Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, στις οποίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπεύδει αδιαμαρτύρητα μέσα σε οργιώδες κλίμα προκλήσεων από τη γειτονική χώρα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξη του στην Καθημερινή λέει όχι στην πολιτική του κατευνασμού. Πολιτική που η σημερινή κυβέρνηση έχει υπηρετήσει με συνέπεια…

Ο κ.Σαμαράς τάσσεται κατά του διαλόγου με την Τουρκία, ακόμη και κατά της προοπτικής της Χάγης. Η Κύρα Αδάμ σε ρεπορτάζ της στο Militaire.gr ,αποκάλυψε τα “καλά κρυμμένα μυστικά των διερευνητικών” που οδηγούν στην Χάγη, αλλά με τρόπο που δεν εξυπηρετεί την Ελλάδα.

Ο κ.Σαμαράς προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι δεν θα ψηφίσει ούτε τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην συνέντευξή του παραπέμπει (όσον αφορά στην ενεργοποίηση της ρήτρας κοινής άμυνας της ΕΕ) στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο . Επαναλαμβάνει ότι “με πειρατές δεν κάνεις διάλογο” και επισημαίνει ότι μόνο με αποτροπή αντιμετωπίζεται η Τουρκία.

«Η έναρξη των διερευνητικών επαφών ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Η διεθνής κοινότητα δεν τιμωρεί μία χώρα την ώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται», λέει ο κ. Σαμαράς και προσθέτει ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει  σε πραγματικές συμφωνίες με πραγματικούς συμμάχους όπως με την Γαλλία με την οποία εκκρεμεί αμυντική συμφωνία”.

Ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί κριτική στην Γερμανία λέγοντας ότι «μόνο φιλικά δεν έχει φερθεί μέχρι τώρα στιγμής έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Και ούτε πολύ ευρωπαϊκά θα έλεγα».

Για την οικονομία προβλέπει ραγδαία επιδείνωση.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016