Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Καμμένος κατά Βούτση για τις δηλώσεις περί Ορθοδοξίας!

Καμμένος κατά Βούτση για τις δηλώσεις περί Ορθοδοξίας!

ΥΕΘΑ εναντίον Προέδρου της Βουλής. Ο Πάνος Καμμένος με μηνυμά του στο twitter εκφράζει την αντίθεσή του σ΄ όσα δήλωσε ο Νίκος Βούτσης στην ΕΡΤ.

Τι είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Βουλής:

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, για την οποία όλοι πρέπει να εργαζόμαστε και να έχουμε ένα όραμα, να είναι του “Πατρίς θρησκεία οικογένεια” και του “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην τηλεόραση της ΕΡΤ και σημείωσε πως «η επαναφορά συνεχώς μιας ατζέντας η οποία παραπέμπει, σε τελευταία ανάλυση, σε βαθύτατα συντηρητικά αποτυπώματα του παρελθόντος δεν μπορεί να είναι η σημαία της μεταμνημονιακής Ελλάδας».

 Στην επισήμανση ότι ο ελληνικός λαός είναι Ορθόδοξος ο πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί» και παρατήρησε: «Στην Ελλάδα η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς παγκοσμίως σε σχέση με θρησκευτικές δοξασίες. Αλίμονο, όμως, δεν είμαστε ούτε ταλιμπάν, ούτε φονταμενταλιστές. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Δεν γεννιέται κανείς και πεθαίνει στο πλαίσιο ενός λαού ή εθνότητας και με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτυπωμένο πάνω του. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό Ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης