Προσφυγικό-μεταναστευτικό και Θράκη: Ο Παν. Σγουρίδης μιλά για όσα συμβαίνουν στον Έβρο

“Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι”, είπε ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Έτσι είναι, γιατί όσοι έχουν την ευθύνη της φύλαξης τους, προσπαθούν με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν και με ανύπαρκτη βοήθεια από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Δεν θα υπενθυμίσουμε τι έλεγε πριν τις εκλογές. Πάντα έτσι γίνεται με την εκάστοτε αντιπολίτευση που γίνεται κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει σοβαρό. Όχι μόνο στα νησιά αλλά και στον Έβρο. Ένας πολιτικός που γνωρίζει την περιοχή όπως τη παλάμη του, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και για πάρα πολλά χρόνια βουλευτής, ο Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλά στο Militaire.gr για τη κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο και κρούει κώδωνα κινδύνου προς την κυβέρνηση. Την καλεί να μην σκεφθεί καν μεταφορά μεταναστών στη Θράκη και εξηγεί τους λόγους.

Ο κ.Σγουρίδης αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλά για τη στάση της Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ για το θέμα. Εκφράζει την άποψη -που θα συζητηθεί- ότι οι πληθυσμοί των μεταναστών και των προσφύγων δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο δυτικό τρόπο ζωής.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016