Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία ΤΟΥΡΚΙΑ
25/08/2017 | 06:20 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τα “άλματα” της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στον αέρα

Τα

“Δεν θέλω να είμαι σαρκαστικός, αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για όσα οπλικά συστήματα δεν μας δίνει. Έτσι  μας ανάγκασαν να αναπτύξουμε τα δικά μας “.

Η δήλωση έγινε από τον   Ισμαήλ Ντεμίρ, στέλεχος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, τον Μάιο του 2016. Ο Ντεμίρ έκανε τη δήλωση την  εποχή που το αμερικανικό Κογκρέσο καθυστερούσε την έγκριση εξοπλισμών στην Τουρκία, λόγω των  ανησυχιών για τη συμπεριφορά της Άγκυρας  κατά του  PKK. Ο Ντεμίρ είχε πει ότι “η Τουρκία μπορεί  να κατασκευάσει τα δικά της συστήματα και να τα χρησιμοποιήσει , χωρίς  να βασιζόμαστε σε έναν προμηθευτή ο οποίος θα μπορούσε να καθυστερήσει επίτηδες  παραδόσεις ή ανταλλακτικά”.

Ο Ντεμίρ έκανε εκείνες τις δηλώσεις ένα μήνα μετά από τις πρώτες δοκιμές του uav  Bayraktar το οποίο τότε  έπληξε επιτυχώς έναν στόχο σε απόσταση 8 χλμ.

Από τότε η Τουρκία έχει προχωρήσει πάρα πολύ στην σχεδίαση και παραγωγή uav’s. Κατασκεύασε  το TAI Anka, ένα  Long Endurance (MALE) drone. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει ότι ο στρατός θα παραλάβει τα πρώτα έξι, από  τα δέκα, φέτος.

Επιπλέον, η τουρκική εταιρεία STM Defense Technologies and Engineering Co.  ανακοίνωσε τον Μάιο ότι πρόκειται να παράξει μια σειρά από νέα αεροσκάφη παρακολούθησης – το Alpagu, το Kargu και το Doğan – σχεδιασμένα να λειτουργούν από κοινού. Το Alpagu είναι ένα UAV τακτικής επίθεσης σταθερής πτέρυγας που εκτοξεύεται από έναν φορητό εκτοξευτήρα  για μία χρήση και μπορεί να ετοιμαστεί σε μόλις 45 δευτερόλεπτα. Το Kargu είναι μια παρόμοια παραλλαγή . Το Doğan  μπορεί  να παρακολουθεί αποτελεσματικά τα πεδία μάχης και να συλλέγει πληροφορίες.

Αυτά συμβαίνουν στην αμυντική βιομηχανία της γειτονικής χώρας. Τι συμβαίνει στην ελληνική θα το εξετάσουμε αύριο,γιατί έχει μεγάλο ενδιαφέρον…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης