Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Γιατί ο Ερντογάν είναι σαν “λιοντάρι στο κλουβί”; Δεν “παίζουν” την Τουρκία στη Μοσούλη!

Γιατί ο Ερντογάν είναι σαν

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου   το 1989, η ανθρωπότητα πίστεψε ότι έληξε ο Ψυχρός Πόλεμος. Σήμερα, μετά από 27 χρόνια βλέπει να διαψεύδονται τα όνειρα και οι ελπίδες της.

Όλα όσα συμβαίνουν στην Συρία δείχνουν ότι βρισκόμαστε ξανά στην έναρξη ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.  Δυο πόλοι εμφανίστηκαν στον ορίζοντα. Ρωσία-Ιράν, ΗΠΑ-Ευρώπη.  Βέβαια υπάρχουν εντός της Ευρώπη χώρες που φλερτάρουν με τη Ρωσία. Για παράδειγμα η Σερβία πραγματοποίησε για πρώτη φορά κοινή  στρατιωτική άσκηση (BARS-2016)  με τη Ρωσία.  Δίπλα στη Ρωσία βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα η Ουκρανία, η Γεωργία και η Αρμενία.

Ξεκίνησε η επιχείρηση “διάσωσης”  της Μοσούλης, όπου ζουν ένα εκατομ. Άραβες, Τουρκομάνοι, Κούρδοι, όλοι αιχμάλωτοι του  αιμοσταγούς Ισλαμικού κράτους.

Οι συμμαχικές δυνάμεις 63 χωρών θα απελευθερώσουν την πόλη. Πόσοι, όμως, άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους;

Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν να φέρουν ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία στη Μέση Ανατολή, αντ’ αυτού, όμως γέμισε ο τόπος νεκρούς και πρόσφυγες.  Περίπου οκτώ εκατ. Σύριοι εγκατέλειψαν την πατρίδα τους κι ένα εκατομ ιρακινοί ζουν το μαρτύριο της αναπηρίας τους.

Αντί της ειρήνης στρέφονται εθνικές ομάδες η μια εναντίον της άλλης. Σουννίτες πολεμούν τους Σιίτες,  Άραβες τους Τουρκομάνους, Τούρκοι τους  Κούρδους.

Οι Αμερικανοί δεν έφεραν ούτε τη δημοκρατία. Το ένα αυταρχικό καθεστώς διαδέχεται το άλλο. Αλλά και δημοκρατικές χώρες , όπως η Τουρκία μετατρέπονται σε ισλαμοφασιστικές.

Η Τουρκία δεν μετέχει στην επιχείρηση της Μοσούλης. Δεν την θέλει το Ιράκ.  Έχουν κακή εμπειρία από την “ειρηνευτική επιχείρηση” που έκανε η Άγκυρα στην Κύπρο.

Έτσι, ο μεγάλος σουλτάνος μοιάζει με λιοντάρι στο κλουβί. Η οικονομία της χώρας του πάει από το κακό στο χειρότερο. Η ισοτιμία δολαρίου –λίρας ξεπέρασε τις 3 μονάδες. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φωνάζει και να απειλεί τους πάντες και τα πάντα. Θυμήθηκε ακόμα και το Misaki Milli  τον εθνικό  όρκο του 1920 των Κεμαλιστών.  Από τη μια πολεμά και τη σκιά του Ατατούρκ, και από την άλλη υιοθετεί τα εθνικά του οράματα.

Ο Ερντογάν, όπως είπε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Άμυνας της Ρωσίας Klintsevic, θέλει να παίξει ταυτόχρονα  πιάνο μαζί   με αρκετούς ανθρώπους.  Φυσικά από ένα τέτοιο πιάνο δεν ακούγεται καμία μελωδία παρά μόνο θόρυβος.

Ναι, κ. Ερντογάν σταματήστε να κοροϊδεύετε το λαό σας λέγοντας “θα μετέχουμε και στις επιχειρήσεις και θα είμαστε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων” . Δεν σας θέλει κανείς στη  Μοσούλη. Σας ξέρουν καλά. Γνωρίζουν ότι όπου βάλετε το πόδι σας , στρογγυλοκάθεστε και δεν φεύγετε με τίποτα.  Δεν καταλάβατε ακόμα ότι η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με φωνές και απειλές;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης