Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
02/11/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η Ελλάδα υπό θανάσιμη απειλή από την Τουρκία και οι ΕΔ από τους δανειστές!

Η Ελλάδα υπό θανάσιμη απειλή από την Τουρκία και οι ΕΔ από τους δανειστές!

Με 46 υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά, 707 αεροσκάφη, 1208 παραβιάσεις σε 10 μήνες, όλα δείχνουν ότι μια κρίση στο Αιγαίο μπορεί να προκύψει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ειδικά όταν όλες αυτές οι προκλήσεις συνοδεύονται από  ΝΟΤΑΜ και τις δηλώσεις του σουλτάνου Ερντογάν.

Πως, που και πότε θα εκδηλωθεί η κρίση κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει. Η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στην Τουρκία.

Με απλά λόγια η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει “απειλή”, ακόμη και με στρατιωτικά μέσα, για την κυριαρχία της και τα σύνορα της. Η ένταξή μας στην ΕΟΚ που έγινε Ευρωπαϊκή Ένωση και κατέληξε “χρηματοπιστωτικό ίδρυμα”, δεν μας εγγυήθηκε ποτέ την ασφάλειά μας.

Την ίδια ώρα που η χώρα βρίσκεται υπό απειλή από την χώρα τρομοκράτη που λέγεται Τουρκία, στο υπουργείο Οικονομικών οι υπάλληλοι των δανειστών ζητούν τα απίστευτα:

• Επιμένουν να ζητούν περικοπές 400 εκατομμυρίων από την Άμυνα!

• Επιμένουν στις παρεμβάσεις προς το χειρότερο για τα Ειδικά Μισθολόγια, χωρίς να συζητούν εξαίρεση των στρατιωτικών για λόγους που κι ένας ηλίθιος θα μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί.

Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ηλίθιους…Αντιθέτως.

Είναι αυτονόητο ότι αν υλοποιηθούν όσα ζητάνε οι δανειστές δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις.

Τόσο ο ΥΕΘΑ, όσο και ο ΑΝΥΕΘΑ το έχουν εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια στους “δικούς” μας στο υπουργείο Οικονομικών. Τους έχουν υποδείξει έναν, έναν τους κωδικούς με τα ισοδύναμα. Έχουν παρουσιάσει ένα σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας των ΕΔ κι άλλα πολλά. Λύσεις υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι ότι οι υπάλληλοι των δανειστών οτιδήποτε κι αν τους παρουσιάσεις, πάντα βρίσκουν κάτι για να το απορρίψουν. Δεν υπάρχει καμία καλή πρόθεση, αντιθέτως είναι προφανές ότι έχουν στοχεύσει το χώρο της Εθνικής Άμυνας για να τον διαλύσουν. Συμπεριλαμβανομένου  και της αμυντικής βιομηχανίας σ΄ αυτή την επιχείρηση.

Αυτό το επικίνδυνο παιχνιδάκι πρέπει κάπου εδώ να σταματήσει κι υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Όλα τα κόμματα να αποφασίσουν για μια φορά να πουν όχι στις απαιτήσεις των δανειστών. Και να το εννοούν. Τα …πεισματάκια, οι φιλοδοξίες, οι κομματικές και οι πολιτικάντικες επιδιώξεις, να μπουν στην άκρη. Τα παράπονα ότι “εσείς μας κάνατε σκληρή αντιπολίτευση θα δείτε τώρα” κι άλλα τέτοια επιπέδου νηπιαγωγείου στο θέμα των καταστροφικών απαιτήσεων των δανειστών στο χώρο της Άμυνας, πρέπει να σταματήσουν. Σήμερα, τώρα!

Από το να ζητά επιτακτικά η αντιπολίτευση τους κωδικούς που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στους δανειστές, είναι καλύτερο και χρησιμότερο για τη χώρα, να κάνει σαφές ότι δεν συμφωνεί σε καμία περίπτωση με οποιαδήποτε νέα περικοπή στις ΕΔ. Καμία! Ελπίζουμε ότι όλα τα κόμματα θα καταλάβουν έστω και τώρα, ότι από το να “κλείσει”  η χώρα και η άμυνά της  είναι προτιμότερο να μην κλείσει η αξιολόγηση…Μπορεί να σοκάρονται πολλοί απ΄  αυτή την άποψη, αλλά το σοκ που θα υποστούν όταν η χώρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει “γυμνή” την τουρκική επιθετικότητα, θα είναι απείρως μεγαλύτερο. Ας σοβαρευτούν λοιπόν κυβέρνηση και αντιπολίτευση κι ας “συνασπιστούν” έναντι των δανειστών και των εγχώριων εκπροσώπων τους. Αυτών που χρόνια τώρα λένε “έλα μωρέ τίποτα δεν θα γίνει με την Τουρκία”. Να που ήδη γίνεται…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης