Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
23/11/2017 | 06:31 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Και τώρα θα γίνει του απορρήτου! Τα πυρομαχικά που δεν πουλήθηκαν και τα F-16 που δεν θα πουληθούν

Και τώρα θα γίνει του απορρήτου! Τα πυρομαχικά που δεν πουλήθηκαν και τα F-16 που δεν θα πουληθούν

Και τώρα θα γίνει “του απορρήτου”! Η κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης για την επιχειρούμενη πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, θα ΄χει σίγουρα ένα αποτέλεσμα: δεν πρόκειται από δω και πέρα να πουλήσουμε …ούτε βίδα. Πόσο μάλλον πυρομαχικά και πολύ περισσότερα …F-16 που φιλοδοξούσαμε να πουλήσουμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αν θα βγει κάτι άλλο απ΄ αυτήν την υπόθεση πολύ αμφιβάλουμε, εκτός βέβαια από άλλη μια “κοκορομαχία” στη Βουλή…

Μέχρι τώρα τσακωνόμασταν για τα όπλα που αγοράζαμε. “Ποιος τα πήρε, πως τα πήρε”…Τώρα διαπιστώνουμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο να πουλήσουμε όσα δεν μας χρειάζονται για να μαζέψουμε κάποια χρήματα…

Όποιοι “πελάτες” μας προτίμησαν μάλλον το ΄χουν μετανιώσει αφού “κρεμάστηκαν στα μανταλάκια”. Κι όσοι ελπίζαμε ότι θα ΄ρθουν μάλλον το ξανασκέφτονται. Αυτό είναι και το πιο σοβαρό αφού απ΄ ότι φαίνεται επειγόμαστε να πουλήσουμε τα F-16 Block 30 και η “πελατεία” όσο πάει και μειώνεται! Οι Κροάτες βαρέθηκαν να μας περιμένουν και θα πάρουν είτε μεταχειρισμένα F-16 από το Ισραήλ, είτε καινούργια σουηδικά Gripen. Μόνο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μας έμειναν…

Το χειρότερο είναι ότι η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας κλιμακώνεται όλο και πιο άσχημα και το “ξεκατίνιασμα” συνεχίζεται χωρίς τέλος.

Από χθες μας προέκυψε και το θέμα του απορρήτου με τα έγγραφα που έχει καταθέσει στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο οποίος να υπενθυμίσουμε πως είχε στην κατοχή του και την αναφορά του Ταξίαρχου, η οποία όμως ποτέ δεν είχε κατατεθεί!

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά:

Έχουμε πολλές φορές ασχοληθεί στο militaire.gr με το θέμα του απορρήτου.
Τι είναι απόρρητο και τι δεν είναι; Ορισμένα έγγραφα ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι απόρρητα. Κάποια άλλα “βαφτίζονται” απόρρητα επειδή έτσι βολεύουν.
Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο των εγγράφων που κατέθεσε ο Α.Λοβέρδος για να έχουμε άποψη σε ποια κατηγορία ανήκουν. Ωστόσο οταν ο ΥΠΕΞ κάνει δημόσια δήλωση περί απορρήτου, μάλλον πρέπει να δεχτούμε ότι υπάρχει θέμα.

Το απόρρητο, κακά τα ψέμματα, για πολλά χρόνια ήταν …αδειανό πουκάμισο.
Στα δημοσιογραφικά γραφεία από τα τέλη της δεκαετίας του 80 μέχρι και πριν μερικά χρόνια ήταν μεγάλη επιτυχία να φέρνεις απόρρητα έγγραφα, τα οποία δημοσιεύονταν!
Είχαμε όλοι “ποτιστεί” απ΄ αυτή τη “λογική”. Αυτό σταμάτησε σχετικά πρόσφατα.
Επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου, όπου κατηγορήθηκε ο Μιχάλης Καρχιμάκης αλλά και δημοσιογράφοι για κατασκοπεία! Συνεπώς εφόσον η λογική εφαρμογής του νόμου άλλαξε, θα πρέπει προφανώς να ισχύει για όλους και όχι ‘’α λα καρτ”. Αυτό λέει η λογική. Λογική; Ποιος την έχασε για να την βρούμε στην Ελλάδα θα πείτε. Ακόμη κι αυτό το θέμα θα γίνει αντικείμενο σκληρής πολιτικής σύγκρουσης. Στην Ελλάδα δυστυχώς αυτό που κυριαρχεί παντού και πάντα, είναι το κομματικό κέρδος. Τίποτα άλλο δεν είναι ισχυρότερο απ΄ αυτό. Γι΄ αυτό και είμαστε σε τέτοια χάλια.

ΥΓ. Για την άλλη υπόθεση με τις βόμβες που πουλήθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επανέλθουμε. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον …

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης