Η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Άρτας,μιλώντας  στο ALPHA RADIO  και στη Μαρία Νικόλτσιου, επεσήμανε ότι “η Τουρκία εκτραχύνεται και η κυβέρνηση δίνει ραντεβού …το Δεκέμβριο! Η ΝΔ από την πατριδοκαπηλία πέρασε στην ακινησία”.

Τι είπε ο κ.Γεροβασίλη:

“Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και εμείς με πολύ μεγάλη ανησυχία πλέον. Η κλιμάκωση της Τουρκίας είναι επικίνδυνη. Και βεβαίως η Ευρώπη δεν φαίνεται διατεθειμένη να διαφυλάξει τα σύνορά της. Είχαμε και εχθές αναφορές αλληλεγγύης προς εμάς και αποδοκιμασίας προς την Τουρκία. Εισπράξαμε λοιπόν συμπάθεια και κατανόηση ξανά. Λεκτική! Κατώτερη των περιστάσεων!

Αυτό που είναι όμως πολύ ανησυχητικό, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έδειξε σχεδόν ικανοποιημένος (στην προηγούμενη Σύνοδο προ λίγων ημερών δήλωνε απόλυτα ικανοποιημένος) και σε μία αμήχανη τοποθέτησή του δικαιολόγησε την ΕΕ ότι δεν παίρνει και τόσο γρήγορα αποφάσεις. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς ένα κόμμα από την πατριδοκαπηλία πέρασε στην ακινησία, στο δεν κάνουμε τίποτα. Και απλώς περιμένει το Δεκέμβριο.

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παρούσας συγκυρίας. Έχουμε μία ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της χώρας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Πιστεύουμε -και έχει διατυπωθεί εδώ και μέρες- ότι η επέκταση στα 12 μίλια είναι μονόδρομος. Όταν αμφισβητούνται τα κυριαρχικά σου δικαιώματα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να ασκήσεις το δικαίωμά σου, όπως χαρακτηριστικά το διατύπωσε χθές ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ανοχή που δείχνουμε σήμερα ενδεχομένως δημιουργεί τετελεσμένο, πράγμα που η χώρα δεν πρέπει να ανέχεται, ούτε φυσικά πρέπει να συνομιλεί εκβιαζόμενη. Όμως το δεν κάνω τίποτα και αφήνω την Τουρκία να αλωνίζει δεν είναι η στάση που ανταποκρίνεται στα συμφέροντά μας. Η επέκταση στα 12 μίλια νοτίως της Κρήτης τώρα και βεβαίως με προοπτική επέκτασης και στην ανατολική Μεσόγειο δείχνει ότι η χώρα δεν απεμπολεί τα δικαιώματά της, αντιθέτως, εκπέμπει έτσι και ένα σήμα προς όλους και στην προκειμένη προς τον κ. Ερντογάν ο οποίος αυτή τη στιγμή με τη στάση και της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της Ευρώπης ενθαρρύνεται να ακολουθεί τη στάση που ακολουθεί.

 

Χθες, ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει με άδεια χέρια – Σήμερα πάει στον Έβρο να πουλήσει εθνική ασφάλεια. Η επικοινωνία δεν ισοφαρίζει την πραγματικότητα!

Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι γιατί πάει ειδικά σήμερα ο κ. Μητσοτάκης στον Έβρο; Το έργο έχει ξεκινήσει όπως γνωρίζουμε αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Μετά την χθεσινή αποτυχία στη σύνοδο Κορυφής, μετά την επιστροφή με άδεια χέρια, σήμερα πουλάει ασφάλεια!  Και βεβαίως κατά την άποψή του ο Έβρος είναι ένα πολύ καλό σημείο για να το κάνει. Ό,τι δεν έδωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης το δίνει σήμερα με ολίγη από Έβρο! Οι έλληνες πολίτες και αγωνιούν και παρακολουθούν. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν αυτό ο κ. Μητσοτάκης να το διαχειρίζεται με όρους επικοινωνίας! Αν είχε γίνει ο φράχτης, θα είχα καταλάβει την επίσκεψη. Εν πάσει περιπτώσει πωλεί εθνική ασφάλεια σήμερα ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν πέτυχε να το κάνει αλλιώς.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016