Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Κίσινγκερ στο Κρεμλίνο είδε Πούτιν που σε λίγες ημέρες βλέπει Τραμπ!

Ο Κίσινγκερ στο Κρεμλίνο είδε Πούτιν που σε λίγες ημέρες βλέπει Τραμπ!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε σήμερα τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ στο Κρεμλίνο,μεταδίδει το Reuters.

Ο Κίσινγκερ βρισκόταν στη Μόσχα σ΄ ένα ετήσιο φόρουμ εμπειρογνωμόνων, διπλωματών και πολιτικών, αλλά προφανώς αυτό είναι η “κάλυψη” για τη συνάντηση με τον Πούτιν. Τι ειπώθηκε δεν έγινε γνωστό μέσω κάποιας ανακοίνωσης. Είναι προφανές ότι η συνάντηση γίνεται σε μια περίοδο με εξελίξεις απρόβλεπτες, ακόμη και στις ΗΠΑ.

Ο Κίσινγκερ συναντήθηκε τον περασμένο μήνα με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.  Πούτιν και Τραμπ αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των είκοσι στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα. Θα ΄ναι η πρώτη προσωπική τους συνάντηση από τότε που ο Τράμπ έγινε πρόεδρος.

Οι επαφές μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται υπό  εξέταση μετά από ισχυρισμούς των αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ για ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους .

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι, μιλώντας στο Reuters υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δηλώνουν ότι είναι απογοητευμένοι μέχρι στιγμής από τη  διοίκηση του Trump, που δεν μπόρεσε να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τη Ρωσία σε σημαντικά θέματα.

Λένε ότι το θέμα δεν είναι ο ίδιος ο Τραμπ, αλλά το περιβάλλον  εντός του αμερικανικού πολιτικού συστήματος.

Οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η ουσιαστική επαφή που έχει η Μόσχα με τη διοίκηση των ΗΠΑ είναι ελάχιστη.

Σύμφωνα με τους ρώσους αξιωματούχους, η Μόσχα είναι απογοητευμένη επειδή πιστεύει ότι ο διάλογος με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι καθοριστικής σημασίας για την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία και τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας που θα επιτρέψει στη Ρωσία να τερματίσει τη στρατιωτική της δέσμευση.

Ο Κίσινγκερ, ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Νίξον, δημιούργησε ένα ιδιωτικό δίαυλο επικοινωνίας με τον Ανατόλι Ντοκρίνι, τον Σοβιετικό πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, που οι ιστορικοί πιστεύουν ότι βοηθούν στη διευκόλυνση των εντάσεων του Ψυχρού Πολέμου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης