Διαξιφισμοί 

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

DEFEA

(Defense Exhibition Athens)

Είναι η εξελθούσα εκ του τάφου παλαιά, εξαιρετική επιτυχημένη έκθεση πολεμικού υλικού DEFENDORY την οποία έθαψε, αφού την ανασκολώπισε πρώτα ο σπουδαίος BENI, ολετήρας του ΥΕΘΑ. «Πότε θα εμφανισθεί;» 20-22 Ιουνίου 2019 (METROPOLITAN EXPO).

 • Ποιοι την ανέστησαν;

– Η μεγάλη εταιρεία Εκθέσεων RΟΤΑS (αρμόδιοι οικ. Α. Λαγουδάκης, Βας. Μπάρκας) ΣΕΠΚΥ (υπό την αιγίδα του ΥΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ)

 • Ήδη εμφανίσθηκε ως χορηγός στην ημερίδα EXPOSEC DEFENSE WORK 2019. Καλή πορεία!

Παντού ο κομματισμός και η αρπαχτή

 • Διαβάζω εκτεταμένη έρευνα στην Κ (07.05.19), για την χρεωκοπία των Γεωργικών Συνεταιρισμών που οφείλεται στον κομματισμό, φοροδιαφυγή, τον σκληρό συνδικαλισμό.
 • Χρέη: 850εκ.€ στην Αγρ. Τράπεζα, 580εκ.€ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 450εκ.€ τρ. Πειραιώς, 300εκ. € ΙΚΑ, 220εκ.€ Δημόσιο.
 • Πώς να περισσεύουν χρήματα για την Άμυνα, την Περίθαλψη. Ποιος τους έδινε ή τους δίνει σημασία… Υπεύθυνος: ΟΥΔΕΙΣ

Η Βουλή της Τετάρτης 08/05

(Αιδώς Αργείοι, Ηπειρώτες και Κρητικοί)

Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή καθενός χαμογελάει παρ’ το, λέγοντας, και συ.      Δ. Σολωμός (Εθν. Ύμνος 199)

 • Οικτρό το θέαμα και το ακρόαμα στη Βουλή από το ρεσιτάλ αδολεσχίας και ανευθυνότητας των κ. Κ. Μητσοτάκη και Α. Τσίπρα. Υπό τις κλαγγές των τουρκικών δοράτων…. «Πρέπει αμφότεροι να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες. Όνειδος για τη xώρα η οικτρή κοκορομαχία των δύο μονομάχων» σχολιάζει ο διαπρεπής δημοσιογράφος κ. Τάσος Παπαδόπουλος (Orgι.gr-06-05) και συμπληρώνει ο κ. Αλ. Παπαχελάς (Κ 12-05) «Η χώρα είναι βαθιά διχασμένη. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στη γειτονιά μας μεγαλώνουν ημέρα με την ημέρα ενόσω εμείς είμαστε απορροφημένοι με τα εσωτερικά μας..»
 • Ντροπή σας, ωρέ, ανεύθυνοι…

Ευροεκλογές!

Οι πολιτικοί είναι όπως τα baby-lino των μωρών. Πρέπει ν’ αντικαθίστανται συχνά γιατί βρωμάνε και ερεθίζουν.   Μπαλζάκ

Τι είναι Ευρωβουλή; Τι είναι το δίδυμο των ωραίων Ευρωπαϊκών πόλεων Βρυξέλλες-Στρασβούργο; Μην ψάχνετε. Είναι η γη της Επαγγελίας, η Εδέμ, ο Παράδεισος. Το όνειρο κάθε πολιτικάντη, κομματόθρεφτου, τυχοδιώκτη της πολιτικής σε άνθη του κομματικού θερμοκηπίου.

 • Μισθός 8.700€, μηνιαίως, 318€ ανά συνεδρίαση, 24.500€ μηνιαίως για συνεργάτες (ΣΣ Ήδη επώνυμος Ευρωβουλευτής που πλασάρεται πάλι η υποψηφιότητα του με τούμπανα από το κόμμα διώκεται γιατί «μασούσε» αποδοχές βοηθών του.  Η ελίτ προσπαθεί να το συγκαλύψει). 4.000€ μηνιαίως για πρόσθετα έξοδα, εισιτήρια business class κάθε Σαββατοκύριακο για τη χώρα καταγωγής, bonus εξόδου, σύνταξη, αμέτρητα ταξίδια κα, κα, κα.

Ιδού λοιπόν γιατί αυτός ο συνωστισμός, γιατί αυτός ο πόνος για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Πατρίδας από διαφόρους σκερβελέδες που τους πατρονάρουν τα κόμματα (ΣΣ ολίγοι, ελάχιστοι, ικανοί με αγνές προθέσεις και προσόντα υπάρχουν. Οι περισσότεροι είναι «ντενεκέδες ξεγάνωτοι» όπως θα τους ονόμαζε ο συμπατριώτης μου μακαρίτης Βαγγέλης Γιαννόπουλος). Ποιο είναι το κίνητρο; Το ΧΟΝΤΡΟ ΧΡΗΜΑ.

Αν  ρωτήσετε ένα ευρωβουλευτή τι έκανε στα πέντε χρόνια της θητείας του, πέραν της μαγευτικής ζωής του στην καρδιά της Ευρώπης, τα ακριβά εστιατόρια τα γοητευτικά μπιστρό, θα σας πει ότι υπέγραψε μερικές διαμαρτυρίες για την προστασία των πρασίνων αρκούδων των Καρπαθίων και της μπλε φώκιας της Βαλτικής κλπ. Για τον λόγο του αληθές, αντιγράφω (sic) τα πεπραγμένα «σπουδαίου» δημοσιογράφου Ευρωβουλευτού που τα βρήκα στο βιογραφικό του.

 • Παρών στα δύο πατριωτικά συλλαλητήρια της Αθήνας.(!!)
 • Πάντα κοντά στους πολίτες.(!!)
 • Εξάσκησα αποτελεσματική πίεση στις Βρυξέλλες κατά του BREXIT(!!).
 • Η υπογραφή μου, μία από τις πρώτες για την εκλογή Μητσοτάκη.
 • Σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα γεγονότα της 10ετίας του 80!!

Είναι να μην τρελαίνεσαι ή όχι;

Γι’ αυτό γίνεται το «έλα να δεις». Σκοτωμός. Των μεν των καρεκλοκενταύρων, να επανεκλεγούν, των δε να παραμερίσουν τους πρώτους.

Κανένα, μα κανένα κόμμα δεν φιλοδόξησε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο με κριτήριο ανθρώπινη ποιότητα, προσόντα, ικανότητα, ν’ αντιπαλέψεις το εξόφθαλμο αδιέξοδο της ΕΕ. Υστερία αυτοεξευτελισμού και αυτοκαταστροφής γράφει ο κ. Χρ. Γιανναράς (κος/ν5).

 • Πλάτειασα, όμως, και είναι ώρα να σας παρουσιάσω κορυφαίους υποψηφίους που πρέπει, οπωσδήποτε, να στείλουμε στην Ευρωβουλή. Για το καλό της Πατρίδας, βέβαια.
 1. Δημ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ)

Ο Επιλεγόμενος Monsieur Mitsos, o Ευρωπαίος, αφού ζει επί τόσα χρόνια στην Ευρωβουλή. Ο κ. ΔΠ είναι μορφωμένος μηχανικός, πολλά χρόνια στη μάχιμη αριστερά. Έχει ικανότητες. Από γλώσσα δεν νομίζω ότι πάει καλά. Λατρεύει από την γαλλική κουζίνα την sole meuniere (γλώσσα σωτέ). Είναι η γλώσσα που γνωρίζει καλύτερα. Έχει γοητευθεί από την dolce vita, la vie en rose της Κεντροευρώπης, το περίφημο café du temps perdu του Στρασβούργου, τα filets aux poivre. Από το 2003 Ευρωβουλευτής πάμπλουτος ήδη από μισθούς και προνόμια. Αδύνατον να ξεκολλήσει από το «μετερίζι» της Ευρωβουλής. Αντί να τον περιμαζέψει ο κ. Τσίπρας, να στείλει στην θέση του ένα νέο επιστήμονα, γλωσσομαθή, και να τον βάλλει να πιάσει από τα κέρατα ένα Υπουργείο, να το στύψει, να βοηθήσει την Κυβέρνηση και την Αριστερά τον ξαναστέλνει εκεί απ’ όπου ο καρεκλοκένταυρος Mr Mitso δεν εννοεί να ξεκολλήσει. Ψηφίστε τον.

 1. Παν. Κουρουπλής (ΣΥΡΙΖΑ)

Εκ μεταγραφής από τα βάθη του σκληρού ΠΑΣΟΚ. Αποτυχών Υπουργός, μέγας κομματάνθρωπος και ντόκτορ του πελατειακού συστήματος. Από γλώσσες γνωρίζει μόνο τις βοδινές, μοσχαρίσιες και της θάλασσας. Ουδέν προσόν για Ευρωβουλή. Η κορυφαία επιλογή Τσίπρα μετά τον προηγούμενο Ψηφίστε τον, θα διαπρέψει…

 1. Βαγγέλης Μεϊμαράκης (ΝΔ)

Ο Πατριάρχης του Παλαιοκομματισμού, άνευ ουδεμίας παιδείας. Γλώσσες οι ίδιες με τον Κουρουπλή. Ολίγα ελληνικά γνωρίζει καθώς επίσης τα «ελληνογαλλικά» που αφορούν σε βωμολοχίες. Διέλυσε την Άμυνα κατά το πέρασμα του από το ΥΕΘΑ. Αφήνω περαιτέρω περιγραφή του από την πέννα του κ. Σ. Κασιμάτη (Κ 17-04) VIBRATIM

Ο Βαγγέλας είναι ένας απλός άνθρωπος, δεν έχει αξιώσεις διανοούμενου. Οι μόνες διανοητικές ασκήσεις στις οποίες επιδίδεται είναι οι συζητήσεις σε καφενεία, διαδρόμους και όπου αλλού υπάρχουν πρόθυμοι για πολιτικολογία, καθώς και το τάβλι. Ο Βαγγέλας είναι αυτό που δείχνει: ένας πονηρός Ανατολίτης, που θέλει πάνω απ’ όλα την ησυχία του και το χουζούρι του. Ως εκ τούτου, είναι συναινετικός, κυρίως επειδή η συναίνεση είναι εύκολη, σε απαλλάσσει από το βάσανο της κρίσης και βοηθάει ώστε να τα έχεις καλά με τους περισσότερους. Πέραν αυτού, δεν αποκλείω να φιλοδοξεί την αναβάθμισή του από Βαγγέλα σε Ευάγγελο.

Αυτό είναι και ας μην αναζητούμε συνωμοσιολογίες ερμηνείες της φυσικής ελαφρότητας του προσώπου. Ο Μεϊμαράκης εκφράζει τη χωριάτα Ελλάδα, που θαυμάζει την αρπαχτή, που ποθεί λούσα και φιγούρα και ποσώς την απασχολεί το τίμημα με το οποίο αποκτώνται. Είναι η Ελλάδα που διψά για διεθνείς διακρίσεις, πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες, που συχνάζει στη Μύκονο και ακούει Ρέμο, που λατρεύει τα σελέμπριτις και αγοράζει με ύφος «μαϊμούδες» από τους μαύρους που απλώνουν σεντόνια στα πεζοδρόμια. Είναι η Ελλάδα που ανεβάζει το βιοτικό της επίπεδο παράγοντας συνταξιούχους που δεν δούλεψαν και αναβαθμίζει το μορφωτικό της γεμίζοντας τον τόπο με «ανώτατες σχολές». Η Ελλάδα που αδιαφορεί για κάθε είδους μακροπρόθεσμες επενδύσεις και ψάχνει παντού τις αρπαχτές.

 1. Nίκος Παπανδρέου (ΚΙΝΑΛ)

Η Αρχηγός Φώφη αφού εξασφάλισε μία έδρα στη Βουλή για τον Γιωργάκη Παπανδρέου Γ’ φρόντισε να βολέψει στην Ευρωλίστα τον Νικόλαο Παπανδρέου Δ’ ο οποίος θυμήθηκε την «εργασία» της οικογένειάς του στα 63 και αποφάσισε να σώσει, κι’ αυτός την Χώρα. Τον ρώτησαν: Τι δουλειά κάνεις; Παπανδρέου, απάντησε. Τι έκανε μέχρι τώρα ο Νικολάκης; Συγγραφέας, σύμβουλος, σχολιαστής. Καιρός να μπει σε Κρατικό Μισθολόγιο. Ψηφίστε τον.

 1. Φερονίκη (Νίκη) Τζαβέλλα (ΝΔ)
 • Μέλος της ΝΔ από το 1980
 • Διοικητής ΟΑΕΔ
 • Ευρωβουλευτής ΛΑΟΣ 2009-2014
 • Αντιπρόεδρος INTRACOM με εταιρεία σε πλήρη δράση (ΣΣ Ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη η υποψηφιότητα του κ. Π. Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ;)
 1. Μανώλης Μαυρομμάτης (ΝΔ)

Εκφωνητής Ρ/Φ αθλητικών γεγονότων με δύο, ήδη, θητείες στην Ευρωβουλή. Επανέρχεται πάλι στην λίστα, τιμής ένεκεν από τον κ. Μητσοτάκη, για να «ολοκληρώσει» το έργο του Ψηφίστε τον.

Έχω ακόμα στη λίστα μου μερικούς καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ποδοσφαιριστές, αγράμματους και εγγράμματους και άλλα «ευγενείς παιδιά» που έλεγε ο αξέχαστος Τσιφόρος.

Συμπέρασμα : Ας ψάξουμε καλά τις λίστες. Μακριά από γνωστά ονόματα «αγωνιστών» ή ευειδών κυριών με μοναδικό προσόν τα ωραία οπίσθια. Φτάνει!

Ανανέωση, όσο μπορούμε. Υπάρχουν νέοι επιστήμονες, μορφωμένοι με γλώσσα και ενδιαφέρουσα. Ας δείξουμε μία υπευθυνότητα ως ψηφοφόροι. Ο σοφός Λίνκολν, τ. Πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε πει : Με μία σφαίρα σκοτώνεις ανά άνθρωπο. Με μία ψήφο το μέλλον των παιδιών μας. Καλή κάλπη.

Και πάλι το Άγιο Φως

 • Πτέραρχος ΕΑ, από τους επωνύμους μου επεσήμανε το εξής: ως γνωστόν στις πτήσεις επιβατηγών αεροπλάνων απαγορεύεται αυστηρότατα, η μεταφορά παντός εύφλεκτου υλικού. Η λάμπα με το Άγιο Φως δεν είναι απλά εύφλεκτο αλλά φλέγον υλικό. Είναι, επομένως, εξεταστέο αν επιτρέπεται η μεταφορά της. Θα αντιλέξει κάποιος κάτι περί προστασίας ασφάλειας της πτήσεως από τις θεϊκές δυνάμεις. Δεν αντιλέγω αλλά και η Notre Dame του Παρισιού ασφαλώς θα είχε κάποια προστασία αλλά κάηκε η μισή. Τι λέει το ΓΕΑ; Μήπως οι άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες αλλά και η Καθολική αποφεύγει την αεροπορική διαδικασία γι’ αυτό;

Νέα κυρία στον χώρο της Ευρωπαϊκής Άμυνας

 • Μετά την αποπομπή του Βρετανού ΥΕΘΑ κ. Γκασιν Ουίλιαμσον, γιατί ήταν κουτσομπόλης και διέρρευσε πληροφορίες θεμάτων που συζητήθηκαν στο Υπ. Συμβούλιο, νέα ΥΕΘΑ ορίσθηκε η κυρία ΠΕΝΙ Μόρντον Τ.
 • Παλαιότερα, εδώ κι ενταύθα, οι προμηθευτές μάθαιναν τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για εξοπλισμούς, πριν ολοκληρωθεί η υπογραφή των πρακτικών.

Παράκληση προς την Εισαγγελέα κ. Ελένη Τουλουπάκη

 • Γνωρίζω ότι είσθε εντελώς απασχολημένη με τρέχουσα θέματα διαφθοράς, επείγοντα.
 • Γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν δύο φάκελοί έρευνας για τα ΑΩ της αγοράς των τελευταίων (12) Ε/Π APACHE και των Ε/Π ΝΗ90. Αν δεν απατώμαι την έρευνα είχαν αναλάβει οι συνεργάτες σας κ. Ζαμανίκου και κ. Τσιρώνης. Τι έγιναν αυτές οι υποθέσεις που από τα στοιχεία που διέθετα τότε, όζουν κυριολεκτικά; Ίσως να έκανα λάθος γι’ αυτό είσθε εσείς για να αποφανθείτε.
 • Απευθύνομαι σε σας γιατί ο αρμόδιος Υπουργός κ. Δ. Παπαγγελόπουλος έχει κατεβάσει τα ρολά.

Τι μου λέτε;

 • Ο γνωστός στη πολιτική ζωή της χώρας και τοποθετημένος σήμερα δεξιότερα της ΝΔ, κ. Τάκης Μπαλτάκος, Γεν. Επιτελάρχης του μεγάλου Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και γκαουλάϊτερ του στο ΥΕΘΑ, την ίδια εποχή (Αντωνομπένηδων) σε συνέντευξη του στο MILITAIRE (05.05) δηλώνει: Αν η Τουρκία τολμήσει να προκαλέσει στο Αιγαίο θα ηττηθεί.
 • Ερωτώμενος, περαιτέρω, διευκρίνισε ότι στηρίζει την άποψη του στην ύπαρξη των υποβρυχίων 214, τα οποία αξιοποιήθηκαν από τον ίδιο και τον κ. Σαμαρά (εποχή Αντωνομπένηδων).
 • Θα μου επιτραπεί να έχω αντιρρήσεις.
 • Διαθέτουμε υπέροχη ασφαλείας πυρός, στα Υ/Β αλλά υστερούμε δραματικά, σε φρεγάτες, κορβέτες και

Ο πόλεμος διεξάγεται σε αέρα, ξηρά και θάλασσα. Χρειάζεται άρτιος εξοπλισμός και σε μέσα ξηράς και αέρος.

 • Ο κ. Σαμαράς και εταίρος του ο κ. Ε. Βενιζέλος αδιαφόρησαν ΠΛΗΡΩΣ για εξοπλισμούς αλλά και το φρόνημα των στελεχών. Τους έγδαραν τους μισθούς και δεν προμηθεύθηκαν ούτε μία βίδα για συντήρηση. Επί των ημερών του Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χριστίδης κατήγγειλε τις αδυναμίες του ΠΝ δημοσίως. Δεν τα ενθυμίστε αυτά κ. Μπαλτάκο; Επί των ημερών σας, επίσης, αποκεφαλίσθηκαν τέσσερεις εξαιρετικοί Α/ΓΕΣ διότι «δεν συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις» της κλίκας.
 • Η αξιοποίηση των Υ/Β 214 έγινε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ με τιτάνιες προσπάθειες του τότε Α/ΓΕΝ (και νυν ΥΕΘΑ) κ. Ε. Αποστολάκη που ξεπέρασε κάθε όριο εφευρετικότητας και μεθόδευσης για να έχουμε σήμερα Υ/Β. Οι Αντωνομπένηδες περί άλλων ετύρβαζαν.
 • Αυτά και μένω. Φίλος ο Αντώνης φίλτατη όμως η αλήθεια.

Ελλάς – Τρελάς

 • Ενώ η ανεργία, κυρίως στον τομέα αποφοίτων Ανωτ. Εκπαίδευσης δεν ξεκολλάει από το 20% το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, με υπερηφάνεια, ότι οι εισαγόμενοι, εφέτος, στα Ανώτατα Εκπ. Ιδρύματα θ΄ αυξηθούν κατά 2000. Το κράτος προετοιμάζει μεθοδικά το προλετάριατο των πανεπιστημιακών ανέργων.
 • Η ΔΗΜΑΡ είναι το πλέον αποτυχημένο από τα αποτυχημένα κόμματα. Ανύπαρκτο. Διαλύθηκε από τον Φωτάκη τον οποίο περιμάζεψε ως λαβράκι ο ΣΥΡΙΖΑ και έμεινε ως…Αρχηγεύων ο κ. Θεοχαρόπουλος συνεργαζόμενος με την Φώφη που στις προηγούμενες εκλογές τον έβαλε στο Επικρατείας και εξελέγη άνευ σταυρού αριστείνδην.  Προ ημερών ο Αρχηγός Θεοχαρόπουλος διεμήνυσε στη Φώφη ότι επιθυμεί να ξαναμπεί στο Επικρατείας, αλλά η Αρχηγός απάντησε ότι η θέση είναι καπαρωμένη από τον Μπένι, που αν δεν κουρνιάσει δεν μπαίνει στο Κοινοβούλιο με τίποτα.
 • Οργίσθηκε ο Αρχηγός και με μικρά πηδηματάκια την «κάνει» στον ΣΥΡΙΖΑ όπου έλαβε ως bonus ένα Υπουργείο. Κι ο ίδιος έτριβε τα μάτια του. Μία ακόμη εικόνα της πολιτικής των ιδεών και των πεποιθήσεων εν Ελλάδι.
 • Γραμματείς, Φαρισαίοι, μετακλητοί, αλλά ταμένα αμετάκλητα φαύλοι.

Μετακλητοί : Αρχίσαμε από 100, έγιναν 200, οι Αντωνομπένηδες τους έκαναν 700. Ήρθε η αυτοαποκαλούμενη πρώτη φορά Αριστερά και τους έφθασε 2000! Αντί να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη και συμμάζεμα του βροντοσαυρικού κράτους.

 • Άδωνις (ΣΚΑΙ ….) «Ο Μητσοτάκης δεν έρχεται να πειράξει κανένα υπάλληλο που κάνει τη δουλειά του…» Έπεσε πανικός στην υπαλληλία. Ψαχνόντουσαν να βρουν πόσοι κάνουν την δουλειά τους.
 • Ένα ξεχασμένο πρόστιμο 1,5 δις € ξανάφερε στην επιφάνεια παράνομες επιδοτήσεις 2006-2014. Οι παράνομες επιδοτήσεις επεστράφησαν στην ΕΕ από το Δημόσιο Ταμείο από τον Π.Υ, από την τσέπη μας. Το πρόστιμο είναι η ποινή, η τιμωρία του αποτυχόντος κόλπου. Κορυφαία, βέβαια, αρπαχτή, τότε ΥΠ.ΓΕΩΡ (επί Κωστάκη) Σ. Χατζηγάκη που μοίρασε στους γεωργούς τις περιφέρειας του 500εκ€, παράνομα….

Όχι ο κ. Χατζηγάκης δεν έχει τοποθετηθεί από την ΝΔ στο Ευρωψηφοδέλτιο.

Απορίες

 • Προς τον κ. ΥΕΘΑ
 • Ο νέος Νόμος περί προμηθειών της ΕΔ την οποία κατάρτησε η ΓΔΑΕΕ, προς κατάργηση του Βενιζελικού εκτρώματος Ν3978/13, έχει, όπως πληροφορούμαι εξελιχθεί νομικά, έχει τεθεί σε διαβούλευση και έχει υποβληθεί στη Βουλή προ τριμήνου. Έκτοτε υπνώττει.
 • Ποιος ο λόγος, γιατί; Μήπως δεν πρέπει να στεναχωρηθεί ο κ. Ε. Βενιζέλος;

Προσφορά στο ΠΝ

 • Από τον εφοπλιστή κ. Παν. Λασκαρίδη, γνωστό πλέον για τα υλοποιημένα με πράξεις και όχι επεα-πτερόεντα, αισθήματα του προς το ΠΝ.
 • Δώρισε τέσσερα (4) Η/Ζ για εγκατάσταση σε φρεγάτα S συνοδευόμενα από εργαλεία, ανταλλακτικά, εκπαίδευση. Μπράβο κ. Λασκαρίδη. Παρακινείστε και συναδέλφους σας να κάνουν το ίδιο.
 • Η Καθημερινή (05-05) δημοσίευσε συνέντευξη μεγάλου Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία ο οποίος δήλωσε ότι πολλοί ομογενείς επιθυμούν να βοηθήσουν την άμυνα αλλά δεν γνωρίζουν σε ποιο φορέα ν΄ απευθυνθούν.
 • Ο τ. ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος είχε δηλώσει μια μέρα του περυσινού Νοέμβριου, ότι από 1-1-19 ιδρύει φορέα λογαριασμό για να συγκεντρώνει προσφορές για αγορά φρεγατών. Ο ίδιος, πρόσθεσε θα έκανε την έναρξη καταθέτοντάς

     ένα μηνιάτικο του. Λησμονήθηκε κι αυτό.

 • Έχω διαπιστώσει ότι αρκετοί επιθυμούντες να προσφέρουν κάτι, έχουν ερωτήματα σε ότι αφορά την Υπηρεσία που θα καταθέσουν. Διερωτώνται «κι αν πέσουμε σε κάποια κλίκα Άκη, Γιάννου, Σμπώκου κ.α, τι θα γίνει;» Έχουν άδικο;
 • Σημειώνω ότι όλοι, σχεδόν, οι Διευθυντές Εξοπλισμών από την εποχή Άκη και εντεύθεν είναι υπόδικοι!
 • Η σημερινή ΓΔΕΕ έχει δώσει επί 4 χρόνια εξετάσεις, διαφάνειας και πολύ καλών χειρισμών των εξοπλιστικών προγραμμάτων (όσα απέμειναν). Οι Πτέραρχος Κ. Βούρης, Ναύαρχος, Κυρ. Κυριακίδης, Στρατηγός, Δ. Μπλαλαφούτης με τους συνεργάτες τους έχουν αλλάξει άρδην την κατάσταση. Ακόμη και ο πολύ φειδωλός στους επαίνους ΑΝΥΕΘΑ κ. Π. Ρήγας έπλεξε το εγκώμιο της ΓΔΑΕΕ (ΛΑΕΔ 07-05-19 Exposec).

Η παράδοση του πρώτου αεροσκάφους P-3 ORION

 • Του ΠΝ έγινε με μεγαλοπρεπή τελετή την Παρασκευή 18 παρουσία όλης της Αμυντικής Ηγεσίας της Χώρας του Αμερικανικού Πρέσβη και μεγάλη εκπροσώπηση της αναδόχου εταιρείας L – MARTIN υπό του κ. Ν.Πλέσσα.
 • Στο έργο, πέραν της L-M, συμμετείχαν η ΕΑΒ και δύο ιδιωτικές εταιρείες: η γνώση ISI με τις εμπειρίες στον τομέα και άλλη μία Ελληνική (Joint Venture) των AEL. Και οι δύο, αν δεν απατώμαι, θα συμμετέχουν στον εκσυγχρονισμό των F-16, αν, άμποτε, γίνει.
 • Το εκσυγχρονισμένο Α/Φ θα έχει περιθώριο πτήσεων 15.000 Ω.
 • Προσδοκάται η αύξηση των ρυθμών προώθησης του εκσυγχρονισμού και των 5 ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν υπηρεσίες εγκαίρως και όχι κατόπιν εορτής.
 • Για ιστορικούς λόγους οφείλω ν’ αναφέρω ότι τα α/φ αυτά «ετάφησαν» μεγαλοπρεπώς από το δίδυμο των δύο Ευάγγελων (Μεϊμαράκη, Βασιλάκος), τους έκανε μνημόσυνο ο τρίτος Ευάγγελος της συμφοράς κι’ αυτός, Βενιζέλος και «αναστήθηκαν», πάλι από του Α/ΓΕΝ Ε. Αποστολάκη, ως συμφεροτέρα λύση.

Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛΛ)

 • Συγκλονιστικά νέα
 • Η Αρχηγός Φώφη αποφάσισε να βγει στο μπαλκόνι έχοντας αριστερά της τον Γιωργάκη Παπανδρέου Γ΄ και δεξιά της τον ΜΠΕΝΙ, του δύο βασικούς πυλώνες αλλαγής και ανανέωσης του Κινήματος. (ΝΕΑ 16.05)
 • Και στον μεν Γιωργάκη οφείλει Χάριτες γιατί ως Πρωθυπουργός την είχε διορίσει Αναπλ. Υπ. Υγείας και Αναπλ. Υπ. Παιδείας και ο ΜΠΕΝΙ Αναπλ. Υπ. Άμυνας στην, δεξιότατη, Κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων.
 • Σημειώνω ότι Γιωργάκης και Φώφη είναι, αναμφισβήτητα, τα κορυφαία μυαλά του ΚΙΝΑΛΛ. Ο Ευάγγελος που όταν πλησιάζει τους δύο αυτούς βγάζει εξανθήματα γιατί πάει από κοντά; Για να πιέζει τη Φώφη να τον τοποθετήσει στο Επικρατείας γιατί αλλιώς ο τ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα δει Βουλή. Γι’ αυτό δεν τολμάει να διεκδικήσει εκλογή με σταυρό…
 • Σε δεύτερη σειρά οι ανανεωτές, νέοι πολιτικοί που θα φέρουν αλλαγή! Καρχιμάκης, Τόνια, Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Κιγκέρογλου, Ρέππας κα.

 • Δώστε κύρος στην ψήφο σας. Μην επιτρέπετε στους φαύλους να την θεωρούν περίττωμα.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016