Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το Ισραήλ συνεργάζεται αμυντικά με Ελλάδα και ενεργειακά με Τουρκία

Το Ισραήλ συνεργάζεται αμυντικά με Ελλάδα και ενεργειακά με Τουρκία

Το Ισραήλ συζητά με τη Τουρκία για τη κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου και ταυτόχρονα ανανεώνει στην αμυντική του συνεργασία με την Ελλάδα. Η οποία συμφωνία προβλέπει κοινές αεροναυτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων και  ειδικών δυνάμεων,όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο και θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι όλοι οι άλλοι “παίζουν” και “ποντάρουν” πρώτα απ΄όλα σταθμίζοντας τα δικά τους συμφέροντα και τις επιδιώξεις. Μόνο εμείς στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να το κάνουν άλλοι για εμάς.

Την ώρα που το Ισραήλ ανανέωνε την αμυντική συνργασία με την Ελλάδα ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στέινιτζ έλεγε σε  συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι του Bloomberg  ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός πλαισίου που θα δώσει περιθώριο στις εταιρείες και στις δύο πλευρές να προχωρήσουν με τις δικές τους διαπραγματεύσεις με στόχο να αρχίσει να διοχετεύεται αέριο στην Τουρκία σε περίπου τρία χρόνια. Είπε ακόμη ότι το Ισραήλ πραγματοποιεί συνομιλίες και για ένα πιο φιλόδοξο αγωγό που θα περνά μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας και θα καταλήγει την Ιταλία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης