Υποστηριξε το militaire
Breaking News Ιστορία
30/03/2017 | 00:01 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Οι Στρατηγοί του Εμφυλίου στην χειραψία της συμφιλίωσης!

Οι Στρατηγοί του Εμφυλίου στην χειραψία της συμφιλίωσης!

Η φωτογραφία είναι από τον Μάϊο του 1984. Οι δύο στρατηγοί του Εμφυλίου -που σαν σήμερα ξεκίνησε- σε μια ιστορική χειραψία. Θρασύβουλος Τσακαλώτος Στρατηγός της μιας πλευράς, Μάρκος Βαφειάδης της άλλης. Τα στρατεύματα του πρώτου επικράτησαν αλλά ο πόλεμος εκείνος,όπως όλοι οι εμφύλιοι δεν είχε νικητή. Η χώρα έχασε. Ανθρώπους πολλούς και χρόνια που θα ΄πρεπε να ΄ναι χρόνια δημιουργίας και έγιναν χρόνια καταστροφής.

Οι δυο τους χαιρετήθηκαν και είπαν δυο λόγια απλά:

Κάναμε λάθος τότε”,είπε ο Στρατηγός Τσακαλώτος και ο Βαφειάδης απάντησε “μάλλον στρατηγέ μου”. Και οι δυο είπαν : «Ήταν όλοι καλοί Έλληνες». Αλλά ήταν όλοι νεκροί από “σφαίρα αδελφική”…

Ένα χρόνο μετά ο Στρατηγός Τσακαλώτος είχε δηλώσει δημόσια ότι αισθανόταν τον Ανδρέα Παπανδρέου σαν αδελφό του! Πέθανε το 1989,την ίδια χρονιά που η ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έκανε κυβέρνηση μαζί με την Αριστερά που τότε είχε ηγέτες τον Χαρίλαο Φλωράκη και τον Λεωνίδα Κύρκο.

Κι όμως παρόλα αυτά,σήμερα μέσα στη μεγαλύτερη καταιγίδα που γνώρισε η χώρα,μετά από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο Πόλεμο που ακολούθησε κάποιοι εξακολουθούν να σκέφτονται ,να εκφράζονται και να συμπεριφέρονται σαν να μην έχει τελειώσει ακόμη ο αδελφοκτόνος πόλεμος.

Από τα παιχνίδια της ζωής είναι και το γεγονός ότι σήμερα υπουργός Οικονομικών μιας κυβέρνησης θεωρητικά έστω αριστερής είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ανιψιός του Στρατηγού…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης