Η φωτογραφία προέρχεται από τη σελίδα του Militaire.gr στο facebook. Είναι μήνυμα του facebook που …προειδοποιεί υποτίθεται τους αναγνώστες ότι το κείμενο περιλαμβάνει “μερικώς ψευδείς πληροφορίες”. Εμείς καλούμε τους αναγνώστες μας να διαβάσουν το κείμενο και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Έχουμε πάντα εμπιστοσύνη στην κρίση τους και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω.

Με το Facebook και τα “λάθη” του έχουμε πολλές φορές ασχοληθεί. Έχουμε αναφερθεί στο δυσδιάκριτο όριο της λογοκρισίας το οποίο συχνά δείχνει να περνά. Έχει “κατεβάσει” θέματα που συγκινούν τους πολίτες , αλλά ενοχλούν τους ισχυρούς.

Το Facebook επικαλείται “ανεξάρτητους οργανισμούς” με τους οποίους συνεργάζεται σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα έχει δώσει το…χρίσμα σε μια ιστοσελίδα που λέγεται “Ελληνικά HOAXES”. Επίσης έχουμε αναφερθεί .Κι όχι μόνο εμείς. Οι καταγγελίες που έχουν γίνει αλλά και ο προβληματισμός που υπάρχει για την συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει δημόσια προβληθεί από πολλούς.

Δεν θα ασχοληθούμε άλλο κι έχουμε γράψει και στο παρελθόν ότι δεν μας ενδιαφέρει ακόμη κι αν τα Ελληνικά HOAXES ασχολούνται κάθε μέρα μαζί μας και μας “κόψουν” από το Facebook. Δικαίωμα τους. Δικαίωμα μας όμως είναι να προασπίσουμε την δουλειά μας και θα το πράξουμε με όποια νομικά μέσα μας παρέχει η ελληνική Πολιτεία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016