές, οι αποδείξεις
  • Στις 26 Φεβρουαρίου η Σχολή των Ευέλπιδων δέχεται με εξαιρετική επισημότητα τον Μακαριότατο όπου τον ανακήρυξε Επίτιμο Διδάκτορα. Στην τελετή παρέστη η Στρ. Ηγεσία και όλες οι Εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές της Μεσογείου. Μερικοί διετύπωσαν την άποψη ότι κακώς ο κ. Ιερώνυμος απεδέχθη αυτή την διάκριση γιατί  η ΣΣΕ είναι το λίκνον που γεννά μαχητές που αύριο θα υποχρεωθούν να πολεμήσουν. Πόλεμος και Ιεροσύνη δεν συμβαδίζουν. Πέραν των ευλογιών του ουδέν έτερον έχει προσφέρει στο Στράτευμα.
  • Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο, στην έδρα του, οι κορυφαίοι των ΕΔ, Αρχηγοί των επιτελείων, κατά μόνας.
  • Ακολούθησε το Προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Στρατιωτικών.
  • Δεν γνωρίζω τι άλλο έχει προγραμματισθεί.
  • Όποιος επιμένει να θεωρεί την Ελλάδα ακηδεμόνευτη από την Εκκλησία, να έλθει στα Γραφεία των Διαξιφισμών να παραλάβει χρυσούν ωρολόγιον Δαχομέης.
  • Φήμη ότι ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ που έριξε ριπές από κατάρες στους βουλευτές που ψήφισαν ΝΑΙ και έχει χαρακτηρίσει τις κορυφαίες πνευματικές προσωπικότητες (Ελύτης, Θεοδωράκης) ως αιρετικούς, ότι θα κληθεί ν’ αναγορευθεί διδάκτορ στην ΣΝΔ διαψεύσθηκαν. Είπα κι’ εγώ…
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης