Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
24/01/2018 | 06:20 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Οι Γερμανοί “ανησυχούν” για την Αφρίν αλλά αναβαθμίζουν τα τουρκικά άρματα μάχης

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Οι Γερμανοί

Η Ευρώπη σιωπά για την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία και η “ατμομηχανή” της, η Γερμανία απλά υποκρίνεται …πως ανησυχεί!

Αυτή την …ανησυχία εξέφρασε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Σ.Γκάμπριελ στον Τούρκο ομόλογό του Μ.Τσαβούσογλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Αλλά δεν είπε κουβέντα για την αναβάθμιση των γερμανικών αρμάτων Leopard που διαθέτει η Τουρκία και τα οποία πιθανότατα χρησιμοποιεί στις επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Der Spiegel η γερμανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει το αίτημα της  Rheinmetall να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τα τουρκικά άρματα μάχης Leopard!

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία έχει αγοράσει πάνω από 750 άρματα μάχης  από τη Γερμανία από το  1980 μέχρι τα τέλη του 2000, αλλά απέφυγε να επιβεβαιώσει αν κάποια απ΄αυτά χρησιμποιούνται στην εισβολή στη βόρεια Συρία. Το ερώτημα του τέθηκε μετά από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν.

Ο ΥΠΕΞ Σ.Γκάμπριελ δήλωσε  στους δημοσιογράφους, μετά από συνάντηση που είχε τον Τούρκο ομολογό του Μ.Τσαβούσογλου, ότι οι  πωλήσεις όπλων στην Τουρκία θα παραμείνουν “παγωμένες”  μέχρι να επιλυθεί η υπόθεση του κρατούμενου δημοσιογράφου Γιουτσέλ, αλλά σημείωσε ότι το Βερολίνο θα επανεξετάσει το αίτημα της Άγκυρας να εκσυγχρονίσει τα άρματα μάχης που έχει προμηθευτεί από τη Γερμανία.

Η Τουρκία θέλει να εξοπλίσει τα Leopard με συστήματα προστασίας εναντίον αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και ένα σύστημα αισθητήρων για αντιαρματικά βλήματα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης