Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
22/02/2017 | 18:20
Militaire News

Πως ερμηνεύει την τουρκική προκλητικότητα ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας

Πως ερμηνεύει την τουρκική προκλητικότητα ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Για υποβόσκουσα ένταση που η Άγκυρα προσπαθεί να διαμορφώσει για να αντιμετωπίσει κυρίως εσωτερικά της προβλήματα, έκανε λόγο ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο κ.Βίτσας είπε:

Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Εγώ βρίσκω ότι επικοινωνιακά και σε λιγότερο χαμηλό πρακτικό επίπεδο, η φίλη και σύμμαχος χώρα, διαμορφώνει τους όρους μιας υποβόσκουσας έντασης. Αυτό δεν είναι καλό. Μπορεί να προσπαθεί με αυτό τον τρόπο, γιατί πηγαίνουν και σε δημοψήφισμα, να λύσει εσωτερικά της ζητήματα ή να χτυπάει προς τα εδώ κοιτώντας προς τα ανατολικά της. Αυτό δεν είναι καλό και για τις σχέσεις των χωρών αλλά και για την ίδια την Τουρκιά.

Όσον αφορά εμάς αυτό σημαίνει, μια προετοιμασία που υπό κανονικές συνθήκες θα την έλεγα υπερβάλλουσα. Αυτό σημαίνει κινήσεις από τη δική μας την πλευρά, ώστε να διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο την αποτρεπτική μας δύναμη, που έχουν και κόστος. Για παράδειγμα, οι κινήσεις των μαχητικών μας και των άλλων μέσων, αν δεν υπήρχαν οι τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις θα ήταν σαφώς λιγότερες, αυτό σημαίνει σε φθορές και σε εξαρτήματα, καύσιμα κλπ θα είχαμε λιγότερες ανάγκες .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης