Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Παραίτηση Α/ΓΕΣ! Στην Πορτογαλία ο Αρχηγός “τα βρόντηξε”

Παραίτηση Α/ΓΕΣ! Στην Πορτογαλία ο Αρχηγός

To πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA, αναφέρεται στην αποδοχή της παραίτησης εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Α/ΓΕΣ Στρατηγού Carlos Jeronimo από τα καθήκοντά του.

Το τηλεγραφημα αναφέρει:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Azeredo Lopes ανακοίνωσε πως έχει κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες αντικατάστασης του στρατηγού Carlos Jeronimo, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Πορτογαλίας. 

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο του Υπουργού Αμυνας Azeredo Lopes αναφέρει ότι μετά την παραίτηση, η οποία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «ξεκίνησαν από την κυβέρνηση οι κατάλληλες διαδικασίες για τον διορισμό του νέου Α/ΓΕΣ».

Η σχετική νομοθεσία του Οργανισμού των ΕΔ της Πορτογαλίας προβλέπει ότι οι επικεφαλής του προσωπικού των κλάδων, διορίζονται και παύονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με πρόταση της κυβέρνησης, για την οποία θα πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Πορτογαλικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε αυτό το πνεύμα, ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε την «εκτίμησή του για την προσωπική και επαγγελματική υπόσταση» στον στρατηγό Carlos Jeronimo, ο οποίος είχε αναλάβει το συγκεκριμένο καθήκον από διετίας:

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκφράζει την προσωπική και επαγγελματική εκτίμηση προς τον Στρατηγό Carlos AntonioCorbal Hernandez Jeronimo για την πολύτιμη συνεργασία κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του και για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει και θα συνεχίσει σίγουρα να προσφέρει στον στρατό ξηράς, στις ένοπλες δυνάμεις και στην Πορτογαλία», αναφέρει η δήλωση.

Ερωτηθείς από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Lusa, ο Εκπρόσωπος του Στρατού Ξηράς είπε πως «ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Πορτογαλικού Στρατού υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του για προσωπικούς λόγους».

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παραίτηση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού υποβλήθηκε δύο ημέρες αφότου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε ζητήσει διευκρινίσεις σε σχέση με δηλώσεις του Αναπληρωτή Δ/κτή της Στρατιωτικής Ακαδημίας αναφορικά με διακρίσεις κατά των ομοφυλόφιλων σπουδαστών. 

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης