Ο  εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, επανέρχεται με δηλώσεις προσβλητικές για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την Ελλάδα, δείχνοντας ότι η Τουρκία επιδιώκει κλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, επιτιμά τον Μητσοτάκη για την χθεσινή ομιλία του σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, προβάλλει ισχυρισμούς για εγκλήματα του ελληνικού Στρατού και αναφέρει  ότι μας πέταξαν στο Αιγαίο κατά τον αγώνα της Ανεξαρτησίας το 1922.

Η κατάπτυστη, ανιστόρητη και προκλητική δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ μιας χώρας που έχει όχι ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο μαζικών σφαγών, αναφέρει ότι “αν η ελληνική ηγεσία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο Πέλαγος στον πόλεμο της ανεξαρτησίας, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ιστορία της”.

Στην ίδια δήλωση ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κάνει λόγο για “εγκλήματα πολέμου” προκαλώντας θυμηδία. Η Τουρκία που ακόμη και σήμερα κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου στη Συρία, έχει το θράσος να ψεύδεται με τέτοια θέματα.

Μετά απ΄ όλα αυτά μας καλεί να βαδίσουμε στο…μονοπάτι της ειρήνης και του διαλόγου!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016