Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
16/01/2018 | 18:18
Militaire News

Στα Σκόπια αύριο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Στα Σκόπια αύριο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Τα Σκόπια θα επισκεφθεί αύριο και μεθαύριο ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, ο γγ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα έχει συναντήσεις, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, την υπουργό Άμυνας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι και άλλους αξιωματούχους της χώρας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Στόλτενμπεργκ στα Σκόπια θα βρεθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η ΠΓΔΜ προκειμένου να ενισχυθεί η ευρωατλαντική προοπτική της, καθώς και οι δυνατότητες εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, δεδομένου του ότι η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος προϋπόθεση για να λάβει η χώρα πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

 

Η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ράντμιλα Σεκερίνσκα, αναφερόμενη στην επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, σημείωσε ότι, κατά κάποιο τρόπο, αποτελεί επιβράβευση και αναγνώριση των προσπαθειών της νέας κυβέρνησης να επαναφέρει τη χώρα στην ευρωατλαντική πορεία της, μετά από μακρά στασιμότητα και οπισθοδρόμηση που σημειώθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ θα μιλήσει το μεσημέρι της Πέμπτης και σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ. Σε αυτήν θα παραστούν και οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, οι οποίοι πάνω από έναν μήνα μποϋκοτάρουν τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προφυλάκιση πέντε βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, που προκάλεσαν υποστηρικτές του VMRO-DPMNE, τον περασμένο Απρίλιο.

 

Το απόγευμα της Πέμπτης ο γγ του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης