Τελικά ο ιστορικός από τη Γερμανία, ο Χ. Ρίχτερ ,έχει περισσότερους υποστηρικτές στην Ελλάδα απ΄ ότι στην ίδια του τη χώρα. Εδώ βρέθηκαν κάποιοι να τον υπερασπιστούν και να τον παρουσιάσουν ως μέγα φιλέλληνα. Αντιθέτως στην Γερμανία η ίδια η κυβέρνησή του τον “αδειάζει” ,χαρακτηρίζοντας μάλιστα αναξιόπιστη την έρευνα του.

Στο   neakriti.gr   ο Γιώργος Σαχίνης αναφέρει:

“Ούτε λίγο , ούτε πολύ, η επίσημη απάντηση της Γερμανικής Κυβέρνησης , όπως μεταφράστηκε επίσημα από την Ελληνική πρεσβεία, εμφανίζει ως αναξιόπιστη την επιστημονική επάρκεια και τα στοιχεία που επικαλείται ο κ. Ρίχτερ, δηλώνοντας άγνοια  για τέτοια δεδομένα και ανακοινώνοντας ότι οι απόψεις Ρίχτερ από την Γερμανική Κυβέρνηση δεν λαμβάνονται καθόλου στα σοβαρά. Η θέση αυτή, ανεξάρτητα από την διαφωνία μας ως προς το πώς η Γερμανική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα των Γερμανικών Επανορθώσεων προς την Ελλάδα, στην ίδια απάντηση, δικαιώνει πλήρως την άποψη που καταθέσαμε εδώ και 2 χρόνια για την περίπτωση της επιστημονικής τεκμηρίωσης και αξιοπιστίας των υποτιθέμενων ιστορικών  ισχυρισμών αληθείας του κ. Ρίχτερ. Η ίδια η Γερμανική Κυβέρνηση τα αμφισβητεί και τα «χρεώνει» ως προσωπικές απόψεις του κ. Ρίχτερ χωρίς καν την χρήση του όρου επιστημονικές απόψεις”.

Militaire.gr

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016