Υποστηριξε το militaire
Αμυντική Βιομηχανία
30/08/2017 | 06:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο; Ο Κων. Φράγκος το διαψεύδει

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο; Ο Κων. Φράγκος το διαψεύδει

Του Κων. Φράγκου

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις

Ουμπέρτο Έκο

Όντως, ο Αύγουστος είναι μήνας ραστώνης, αβελτηρίας και χαλαρότητας. Δεν αφήνει περιθώρια για δράση και παραγωγή ειδήσεων.

Εν τούτοις, αν σκαλίσει κανείς λιγάκι την επιφανειακή γαλήνη, θα βρει εντυπωσιακά γεγονότα ή θα ανακαλύψει άλλα που, επιμελώς, κουκουλώθηκαν.

  1. Προεδρική δράση

Οι ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την οικονομία της χώρας τους, την ποιότητα της ζωής των πολιτών και το μέλλον των νέων για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα.

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Αφού παραδεχτούμε το αυταπόδεικτο ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα έχει καταντήσει κέλυφος φαγωμένης καραβίδας που έχει απομείνει βορά στις μύγες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πάκης Παυλόπουλος, ευτυχής και αμέριμνος, οργάνωσε μεγαλειώδη βεγγέρα στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου με 1500 προσκεκλημένους. Τι εορτάζομεν παρακαλώ;

  • Την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας που πάτησε πάνω στη Κυπριακή τραγωδία (το δεύτερο το παρασιωπούμε).
  • Την ημέρα της Δημοκρατίας. Ποιάς Δημοκρατίας; Η χώρα βρίσκεται κάτω από την πλέον επαίσχυντη και ύπουλη κατοχή. Της έχει αφαιρεθεί η εθνική κυριαρχία. Εμπαίζεται και βιάζεται, καθημερινώς, από τους δανειστές, τους Τούρκους και την αμφισβητούν ακόμη Σκοπιανοί και Αλβανοί επωφελούμενοι των αδυναμιών της. Η αποτροπή ασθενεί βαρέως ομού μετά της εθνικής υπερηφάνειας. Ο λαός έχει γονατίσει βαίνει προς ολοκληρωτική πτώχευση. Μειώθηκε κατά 40% ο πλούτος και κατά 36 % – 50%  το εισόδημα του νοικοκυριού του (Καθ. 20/07). Διέκρινα στους καλεσμένους του κ. Προέδρου πολλούς της ελίτ, όπως τους περιγράφει ο Σόιμπλε, και μερικά σκοτεινά πρόσωπα της Κυπριακής υπόθεσης. Ζήτω το Έθνος! Την ίδια εποχή ένα άλλο σπουδαίο πολιτικό πρόσωπο, ο Γιωργάκης ο Καστελοριζιώτης, αντί να απολογείται ενώπιον ανακριτή για τη διαχείριση των επιδοτήσεων (δεκάδες εκατομμυρίων) στο ΠΑΣΟΚ όταν ήταν Πρόεδρός του (σ.σ. την υπόθεση κουκουλώνει η συντεχνία) οργάνωνε το χλιδάτο ετήσιο συνέδριο της Σύμης στην… Ελούντα όπου συγκέντρωσε πλήθος αργόσχολων για να συζητήσουν περί ανέμων και υδάτων και λοιπών… υπο – λυμάτων. Ποιος πληρώνει τη λυπητερή; Εδώ καράβια χάνονται… Σημειώστε ότι ο Πρόεδρος κ. Βούτσης ενέκρινε την πρόληψη ακόμη ενός μετακλητού για το Γραφείο του ΓΑΠ. 

Ο πολιτικός κόσμος, γενικά, περί άλλων τυρβάζει, ασχολείται μόνο στα της προστασίας των προνομίων του και ψευτοκαβγαδίζει πάνω από φωτιές. “Δεν έχει σωτηρία αυτή η χώρα όταν τσακώνονται, Κυβέρνηση – Αντιπολίτευση, πάνω από τα αποκαΐδια” σημειώνει ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Μιχ. Ιγνατίου (Παρόν, 20-08). Και προσθέτει ο υπέροχος Γ. Ξανθούλης  “Όσα πήρε κι έκαψε εφέτος ο άνεμος, έχουν γίνει καραμέλα στη δίμετρη γλώσσα των πολιτικών μας όταν βγαίνουν στα κανάλια με επιχειρήματα κότας”. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ (OECD) οι Λαοί παρέχουν εμπιστοσύνη στην Κυβέρνησή τους (Confident in natural government) για το 2016: Ινδοί 73%, Τούρκοι 5%, Ρώσοι 5%, Γερμανοί 55%, Έλληνες 16%…

  • Την Πέμπτη 24 Αυγούστου ο κ. Πρόεδρος εκφωνεί πανηγυρικόν λόγον στην Ιερά Μονή Αγ. Διονυσίου (Ζάκυνθος) παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου τονίζοντας ότι “Η Ελλάδα θα υπερασπισθεί την Κύπρο, την κυριαρχία της και την απελευθέρωση των εδαφών της”. Πολύ καλή δήλωση. Πικρόχολος σχολίασε “Για να υπερασπισθεί την Κύπρο πρέπει, προηγουμένως, να καταφέρει να υπερασπιστεί τον εαυτό της…”
  1. Κυπριακή τραγωδία (1974)
  • Ως γνωστόν ο φάκελος της τραγωδίας της Κύπρου είχε καταχωνιασθεί σε κάποιο, ασφαλές, υπόγειο της Βουλής επί 43 χρόνια. Δεν έπρεπε να μάθει κανείς τα ονόματα τω δωσίλογων που οδήγησαν στην καταστροφή. Για να διαφυλαχθεί το κύρος του πολιτικού κόσμου.
  • Η Αριστερή (;) κυβέρνηση τον ανέσυρε και τον έστειλε στην Κύπρο να τον  ψάξει. Συγκινηθήκαμε και χειροκροτήσαμε.
  • Οποία, όμως, η απάτη. Ο αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το φάκελο, δηλώνει στην εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (17 – 08 – 17): ” Ο φάκελος έχει υποστεί παρεμβάσεις και αφαιρέσεις, ενώ ειδικά οι υποκειμενικές προσωπικές καταθέσεις είναι σε πολλά σημεία εμφανέστατα, αναληθής…”
  • Η ανοχή της αισχρότητας είναι το κυριότερο γνώρισμα του Έλληνος, αποφαίνεται αλάνθαστα ο Ροΐδης.
  1. Πρόεδρος Πούτιν

Έχετε δει ποτέ Έλληνα πολιτικό αρχηγό να προσελκύει θετικές γνώμες πάνω από 30 – 32%; Ποτέ! Πάντοτε ο πλέον δημοφιλής είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ που ξεπερνά το 50%. Σε έρευνα της Pew Global (Καθ. 18 Αυγ) η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν είναι αξιοσημείωτη.  Στο ερώτημα: Είναι σωστός ο Πούτιν στις διεθνείς σχέσεις; Ο Πούτιν κερδίζει ποσοστό 50% των ερωτηθέντων (Ιταλία 26%, Γερμανία 25%, ΗΠΑ, 23%). Όσον αφορά στη Ρωσία, ως χώρα, κερδίζει 64% θετικές γνώμες. Ενθουσιάστηκε ο Λαφαζάνης και η Κομμουνιστική πρωτοπορία. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι, εισέτι, ότι η Ρωσία είναι, προ πολλού εξαιρετικά, καπιταλιστική χώρα.

  1. Τι να να κάνει ο κοντός στον… κοντό;

Ο κ. Β. Κοντογιαννόπουλος υπήρξε ένα πολιτικός “ελαφρών βαρών”. Δεν “φτούρησε” στη ΝΔ ένθα απέτυχε ως Υπ. Παιδείας και κατέφυγε στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Κι εκεί δεν σταδιοδρόμησε. Έγινε όμως ένθερμος οπαδός και λιβανιστής του Σημίτη ο οποίος, τελευταία, έχει τρελαθεί από την αδιαφορία που του δείχνει ο πρώην κόσμος του, που τον έχει πετάξει στο περιθώριο.

Έβαλε, όπως φαίνεται, τον κ. Β.Κ. να γράψει ένα βαρύγδουπο άρθρο στο ΒΗΜΑ (05.08) όπου τον λιβανίζει συγκινητικά. “Αναδείχθηκε” λέει, “ένας από τους πιο επιτυχημένους Πρωθυπουργούς στην Ελληνική ιστορία…. Δεν γνώριζε για τις αρπαχτές». Ο Κολοκοτρώνης έλεγε: “Τι να  σου κάνει ο κρύος στον παγωμένο;”. Τι να σου κάνει ο κοντός, όχι τόσο στο μπόι όσο στο πολιτικό κύρος Κοντογιαννόπουλος,  στον νάνο πολιτικά Σημίτη; Για να δούμε τι έλεγε ο Τσουκάτος, το alter ego, του Σημίτη του Βραχέως “Ήταν φοβικός, στρουθοκάμηλος. Επηρεαζόταν από τα τηλεφωνήματα των βαρώνων και τον καναλαρχών…” (GRASH, Μάρτιος). “Ο Σημίτης ενέκρινε ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα εξοπλισμών και θα γίνει ο ίδιος, άθελά του (;) συμμέτοχος σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λεηλασίας του Δημοσίου”, Αντώνης Καρακούσης, Μετέωρη Χώρα. Αλλά και ο κ. Τάσος Παπάς “Δεν πολέμησε ο Σημίτης τη συμμορία των ξεσαλωμένων μιζαδόρων που είχαν στήσει πάρτι στο ΥΕΘΑ” (ΕΤΕ 17/11/17).

Γιατί δεν αποσύρεσθε αξιοπρεπώς κ. Σημίτη αφού παντού έχετε χρεοκοπήσει..

  1. Νύχτα Βρικολάκων

Είναι μια ωραιότατη κωμωδία – ταινία του Ρομάν Πολάνσκι. Φέτος τον Αύγουστο επειδή είχαμε δύο πανσέληνους εμφανίσθηκαν πλήθος πολιτικών βρικολάκων μεταξύ των οποίων και ο κ. Κώστας Λαλιώτης. Φοβούμενος μήπως απολέσει τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ (η κ. Φώφη Γεννηματά είναι φερέφωνό του και απολύτως ελεγχόμενη) δημοσίευσε βαρυσήμαντο άρθρο με τίτλο “Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά”…  Βρε τι πάθαμε καλοκαιριάτικα… “Δεν φορούσε καπέλο στην παραλία..” σχολίασε το ΠΑΡΟΝ. Μα κ. Λαλιώτη μας γιατί εγκαταλείψατε την πολιτική σαρκοφάγο σας, για να εκτεθείτε; το ΠΑΣΟΚ, μόλις προ τριετίας, δεν ήταν αγκαλιά με τη σκληρή Δεξιά (Αντωνομπένηδες) και η κ. Γεννηματά περιώνυμη Υπουργός (ΑΝΥΕΘΑ) του ένθα Αντωνάκη απέτυχε παταγωδώς; Στις Ε.Δ. σήμερα, κ. Λαλιώτη, λένε «Ο στρατός δεν ξεχνά τι σημαίνει Κεντροδεξιά» γιατί τότε, επί Αντωνομπένηδων, έγιναν τα μεγαλύτερα όργια, μεταπολιτευτικά, σε βάρος της αξιοκρατίας.

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, αλλά και τι οδυνηρή Πασοκρατία κ. Λαλιώτη. Πηγαίνετε να κάνετε παρέα στον κ. Σημίτη…

Ηλίαση όμως φαίνεται ότι υπέστησαν κι άλλοι:

  • τ. Υπουργός κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει: “Αποδείξαμε ότι μπορούμε να επανέλθουμε στην εξουσία”. Ως γνωστόν ο τ. Υπουργός είχε ομολογήσει ότι υπέγραψε το Α΄ μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει. Το πώς το απόδειξαν δεν εξηγεί…
  • τ. Υπουργός κ. Δ. Ρέππας δηλώνει: “Το ΚΙΔΗΣΟ είναι μεγάλο κόμμα και ο Γ. Παπανδρέου Εθνικό Κεφάλαιο…”
  • Τούρκος ΥΠΕΞ κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Αυτός υπέστη, ταυτόχρονα, ηλίαση και θερμοπληξία) δηλώνει: Δεν υπάρχουν σύνορα στο Αιγαίο. Ξέρει γιατί τα λέει αυτά ο καρντάσης Μεβλουτάκος. Γνωρίζει καλά τις αδυναμίες μας.

Στον Τσαβούσογλου απάντησε η Κυβέρνηση και “του τάριξε” ο Πρόεδρος Πάκης από τον Αλμυρό (17 – 05) τονίζοντας  ότι “αν χρειασθεί η χώρα θα υπερασπισθεί αποτελεσματικά τα σύνορά της..”. Ουδεμία συζήτηση, όμως, τι έχει κάνει ο κ. Πρόεδρος για την ανάγκη περικοπής παχυλών απολαβών πολιτιακής και πολιτικής εξουσίας για ενίσχυση της Άμυνας που χωλαίνει; Κουβέντα…

  1. Αποκορύφωση τουρκικής θρασύτητας

Το ρεσιτάλ Τσαβούσογλού ακολούθησε καταιγισμός παραβιάσεων – παραβάσεων. Κατήργησαν, μονομερώς το μορατόριοουμ πτήσεων και ασκήσεων στο Αιγαίο τον Αύγουστο και χλευάζουν τις Ελληνικές διαμαρτυρίες οι οποίες χωρίς ύπαρξη πειστικής αποτροπής πέφτουν στο κενό.

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν, εκβιάζοντας Ελλάδα και ΕΕ ενθαρρύνει και διευκολύνει τις ροές προσφύγων στα νησιά που τον Αύγουστο διογκώθηκαν επικίνδυνα. Εμείς εδώ καυγαδίζουμε για το ποιος διέπραξε τα μεγαλύτερα εγκλήματα, ο Χίτλερ ή ο Στάλιν… ενώ τα νησιά βουλιάζουν από πρόσφυγες.

  1. Νέο ρεκόρ νεποτισμού

Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, η Ελλάδα είναι η χώρα του Νεοποτισμού και της οικογενειοκρατίας. Αν αφήσουμε πίσω τους μεγάλους “οίκους” (Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Καραμανλή), δεκάδες άλλοι μικροί κτίζουν πολιτικά τζάκια για να «σώσουν» τη χώρα. Από τις Σέρρες ξεφύτρωσε νέος Καραμανλής, υιός του προσφέραντος μεγάλες υπηρεσίες στη χώρα, Αχιλλέως.

Το ρεκόρ, όμως, συνέτριψε ένας νεόκοπος οίκος, της Αριστεράς! Ο υιός Ν. Παππάς, κορυφαίος υπουργός της Αριστερής(;) Κυβέρνησης διόρισε τον πατέρα Στυλιανό Πρόεδρο Οργανισμού… Το άκρον άωτον της φαυλότητας και της οικογενειοκρατίας με θεατή τον κ. Τσίπρα. Και ας μη διερωτώνται μερικοί γιατί αυτό το κράτος είναι ανυπόληπτο, πέραν αυτών που λέει ο Ζουράρις περί… Ινδών (Από την 81η θέση στην ανταγωνιστικότητα, μεταξύ 132 κρατών, η Ελλάδα φέτος κατρακύλησε στην 86η θέση, σύμφωνα με το World Economic Forum. Αύγουστος 2017). Στην Αγγλία, τις ίδιες ημερομηνίες, η Ανεξάρτητη Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας (IPSA) αποφάσισε να απαγορεύσει, στους εκλεγμένους στη Βουλή των κοινοτήτων να απασχολούν μέλη της οικογένειάς τους σε δημόσιες υπηρεσίες.

  1. Αυγουστιάτικος, αιματηρός, καβγάς.

Μεταξύ των ΥΕΘΑ (προσωπικά του κ. Καμμένου) και του επιχειρηματία – μεγαλοεκδότη πλέον (ΒΗΜΑ – ΝΕΑ – Παραπολιτικά κ.α.) κ. Μαρινάκη. Δεν προτίθεμαι να κάνω έρευνα σε βάθος και να αναλύσω αιτίες κι αφορμές. Δεν είμαι αρμόδιος. Ούτε ανακριτής, ούτε… εφοριακός. Έχω όμως το δικαίωμα να κριτικάρω, κι αυτό θα κάνω παρακάτω.

  • Η υπόθεση αφορά σε σύμβαση προμήθειας οπτικών συστημάτων αντιαρματικών CARL – GUSTAV ΥΕΘΑ – ΕAΣ – THEON (Χατζημηνάς) ύψους 17 εκ. ευρώ. Ο κ. Μαρινάκης έχοντας ως στόχο τον κ. Καμμένο κατήγγειλε τον κ. Χατζημηνά, που θεωρεί άνθρωπό του πρώτου, για ¨σκανδαλώδη, υπερκοστολογημένη» σύμβαση. Κάπου αναμείχθηκαν και οι … Ινδίες!
  • Στην καταγγελία Μαρινάκη, απάντησε με μια χλιαρά ανακοίνωση το ΥΕΘΑ και με μια μακρά αλλά, θεωρώ, τεκμηριωμένη, η THEON. Απόλυτη γνώμη δε μπορώ να έχω.
  • Η υπόθεση είχε και δύο ουρές…
  • Την 02/08/17 η εφημερίδα συμφερόντων κ. Μαρινάκη δημοσίευσε καταγγελία σύμφωνα με την οποία η «αμαρτωλή» σύμβαση υπογράφηκε από τον κ. Θεόφιλο Βασιλείου, NYN Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΑΣ (πολιτευτή ΑΝΕΛΛ Αχαΐας), ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Καμμένου. Άρα, ιδού το σκάνδαλο… Είδα, τυχαίως, το video της υπογραφής της σύμβασης και  διαπίστωσα ότι η σύμβαση υπογράφηκε, εκ μέρους των ΕΑΣ, από τον κ. Περικλή Νεάρχου, τ. Διπλωμάτη, ο οποίος είχε ορισθεί ως προσωρινός Δ. Σύμβουλος μετά την παραίτηση του Ναυάρχου Κοσμά Χριστίδη. Επικοινώνησα με τον κ. Π.Ν. ο οποίος μου είπε τα εξής: « Ναι, εγώ υπέγραψα τη σύμβαση την οποία έλεγξα λεπτομερώς  με συνεργάτες μου. Ήταν άψογη. Η υπογραφή  της καθυστέρησε επί 8 χρόνια. Είχε εγκριθεί από 4 κυβερνήσεις. Το θέμα περί σκανδάλου έχει δημιουργηθεί από ανταγωνιστή που διεκδίκησε, κι έχασε, την σύμβαση».  Συμπληρώνω ότι ο κ. Βασιλείου δεν ήταν τότε, τίποτα. Αμφισβητεί κανείς το κύρος και το ήθος του κ. Νεάρχου;

Η μάχη, Αυγουστιάτικα, δεν σταμάτησε εδώ. Στη βροχή «ντροπολογιών» που κατετέθησαν τελευταία στη Βουλή προς εξυπηρέτηση, κυρίως, προσωπικών συμφερόντων βουλευτών κατατέθηκε και μια ΥΕΘΑ – Υπουργείου Οικονομικών  με την οποία παρέχεται απαλλαγή ΦΠΑ στα εισαγόμενα υλικά που προορίζονται για κατασκευή κυρίων υλικών εξοπλισμών. Αποσκοπούσε κυρίως στην ελάφρυνση του κόστους τους για να γίνονται ανταγωνιστικά στο εξωτερικό. Πάλι εδώ  “εντοπίσθηκε σκάνδαλο” του Καμμένου, από εφημερίδα διότι η τροπολογία, όπως, ισχυρίζεται, αφορούσε τον Χατζημηνά! …

Το δημοσίευμα εξόργισε τον Πρόεδρο, του ΣΕΚΠΥ κ. Τάσο Ροζολή, γνωστό για την μαχητικότητά του, που εκπροσωπεί 122 Έλληνες κατασκευαστές, ο οποίος απεύθυνε σκληρή διαμαρτυρία στην εφημερίδα αναφέρων ότι ο ΣΕΚΠΥ κυνηγούσε χρόνια αυτή την εξυπηρέτηση υπέρ της Ελλ. Αμυντικής Βιομηχανίας που εξυπηρετεί όλους.

  • Ηθικό δίδαγμα: Εκφράζω την άποψη ότι, θέματα όπως τα προαναφερόμενα πρέπει να εξετάζονται με φρόνηση και προσοχή και οι επιθέσεις κατά ΥΕΘΑ, Κρατικών Βιομηχανιών και μελών ΣΕΚΠΥ να γίνεται με φειδώ και περίσκεψη. Σήμερα το ΥΕΘΑ, εν όψει εκσυγχρονισμού μαχητικών F-16 και φρεγατών, πρέπει να απαλλαγεί από το νέφος της μιζοκρατίας, και οι μεγάλες εξαγωγικές εταιρείες, όπως EAB, INTRACOM, THEON, ISI, AKMON, MILTECH κα να επιχειρούν συμμετοχή σε διεθνές διαγωνισμούς χωρίς τραυματισμένο κύρος. Άλλο αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Αν, παρά ταύτα, με ρωτήσετε τι θέλει ένας διπλωμάτης, όσο έντιμος κι αν είναι, στο τιμόνι μεγάλης και παραπαίουσας εταιρείας (ΕΑΣ) θα σας παραπέμψω στον κ. Καμμένο…
  1. Θηριώδεις εξοπλισμοί της Τουρκίας

Την 22.08.17 υπογράφηκε προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας για την αγορά από τη δεύτερη βαλιστικών πυραύλων S-400 (2,5 δις $)/

Ο κ. Τραμπ πνέει μένεα κατά της Τουρκίας αλλά θα ηρεμίσει αν οι Τούρκοι προμηθευθούν από ΗΠΑ κάποιο αμερικάνικο πανάκριβο οπλικό σύστημα. Εμείς εδώ; 12,5 εκ. ευρώ στα κόμματα και αύξηση του αριθμού των Αντιπροέδρων της Βουλής από 7 σε 9 για να βολευτεί και υιός Λεβέντη. (Αντιπρόεδρος με μισή θητεία βουλευτή! Αυτό είναι το επίπεδο της Βουλής).

  1. 10.MIRACOLO – MIRACOLO

Η πτωχή και υπερήφανη Ελλάδα, χώρα της ίντριγκας, της αναξιοκρατίας, του βολέματος και του πελατειακού συστήματος μετέδωσε στις ΗΠΑ τον ιο των Κλαδικών Απόστρατων! “Οι ΗΠΑ έλεος του Τραμπ και της Λέσχης Αποστράτων” σχολιάζει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (27 Αυγ.). Μετά την τοποθέτηση του Στρατηγού των πεζοναυτών Τζον Κέλλι στην νευραλγική θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου αλλά τρία κορυφαία αξιώματα καταλαμβάνονται από στρατηγούς ΕΑ. Περιέργως, Ναύαρχο ή Πτέραρχο δεν είδα κανένα. Ανάμνηση ένδοξων Ελληνικών ημερών που απειλούν να επανέλθουν.

ΙΙ. Και κάτι… ψιλά, Αυγουστιάτικα

  • Η Κύπρος, η οποία είχε εισέλθει μαζί μας στο ΔΝΤ όχι μόνο εξήλθε ταχέως αλλά η ανάπτυξή της για το 2017 ξεπερνά το 3,5%. Γιατί; Έχει ικανούς και πατριώτες πολιτικούς και όχι πωρωμένους, ανεπαρκείς τσαρλατάνους.
  • Το 32% των Ελλήνων δεν κατέβαλε την α΄ δόση φόρου μέχρι 31-07-2017. Φτώχεια… Και ξεπρόβαλε ήδη ο ΕΝΦΙΑ των Αντωνομπένηδων.
  • Σε διαγωνισμό εισαγωγής 15 νέων στελεχών στο ΥΠΕΞ (Διπλ. Σώμα) έλαβαν μέρος 131 υποψήφιοι. Οι 53 απέτυχαν στην Ελληνική γλώσσα. Χαίρε Ελληνική Παιδεία και Παραπαιδεία…
  • Ασύστολα ψεύδη. Η ΚΕΘΑ (Κίνηση για την Εθνική Άμυνα) που πρόσκειται στο ΚΚΕ καταγγέλει τις γιορτές μνήμης που οργανώνει η Ένωση Αποστράτων (ΕΑΑΣ) στον Γράμμο (σ.σ. αυτό είναι άποψη και δεν την σχολιάζω), προσθέτει όμως ότι οι κινήσεις – εκδρομές των «νοσταλγών του φασισμού» στην περιοχή χρηματοδοτείται από κρατήσεις που γίνονται στους πάμπτωχους απόστρατους (σ.σ. Τους πήρε ο πόνος για τους απόστρατους!) Έλεος! Καμμία κράτηση δεν γίνεται!.. Ο εξαίρετος Στρατηγος ε.α. κ. Ι. Ασλανίδης με άρθρο του στην ΕΣΤΙΑ (2.0.17), σκεπτόμενος Εθνικά και συμφυλιωτικά κάνει μια γενναία πρόταση. Από το 2018 να γίνεται από σύσσωμη Πολιτεία κοινό μνημόσυνο των πεσόντων Εθνικού Στρατού και Δ.Σ. Όλοι Έλληνες ήσαν… Μπράβο Στρατηγέ..
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης