Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Τσίπρας στη Θράκη απέναντι στους νέους της μειονότητας-Τι τους είπε

Ο Τσίπρας στη Θράκη απέναντι στους νέους της μειονότητας-Τι τους είπε

Μιλώντας στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης,ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,έκανε μετά από πάρα πολύ καιρό -ούτε θυμόμαστε πόσο- μια ομιλία που δεν στηριζόταν στα χειρόγραφα των λογογράφων. Ίσως επειδή μιλούσε σ΄ ένα πάρα πολύ δύσκολο κοινό.Σε νέους ανθρώπους. Οι οποίοι ζουν σε μια πανέμορφη αλλά και σκληρή περιοχή της Ελλάδας.Στη Θράκη.Πανέμορφη σ΄ ότι έχει να κάνει με τις φυσικές της ομορφιές.Σκληρή για την φτώχεια που επικρατεί αλλά και για την απροκάλυπτη προσπάθεια της Τουρκίας να δηλητηριάσει τους κατοίκους της με το διχασμό.

Η ομιλία Τσίπρα από την οποία κρατάμε ότι τα παιδιά δεν χωρίζονται ανάλογα με το Θεό που πιστεύουν:

Δεν ήρθα για ομιλίες εδώ. Εδώ ήρθα για να σας πω πόσο νοιαζόμαστε για τα παιδιά που πάνε στα σχολεία σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Και πιστεύουμε ότι όλοι οι πολίτες και όλα τα παιδιά σε κάθε γωνιά της χώρας έχουν ένα ιερό δικαίωμα: Το δικαίωμα στη γνώση. Και εμείς έχουμε μια μεγάλη υποχρέωση. Την υποχρέωση να φροντίσουμε, ώστε αυτή η δυνατότητα να είναι απρόσκοπτη, να είναι ουσιαστική για κάθε παιδί, για κάθε αγόρι και κάθε κορίτσι από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο και αργότερα στο πανεπιστήμιο.

Θέλω να σας πω μέσα από την καρδιά μου, να σας ζητήσω μέσα από την καρδιά μου να αγαπήσετε το σχολείο σας, να αγαπήσετε τους δασκάλους σας, να αγαπήσετε τη γνώση. Το μάθημα, όσο κι αν ορισμένες φορές μοιάζει με ρουτίνα, πολλές φορές μας κουράζει, είναι αυτό το οποίο θα μας δώσει ίσως το σημαντικότερο εφόδιο στην εποχή μας, μια εποχή που έχει αλλάξει. Βλέπω, όλοι σας εδώ είσαστε με ένα κινητό στο χέρι και με βιντεοσκοπείτε τούτη την ώρα, ίσως σε λίγο να το ανεβάσετε και στο facebook και να μπορέσουν να δουν και άλλοι συνομήλικοί σας σε όλη την Ελλάδα, αυτή τη στιγμή που συναντιόμαστε.

Οι νέες τεχνολογίες, λοιπόν, μας έχουν οδηγήσει σε μια νέα εποχή. Παρόλα αυτά, είναι αναντικατάστατη η μαθησιακή διαδικασία και η προσωπική σας επαφή με τις δασκάλες, τους δασκάλους, τους καθηγητές και τις καθηγήτριές σας.

Σήμερα, λοιπόν, αποφάσισα να επισκεφθώ το σχολείο σας, καθώς και το Μουσικό Σχολείο της Κομοτηνής, για να σηματοδοτήσω ότι για εμάς η γνώση, τα σχολεία μας είναι προτεραιότητα. Και δεν χωρίζουμε τα παιδιά ανάλογα σε τι Θεό πιστεύουν, δεν χωρίζουμε τα παιδιά ανάμεσα σε μειονοτικά και πλειονοτικά. Για εμάς, όλα τα παιδιά είναι το ίδιο, έχουν ίσα δικαιώματα. Είσαστε όλοι και όλες Έλληνες πολίτες και έχει υποχρέωση η Πολιτεία να σας δώσει τα πάντα, όλα τα εφόδια για να προκόψετε.

Είμαι βέβαιος ότι εσείς θα ανταποδώσετε αυτή τη δυνατότητα, κάνοντας, πρώτα απ΄ όλα, τις οικογένειές σας περήφανες για την προκοπή σας, αλλά και τον τόπο σας. Κάνοντας τους εαυτούς σας να φτάσουν ψηλά. Ανεξάρτητα του τι θέλετε να κάνετε όταν μεγαλώσετε.

Σας εύχομαι να κάνετε αυτό που θέλετε. Είναι πολύ σημαντικό κανείς να έχει τη δυνατότητα και την επιλογή να σπουδάσει αυτό που θέλει. Ανεξάρτητα, όμως, από το αν θα περάσετε σε μια ανώτατη ή ανώτερη σχολή ή όχι, να γνωρίζετε πως ό,τι κι αν κάνετε αυτά τα χρόνια είναι τα πιο δημιουργικά χρόνια. Παίρνετε αναντικατάστατα εφόδια για το μέλλον σας, ό,τι κι αν κάνετε στο μέλλον. Αγαπήστε, λοιπόν, τη γνώση, αγαπήστε τους δασκάλους σας, δώστε όλες σας τις δυνάμεις σας για να προκόψετε.

Και εμείς αυτό που έχουμε να σας υποσχεθούμε είναι ότι του χρόνου αν καταφέρω εγώ ή κάποιος άλλος από την κυβέρνησή μου να σας επισκεφθεί, δεν θα είσαστε τόσο στενάχωρα. Διότι θα έχουμε φροντίσει να έχετε τη δυνατότητα και σε κάποιες άλλες αίθουσες να σας στεγάζουν, ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγάλος υπερπληθυσμός σε ένα μικρό χώρο και να μπορεί το σχολείο σας να είναι μόνο πρωί και όχι πρωί και απόγευμα.

Σας εύχομαι, λοιπόν, μέσα από την καρδιά μου, καλή πρόοδο, καλή συνέχεια. Να γίνετε πολίτες που θα δώσετε περηφάνια στον τόπο μας, στην πατρίδα μας, στη χώρα μας για τις γνώσεις σας και την προκοπή σας.

Να είστε καλά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης