Χαιρετίζω τη συμπλήρωση εφτά ετών κυκλοφορίας της συνεταιριστικής «Εφημερίδας των Συντακτών», μιας εφημερίδας που αναγεννήθηκε από τις «στάχτες» του κλεισίματος της «Ελευθεροτυπίας», και συγχαίρω όλους τους συντάκτες-συνεταίρους της για την άοκνη προσπάθειά τους να διατηρήσει ένα επίπεδο που σπανίζει στον σημερινό Τύπο, στον οποίο κυριαρχούν οι λίγοι γνωστοί επιχειρηματίες.

Εκτός, όμως, από όλους όσοι μοχθούν για την έκδοση της εφημερίδας, η επιτυχημένη κυκλοφορία της στηρίζεται στο πιστό αναγνωστικό της κοινό, χάρη στο οποίο η εφημερίδα έχει επιτύχει κάτι σπάνιο στην έκδοση εφημερίδων, δηλαδή το να μη έχει ούτε ένα ευρώ δάνεια από τις τράπεζες.

Πρόκειται για πραγματικό άθλο, αν ληφθούν υπόψη: η κρίση που περνά παγκόσμια και στην Ελλάδα ο Τύπος, το «κλίμα» που επικρατεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά και, φυσικά, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός εξαιτίας της εφαρμογής των μέτρων των μνημονίων τα τελευταία δέκα χρόνια, στην «καρδιά» των οποίων ξεκίνησε το επιτυχημένο «ταξίδι» της η εφημερίδα.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών», μέσα στο πλαίσιο του πλουραλισμού και της πολυφωνίας (βλέπε «Δεκάλογο της “Εφ.Συν.”» που δημοσίευσε ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στο φύλλο της 5.11.19), έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων μου από τις πρώτες εβδομάδες της κυκλοφορίας της μέχρι σήμερα (το πρώτο δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 8.12.2012) και, με την ευκαιρία αυτής της επετείου, εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την τιμή αυτή.

Εύχομαι η έκδοση της «Εφημερίδας των Συντακτών» να μακροημερεύσει και να γιορτάσει επετείους σαν τη φετινή για πολλά ακόμα χρόνια.

* Πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και καθηγητής της ΑΣΟΕΕ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016