Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος BARBAROS, βρίσκεται εν πλω προς την κυπριακή ΑΟΖ. Η θέση του στον χάρτη, όπως καταγράφεται αυτή την ώρα. Η Άγκυρα με την πλήρη ανοχή των Ευρωπαίων -κυρίως των Γερμανών- αλλά και της διοίκησης Τραμπ από την Ουάσινγκτον, από τη μία εμφανίζεται ως “η δύναμη που επιδιώκει διάλογο” προσφέροντας στην Αθήνα το απίστευτο: δεν ενεργοποιεί την ΠΑΡΑΝΟΜΗ Navtex που εξέδωσε για το Oruc Reis και εμφανίζεται ότι μας κάνει και χάρη!

Το θέμα είναι πως εμείς αντιμετωπίζουμε την τουρκική τακτική. Η επίκληση του διεθνούς δικαίου από μόνη της δεν έχει βοηθήσει και πολύ. Όπως και η αμυντική και αμήχανη στάση μας. Χειρότερο όλων όμως είναι το γεγονός ότι έχουμε ποντάρει πολλά αν όχι τα πάντα σε πρωτοβουλίες άλλων. Κι όταν αυτοί οι “άλλοι” είναι οι Γερμανοί δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να περιμένουμε.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016