Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Πρώτη Γραμμή
16/03/2017 | 10:43 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Σε ποιους στρατιωτικούς ζητούν πίσω μέρος του εφάπαξ

Σε ποιους στρατιωτικούς ζητούν πίσω μέρος του εφάπαξ

H υπόθεση 39 στελεχών των ΕΔ που είχαν εισπράξει εφάπαξ χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι περικοπές που υπέστησαν οι στρατιωτικοί από το 2012,επανέρχεται στη δημοσιότητα μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕΣ με τον διευθυντή του Ε.ΛΟ.Α.Α. Υπενθυμίζουμε ότι από το 2013 υπάρχει απόφαση για επιστροφή του επιπλέον ποσού που εισέπραξαν, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί.

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣ.

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, με το Διευθυντή του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Αεροπορίας (Ε.ΛΟ.Α.Α.) του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (Μ.Τ.Α.), παρόντων του Τμηματάρχη Δαπανών και του Νομικού Συμβούλου του Ταμείου.

Κατά τη συνάντηση εδόθησαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την καθυστέρηση των απαιτούμενων ενεργειών που έπρεπε να γίνουν από το 2013, από τον Ε.Λ.Ο.Α.Α.,  αναφορικά με την επιστροφή ως «αχρεωστήτως καταβληθεισών» των προκυπτουσών διαφορών μεταξύ του εφάπαξ που έλαβαν 39 τέως μέτοχοι του Ταμείου και αυτού που τους αναλογούσε κατά το χρόνο ψήφισης και δημοσίευσης των ν.4093/2012 και ν.4307/2014.   

Μετά την ενημέρωση για τα πεπραγμένα του χρονικού διαστήματος από το 2013 έως και σήμερα, ο Διευθυντής διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι θα εισηγηθεί για την άμεση υλοποίηση σχετικής (υπ΄ αριθμ 09/19-09-2013) απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.ΛΟ.Α.Α., για τα ανωτέρω, αμέσως μετά τον ορισμό και την ανάληψη καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Λογαριασμού και σε κάθε περίπτωση πριν την 31/12/2017 ημερομηνία παραγραφής της σχετικής απαίτησης, δεσμεύτηκε δε να ενημερώσει την Ομοσπονδία μας, αποστέλλοντάς μας τη σχετική απόφαση ώστε να ενημερώσουμε σχετικά τα μέλη μας.

Η Ομοσπονδία μας θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μετόχων της Πολεμικής Αεροπορίας, από ενδεχόμενη διαφυγή πόρων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης