Υποστηριξε το militaire
ΘΡΑΚΗ
05/06/2017 | 13:28
Militaire News

Μαθήματα δημοκρατίας στη Θράκη από Τούρκο; Το πιο σύντομο…ανέκδοτο!

Μαθήματα δημοκρατίας στη Θράκη από Τούρκο; Το πιο σύντομο...ανέκδοτο!

Υπάρχει “Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης”! Έχει και πρόεδρο,τον κύριο της φωτογραφίας, δικηγόρο στο επάγγελμα. Τ΄ όνομά του Νετσμεττίν Χουσεΐν. Έχει πολύ θράσος και προφανώς διαβάζει τις συνθήκες και ειδικά αυτή της Λωζάννης όπως τον διατάσσουν οι ανώτεροί του… Έχει τόσο θράσος που κατηγορεί την Ελλάδα…για ρατσισμό στην Θράκη με αφορμή τον κατάπτυστο διαγωνισμό που πήγε να περάσει ο δήμαρχος Μύκης.

Αν ο Τούρκος δικηγόρος θεωρεί ότι αυτούς που εκπροσωπεί θίγονται ή καταπιέζονται τόσο πολύ υπάρχει εύκολη και γρήγορη εναλλακτική λύση: τα μαζεύουν και πάνε στην Τουρκία που ως γνωστόν…σφύζει από δημοκρατία! Ήδη κάποιους απ΄αυτούς που εκπροσωπεί ο Τουρκος δικηγόρος έχουν τη ρετσινιά του “φιλογκιουλενιστή”. Επειδή όμως η Τουρκία είναι κατά τα λεγόμενά του πολύ πιο…ανοιχτή χώρα ας πάρει τους “πελάτες” του στη “μαμά πατρίδα”. Στο κείμενό του ο τουρκοδικηγόρος χαρακτηρίζει φασίστα τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Έχοντας προφανώς χορτάσει “δημοκρατία” αλά τούρκα και ανόθευτο φασισμό από τον Ερντογάν ο τουρκοδικηγόρος κάνει…μάθημα σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Διαβάστε τι γράφει όπως το ΄χουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr:

H μειονότητα που ζει στην Δυτική Θράκη είναι ξεκάθαρα τουρκική. Η μητρική γλώσσα αυτής της τουρκικής μειονότητας είναι τα τουρκικά, ενώ επίσημη γλώσσα είναι τα ελληνικά . Την πραγματικότητα αυτή κανείς δεν μπόρεσε και δεν θα μπορέσει να την αλλάξει

Ο δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσεΐν-πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύη Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας, δημοσίευσε μια ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώθηκε και την έρευνα που άρχισε όταν o δήμος Μύκης του νομού Ξάνθη με έγκριση από την περιφέρεια δημοσίευσε προκήρυξη στην οποία έθετε ως υποχρέωση την γνώση της τουρκικής για την πρόσληψη ατόμων στα πλαίσια προγράμματος της Ε.Ε. για τα προβλεπόμενα να ιδρυθούν στους 22 δήμους της περιφέρειας  “Κέντρα Κοινότητας”.

Ο Χουσεΐν ανέφερε: Όπως όλοι γνωρίζουν ο δήμος Μύκης είναι μια τοπική αυτοδιοίκηση σε περιοχή που κατοικείται πλήρως  από ανθρώπους της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και εξυπηρετεί ανθρώπους της μειονότητας.Για αυτό τον λόγο με βάση την ομόφωνη απόφαση που πήραν τον Φεβρουάριο του 2017  ο δήμαρχος Τζεμίλ Καμπζά και τα μέλη του Δ.Σ για υποχρέωση γνώσης τουρκικής από την μία κοινωνική λειτουργό, την ψυχολόγο και την γραμματέα που θα απασχοληθούν στα υπό σύσταση ¨Κέντρα Κοινότητας¨, ετοίμασαν την προκήρυξη αφού νωρίτερα είχαν ρωτήσει και πάρει την έγκριση του ΑΣΕΠ και  της Διοικητικής Γενικής Γραμματείας.

Μετά από αυτή την νόμιμη διαδικασία και την συσταθείσα βάση της δομής της περιοχής προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού, οι δικαστικές αρχές παρακινηθείσες από την αντίδραση και τον θόρυβο που προκάλεσαν κάποιες εστίες του κακού, άρχισαν έρευνα κατά του δήμαρχου Μύκης Τζεμίλ Καμπζά.

Εμείς ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και πολίτες 1ης κατηγορίας της Ελλάδας, μέχρι σήμερα δεν ζητήσαμε και δεν πρόκειται να ζητήσουμε τίποτε άλλο πέραν των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από τα άρθρα 36-45 της συνθήκης ης Λωζάννης και από το σύνταγμα της Ελλάδας.

Καταγγέλλουμε την δικαστική έρευνα και την αντίδραση κάποιων  οι οποίοι κινούμενοι με φανατικά και ρατσιστικά αισθήματα αντέδρασαν στην προκήρυξη που ετοιμάστηκε με έγκριση από ανώτερες αρχές και στα πλαίσια μια νόμιμης διαδικασίας, σχετικά με το προσωπικό που θα υπηρετήσει κόσμο που είναι μόνο Τούρκοι.

Όπως έχουμε κραυγάσει πολλές φορές παλιότερα, βιώνουμε την θλίψη να βλέπουμε  πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας και το κυβερνόν κόμμα ΣΥΡΙΖΑ έχουν παραδώσει την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και τις τελικές αποφάσεις για αυτήν, στον κυβερνητικό του εταίρο τους φασιστικούς ΑΝΕΛ και στον πρόεδρο του Καμμένο.

Εγώ για μια ακόμη φορά δηλώνω πως η μειονότητα που ζει στην Δυτική Θράκη είναι ξεκάθαρα τουρκική. Η μητρική γλώσσα της τουρκικής μειονότητας είναι τα τουρκικά, ενώ επίσημη γλώσσα είναι τα ελληνικά . Την πραγματικότητα αυτή κανείς δεν μπόρεσε και δεν θα μπορέσει να την αλλάξει. Προσδοκία μας είναι να παύσει αμέσως η δικαστική δίωξη που άρχισε κατά του δημάρχου Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, να απασχοληθεί το προσωπικό που βάση της νόμιμης προκήρυξης θα ξέρει τουρκικά, ενώ δηλώνουμε σε όλη την κοινή γνωμη πως πάντα βρισκόμαστε δίπλα στον δήμαρχο Μύκης Τζεμίλ Καμπζά.¨

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης