“Επίθεση στην παραμεθόρια περιοχή Νοεμπεριάν της επαρχίας Ταβούς της Αρμενίας, πραγματοποίησαν ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, ενώ η προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας είναι επικεντρωμένη στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού COVID 19”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. 

Την εποχή του κορονοϊού πολλοί κάνουν πολλά …

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη:

“Οι επιθέσεις των Αζερικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν στην παραμεθόρια περιοχή Νοεμπεριάν, της επαρχίας Νταβούς της Αρμενίας. Θύμα των πυροβολισμών των Αζερικών δυνάμεων ήταν ένας μαθητής δημοτικού της κοινότητας Βοσκεβάν, που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του και δύο Αρμένιοι στρατιώτες, που τραυματίστηκαν

Οι επιθέσεις αναχαιτίστηκαν από τις συνοριακές δυνάμεις, ενώ ο αρμενικός στρατός τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, για να αποκρούσει οποιαδήποτε νέα προσπάθεια εισβολής.

Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαία την χρονική συγκυρία, εφόσον σήμερα ολοκληρώνονται οι Προεδρικές και Κοινοβουλευτικές εκλογές στην Δημοκρατία του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της παγκόσμιας απειλής του κορωνοϊού, αλλά με υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τους εκλογείς. Οι εκλογές θεωρούνται σημαντικές για την απρόσκοπτη δημοκρατική λειτουργία του κράτους και είναι βέβαιο πως ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των πολιτών του Αρτσάχ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν, ενάντια στην Αρμενία και το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και καλούμε την Διεθνή κοινότητα να δει ξεκάθαρα την κυνική προσπάθεια στρατιωτικής κλιμάκωσης, που επιχειρεί για άλλη μια φορά το Αζερμπαϊτζάν, αγνοώντας επιδεικτικά τις εκκλήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες και του Πάπα Φραγκίσκου, για παγκόσμια κατάπαυση του πυρός, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που δοκιμάζουν τις αντοχές της ανθρωπότητας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016