Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
24/01/2017 | 06:24 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Οι λάθος ερωτήσεις για τον “χακί συνδικαλισμό” και οι ερωτήσεις που κανείς δεν τολμά

Οι λάθος ερωτήσεις για τον

Είναι εξαιρετικά άβολο την ώρα που το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει και να λύσει, να ασχολούμαστε με τον λεγόμενο “χακί συνδικαλισμό”. Για πάρα πολλά χρόνια το θέμα ήταν στον “αέρα”. Υποτίθεται ότι λύθηκε με νόμο και θα ησυχάζαμε. Στην Ελλάδα ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για οτιδήποτε όμως…

Ο Αντιπρόεδρος και τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε χθες μια ερώτηση με την οποία η στοχοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών είναι αναμφισβήτητη. Η ΠΟΕΣ απάντησε άμεσα και τέλος πάντων οι απαντήσεις θα δοθούν πιστεύουμε στη Βουλή.

Τι προκύπτει απ΄ όλα αυτά:

  1. Κάποιοι προσπαθούν να ελέγξουν τον λεγόμενο “χακί συνδικαλισμό”. Ο οποίος όσο κι αν φαίνεται απίστευτο στα πολλά χρόνια που εκφράζεται από τον ΣΥΣΜΕΔ, στη συνέχεια τις Ενώσεις Στρατιωτικών και κατόπιν την ΠΟΕΣ, δεν έχει φαινόμενα κομματισμού. Αν μας διαφεύγει κάτι ευχαρίστως να μας το θυμίσετε.
  2. Οι πηγές του τομεάρχη Άμυνας απ΄ ότι φαίνεται δεν τον έχουν πληροφορήσει σωστά.
  3. Η ΝΔ που έρχεται ή πιστεύει ότι έρχεται ξανά στην εξουσία θα πρέπει να αποφασίσει :
  • Θέλει ή δεν θέλει τον “χακί συνδικαλισμό”;
  • Αν η απάντηση είναι όχι δεν είναι κακό να το πει
  • Αν η απάντηση είναι ναι θα πρέπει να μας πει πως τον έχει φανταστεί. Ανεξάρτητο ή κομματικά ελεγχόμενο; Έχει κάποια ένσταση για την λειτουργία της ΠΟΕΣ; Έχει να τις καταλογίσει κομματική συμπεριφορά και δραστηριότητα;

4. Αναφέρεται στη δήλωσή του σε Αρχηγό Γενικού Επιτελείου που μετέθεσε στελέχη του επειδή “αντιτάχθηκαν” στην ΠΟΕΣ. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Οι “πηγές” τον παρασύρουν σε ατοπήματα. Εκτός αν συμφωνεί ότι οι στρατιωτικοί θα εκφράζουν τις απόψεις τους με τακτικές …γηπέδου σε ντέρμπι. Προφανώς θα συμφωνεί ότι όσοι εκφράζονται στις ΕΔ με τρόπο απρεπή ,πρέπει να ΄χουν και συνέπειες.

5.Έχει κάποια απάντηση στο ερώτημα, γιατί τρεις Ενώσεις Στρατιωτικών άρχισαν να κάνουν “αντάρτικο” στην ΠΟΕΣ αμέσως μετά από την μεγάλη νίκη με την απόφαση δικαίωσης των στρατιωτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Δεν είναι περίεργο; Ή μήπως δεν είναι για τη ΝΔ;

Προφανώς και είναι δικαίωμα του κάθε βουλευτή να ρωτά ότι θέλει τους υπουργούς της κυβέρνησης και να απαιτεί απαντήσεις. Να στηρίζει τις ερωτήσεις του όμως μόνο σε δημοσιεύματα τα οποία δεν συνοδεύονται από έγγραφες ή άλλες αποδείξεις των όσων ισχυρίζονται είναι μάλλον επιπόλαιο.

Με την ευκαιρία αυτή όμως κι αφού στη ΝΔ δεν έχουν θέμα να ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο με δημοσιεύματα θα προτείνουμε μια ερώτηση η οποία θα συνοδεύεται και από έγγραφες αποδείξεις. Έχει γραφτεί στο Militaire.gr ότι υπάρχουν στο στράτευμα, στρατιωτικοί που έχουν αμετάκλητα καταδικαστεί για αδικήματα που με βάση τους κανονισμούς των ΕΔ θεωρούνται ατιμωτικά. Παρόλα αυτά όχι απλά παρέμειναν στην υπηρεσία, αλλά εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα από συναδέλφους τους που δεν είχαν …ούτε κλήση από την τροχαία! Το γράψαμε,αλλά κανένας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βεβαίως δεν διαπιστώσαμε να καταθέτει καμία ερώτηση. Περίεργο; Οι καχύποπτοι λένε ότι κανείς δεν θέλει να ανοίξει αυτή η υπόθεση. Γιατί θα πάμε πολλά χρόνια πίσω, όταν κυριαρχούσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια είτε δεν “έβλεπαν” τις αμετάκλητες καταδίκες κάποιων ,είτε κάπου τις “καταχώνιασαν”. Και μάλλον δεν θέλουν να  πάνε τόσο πίσω και τόσο βαθιά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης