“Επιστρέφουμε στους στρατιωτικούς τα λεφτά που τους έκλεψαν”! Ο Π.Καμμένος στο Militaire για τα αναδρομικά

“Επιστρέφουμε στους στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, τα κλεμμένα, γιατί τα πήραν από την τσέπη τους”, λέει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για την απόφαση υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και της καταβολής αναδρομικών.

Ο ΥΕΘΑ στη συνέντευξή του στο Militaire.gr δίνει συγκεκριμένα παραδείγματα για τα ποσά που θα επιστραφούν στους εν ενεργεία στρατιωτικούς αλλά και στους απόστρατους.

Λέει ότι η καταβολή τους “θα αρχίσει άμεσα” και θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν σε βάθος διετίας όπως είχε γίνει με τα πρώτα αναδρομικά 2 ετών . “Εμείς θα δώσουμε αναδρομικά 4 ετών πολύ γρηγορότερα”, λέει.

Δηλώνει πως μέχρι το τέλος της τετραετίας “θα ‘χει προγραμματίσει την παράδοση οικιών που θα καλύπτουν το 90% των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των ΕΔ”.

Μιλά για το προσωπικό που “κράτησε όρθιες τις ΕΔ”.

Ανακοινώνει τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών νοσοκομείων και την ίδρυση και λειτουργία μαιευτικής και παιδιατρικής διακλαδικής κλινικής.

Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα ανακηρύξει ΑΟΖ εντός των επόμενων μηνών και γι΄ αυτό οφείλει να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις νέες ανάγκες που θα προκύψουν.

Μιλά για το προσφυγικό και την τεράστια συμβολή των ΕΔ στην αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά. Ο Π.Καμμένος αναγνωρίζει ως κίνηση καλής θέλησης την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, ωστόσο επισημαίνει ότι οι προκλήσεις συνεχίζονται και δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί εφησυχασμό.

Για τα Σκόπια είναι κάθετος και “επιθετικός”. Κατηγορεί Ζάεφ και Ντιμιτρόφ ότι προκαλούν τους Έλληνες με τις δηλώσεις που κάνουν και υποστηρίζει ότι η συμφωνία είναι πάρα πολύ πιθανό να μην προχωρήσει και πάντως είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους Έλληνες πολίτες. Για την εμπλοκή και τη θέληση των ΗΠΑ να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ο ΥΕΘΑ λέει πως “πρέπει να καταλάβουν τα Σκόπια ότι δεν είναι η “περιζήτητη νύφη” .

Τέλος για τα πολιτικά… Η αντιπαράθεση με ένα συγκεκριμένο τμήμα της ΝΔ είναι δεδομένη και ο Π.Καμμένος στο ερώτημα αν έχουν κοπεί οριστικά οι δεσμοί με τη ΝΔ απαντά: “Η ΝΔ είμαστε εμείς οι ΑΝΕΛ κι όχι αυτοί. Εμείς εκφράζουμε τις αρχές της ΝΔ”…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016