Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
22/07/2016 | 08:40 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ:Γιατί δεν πέρασαν οι τροπολογίες για τα στελέχη ΑΣΣΥ που μιλούν για ρατσισμό

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ:Γιατί δεν πέρασαν οι τροπολογίες για τα στελέχη ΑΣΣΥ που μιλούν για ρατσισμό

Μετά τη δημοσίευση του Militaire για το παρασκήνιο της τροπολογίας των ΕΜΘ, θα αναφερθούμε στην πρακτική του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων  ώστε να απαξιώσουν με σαθρά και ανυπόστατα επιχειρήματα, τις δύο τροπολογίες που αφορούσαν τους αποφοίτους των Παραγωγικών σχολών των Ε.Δ. του ν.2439/96.

Αν και υπογεγραμμένες κι αυτές από τον ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσα, δεν κατατέθηκαν καν. Όχι βέβαια λόγου κόστους,όπως λένε από τα Γενικά Επιτελεία , αλλά όπως λένε στελέχη της συγκεκριμένης κατηγορίας  για τους γνωστούς “ρατσιστικούς” λόγους.

Ας δούμε τι λέει το ΓΕΕΘΑ στην πρώτη τροπολογία.

  Σας υπενθυμίζουμε για να δικαιολογήσει την άρνηση του στην βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ, επικαλέστηκε ασχέτως την κατηγορία των ΕΠΟΠ μιλώντας για “ΙΣΟΝΟΜΙΑ”.

Δείτε παρακάτω τι σημαίνει “ισονομία αλά καρτ ΓΕΕΘΑ”:

tropologia1

tropologia2

  • Όπως μπορείτε να δείτε στην υποπαράγραφο β(1) με την ίδια πάγια τακτική αποπροσανατολισμού, το ΓΕΕΘΑ προσπαθεί να συγκρίνει ατυχέστατα, στελέχη ΑΣΣΥ που διέπει ο νόμος 2439/96, με στελέχη ΑΣΣΥ που διέπει ο ν.3883/10. Όπως ακριβώς έκανε με τους ΕΜΘ και τους ΕΠΟΠ που προαναφέραμε.
  • Στην υποπαράγραφο β(2) κόπτεται πάλι για το ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός στους πτυχιούχους ΑΕΙ και τους μη πτυχιούχους.
    Δεν μας λέει όμως ότι ΠΟΤΕ κανένα επιτελείο, όπως παράδειγμα το ΓΕΝ, που έχει μια ΝΟΘ Πλοιάρχου ΑΣΣΥ για πτυχιούχο, δεν έδωσε τη δυνατότητα σε έναν πτυχιούχο να προαχθεί με το ελάχιστο των χρόνων παραμονής, ώστε να μπορέσει να απολάβει το ευεργέτημα του νόμου. Αλλά την σύγκριση την κάνουμε όταν είναι να παραπλανήσουμε την πολιτική ηγεσία.
  • Και πάμε τώρα στην πραγματικότητα η οποία αποκρύπτεται εσκεμμένα, για να παραπλανήσει ακόμη μία φορά, αδικώντας παράφορα τα στελέχη του ΠΝ που αποστρατεύονται εδώ και χρόνια με 35 χρόνια ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους και κανένας, μα κανένας δεν έχει πάρει το βαθμό του Πλοιάρχου, όπως βλέπεται παρακάτω στα ΦΕΚ για τους αντίστοιχους ελάχιστους 9 του ΣΞ και 30 της Π.Α., να τον λαμβάνουν κάθε χρόνο από το 1996 μέχρι σήμερα, χωρίς να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ!!!!
  • Για τέτοια νούμερα αποστρατειών με 35 χρόνια ευδόκιμα μιλάμε, τη στιγμή που ξεκίνησαν στη εκάστοτε Παραγωγική σχολή πλέον των 400 μαθητών. Κι αντί να επιβραβευτούν τα λίγα εναπομείναντα αυτά Στελέχη, προσπαθούν να τα απαξιώσουν τελείως. 

Αυτή είναι η ισονομία σας κύριοι του ΓΕΕΘΑ και των ΓΕ;

Προαγωγή των Αντισυνταγματαρχών ΑΣΣΥ του ΣΞ σε Συνταγματάρχη που συμπλήρωσαν 35ετία το 2016 και κρίθηκαν ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους….

tropologia3

Προαγωγή των Αντισμηνάρχων ΑΣΣΥ της ΠΑ σε Σμηνάρχους, που συμπλήρωσαν 35ετία το 2016 και κρίθηκαν ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους….

tropologia5

Δεύτερη τροπολογία και αιτιολόγηση της άρνησης:

tropologia4

Εδώ βλέπετε τι σημαίνει υποκρισία.

  • Τα νομοθετημένα χρόνια που κάθεται σήμερα ένας απόφοιτος ΑΣΣΥ του ν.2439/96 στο βαθμό του Ταγματάρχη και αντίστοιχα, είναι τέσσερα (4), όπως ορίζει ο ίδιος νόμος και για τους αποφοίτους ΑΣΕΙ, μόνο που οι πρώτοι είναι στο τέλος της καριέρας τους και είναι 50 χρονών, ενώ οι δεύτεροι είναι στην αρχή τους και μόλις 33 ετών.
    Τώρα όσον αφορά ότι μόνο ελάχιστος αριθμός αποφοίτων ΑΣΕΙ προβλέπεται να προαχθεί στο βαθμό του Αντιστρατήγου, ενώ οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ φτάνουν όλοι!!!! (δείτε τα προηγούμενα ΦΕΚ, 9 του ΣΞ , 30 της ΠΑ, κανένα του ΠΝ) στον καταληκτικό του Πλοιάρχου, έχουμε να πούμε το εξής: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.
  • Μπορεί να μην φτάνουν όλοι οι απόφοιτοι ΑΣΕΙ στον διοικητικό βαθμό του Αντιστρατήγου, αλλά αποκρύπτεται δολίως ότι, ΑΠΑΝΤΕΣ της κατηγορίας αυτής, με  διοικητικές αποκαταστάσεις μέσω Ανωτάτων Συμβουλίων και Διοικητικών Δικαστηρίων που επιτρέπει ο νόμος -την περιβόητη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Στρατηγών και αντίστοιχα σε κάθε επιτελείο-  λαμβάνουν τη μέγιστη σύνταξη Αρχηγού, όταν οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ από τα 33 χρόνια υπηρεσίας, τερματίζουν την οικονομική τους προαγωγή, με μέγιστο τα 2/3 του ταξιάρχου, (ούτε καν ολόκληρο), αποστρατευόμενοι αυτεπαγγέλτως στα 35 χρόνια υπηρεσίας.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης