Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ
18/10/2017 | 06:32 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Τράμπ βάζει στο παιχνίδι της ανασυγκρότησης της ΠΑ και την BOEING! Έρχονται F-15;

Ο Τράμπ βάζει στο παιχνίδι της ανασυγκρότησης της ΠΑ και την BOEING! Έρχονται F-15;

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, είναι όπως λένε πολλοί πρώτα επιχειρηματίας και μετά πολιτικός. Λειτουργεί μ΄ αυτό το τρόπο ακόμη και στις δημόσιες δηλώσεις του με ηγέτες ξένων κρατών. Έχοντας τον Φινλανδό πρωθυπουργό δίπλα του ανακοίωνωσε ότι η Φινλανδία θα αγοράσει F-18, αν και ο διαγωνισμός που γίνεται εκεί δεν έχει τελειώσει.

Χθες έχοντας δίπλα του τον Έλληνα πρωθυπουργό αποκάλυψε ότι αναζητείτε τρόπος για να αγοραστούν αεροσκάφη από την Boeing,η οποία κατασκευάζει τα F-15! Αεροσκάφη για τα οποία η Ελλάδα επί εποχής Καμμένου έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της. Επιχειρησιακά οι τελευταίες εκδόσεις του αεροσκάφους αυτού καλύπτουν απόλυτα όχι μόνο τις ανάγκες της Ελλάδας αλλά και του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας Κύπρου.

Ωστόσο όλα αυτά είχαν πάει στην άκρη με την προσπάθεια να βρεθεί μια λύση για τον εκσυγχρονισμό των F-16. Ότι η τιμή που θα ερχόταν από τις ΗΠΑ ,μέσω Κογκρέσου , θα ήταν υψηλή όλοι το ανέμεναν.Κανείς δεν περίμενε ότι  θα την ανακοίνωνε σε ζωντανή σύνδεση ο Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που στην Ελλάδα οι οικογένειες συνηθίζουν να βλέπουν τηλεόραση και να δειπνούν οικογενειακώς! Τα 2,4 δις που είπε με καμάρι ο Αμερικανός Πρόεδρος ότι θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ,πρέπει να κάθησαν πολύ βαριά σ΄ όσους παρακολούθησαν τις δηλώσεις Τραμπ-Τσίπρα.

Επειδή ο Τραμπ δεν μπορεί να λέει τίποτα τυχαία, προκαλείται εύλογο ερώτημα για την επιλογή του να μιλήσει για αγορά αεροσκαφών και από την Boeing. Πολλοί είπαν ότι ίσως να εννοούσε τα ελικότερα CHINOOK που παραλαμβάνει η Ελλάδα . Ο Τραμπ όμως μίλησε για αεροσκάφη  κι όχι για ελικόπτερα. Υπάρχει άλλη πρόταση από ΗΠΑ που βάζει στο παιχνίδι και την Boeing; Είναι εναλλακτική πρόταση στον εκσυγχρονισμό των F-16 ή θα λειτουργήσει παράλληλα μ΄ αυτόν;

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε μηνυμά του στο twitter έκανε λόγο για 1,1 δις για τον εκσυγχρονισμό και τα υπόλοιπα χρήματα μέχρι τα 2,4 δις τα δικαιολόγησε ως “βοήθεια”. Θα είναι αυτή η βοήθεια F-15;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης