Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
18/11/2019 | 06:00 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

Όταν η λογική ηττάται στο ΓΕΝ! Η περίπτωση ΥΠΑΞ που μεγαλώνει μόνος του 3 παιδιά

Όταν η λογική ηττάται στο ΓΕΝ! Η περίπτωση ΥΠΑΞ που μεγαλώνει μόνος του 3 παιδιά

Κατά καιρούς έχουμε ασχοληθεί με το μοναδικό Δικαίωμα που έχει το προσωπικό να παραπονιέται ή να ζητά την βοήθεια της Υπηρεσίας, δηλαδή με το Συνταγματικό Δικαίωμα της Αναφοράς. Έχουμε εντοπίσει και αναφέρει τις «πονηριές» κάποιων διοικούντων της εκάστοτε διοίκησης, αιτήματα βοήθειας με αναφορά του άρθρου 15 των Διατάξεων Ναυτικού, να τα μετατρέπουν σε «Αναφορές Παραπόνων» του άρθρου 18, για να παίρνουν τον δρόμο των τριών βαθμών, ιεραρχικά έτσι ώστε μετά από μήνες αναμονής και αφού έχει εξουθενωθεί το προσωπικό να «κερδίζει» η διοίκηση με το γνωστό τέχνασμα και να επιμένει στις αποφάσεις της όπως έχουμε επισημάνει στο παρελθόν.

Για ακόμα μία φορά, το ΓΕΝ/Β΄Κλάδος – με τις υπό αυτού διευθύνσεις του –  δεν μας αφήνει περιθώρια να ασχοληθούμε με άλλα θέματα, παρά το γεγονός ότι από τις πολυάριθμες «ενέργειές» του, αποφασίζουμε να αναδείξουμε έναν μικρό αριθμό, γεγονός το οποίο αναφέρουμε για να αποφευχθούν κακές σκέψεις ότι ασχολούμαστε με κάποιους περισσότερο. Ας γίνει κατανοητό σε  κάποιους το γεγονός, ότι ΔΕΝ θα βρει τον μπελά του αυτός που δείχνει την φωτιά σε ένα σπίτι, αλλά αυτός που την έβαλε.

Πρόσφατα ήρθε στην αντίληψή μας η αντιμετώπιση ενός Υπαξιωματικού από το ΝΝΑ και βέβαια από τα γρανάζια του ΓΕΝ/ΔΚΒ, ο οποίος έχει τόσο την γονική μέριμνα όσο και την επιμέλεια των τέκνων του (ανάμεσά τους ανήλικο). Ζήτησε λοιπόν ο Υπαξιωματικός να συμπεριληφθεί σε διατάξεις μέριμνας της Πολιτείας μέχρι να ενηλικιωθεί τουλάχιστον το ανήλικο τέκνο, δηλαδή να επιλέξει το 8ωρό του στο Νοσοκομείο, έτσι ώστε μετά τις 15.00 να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του, καθώς όπως καταλαβαίνει ο μέσος συνετός άνθρωπος, μητέρα δεν υπάρχει στην οικογένεια.

Από εδώ και πέρα αρχίζει ο διοικητικός γολγοθάς στην άνοδο του οποίου δέχεται την γνωστή πια «Χρηστή Διοίκηση» των διευθύνσεων του ΓΕΝ/ΔΚΒ. Εξηγεί το στέλεχος με νομικά κείμενα την «κατάσταση» για την υπαγωγή του στις προβλέψεις της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, αλλά το ΓΕΝ ερμηνεύοντας την Υπουργική Απόφαση χωρίς τα εργαλεία της επιστήμης του Δικαίου (γραμματική / συντακτική / συστηματική / τελολογική ερμηνεία) «βλέπει» ότι μόνο «συζευγμένοι σύζυγοι» επιλέγουν 8ωρο εργασίας και όχι αυτοί στους οποίους ο άλλος σύζυγος «απουσιάζει»!! Με λίγα λόγια  δεν αντιλαμβάνεται – όπως προκύπτει από τα έγγραφα – ότι  δεν γίνεται το τέκνο που έχει δύο γονείς να απολαμβάνει περισσότερη προστασία από το τέκνο που έχει ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ κύριοι του ΓΕΝ/Β΄Κλάδου!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό, καθώς στις προσφυγές του ο Υπαξιωματικός εξηγεί λεπτομερώς λέξεις και έννοιες της Απόφασης τις οποίες δεν αντιλήφθηκαν τα όργανα που υπογράφουν την απόρριψη, η οποία δεν είναι μία αλλά τρείς (!!) καθώς το πρόβλημα του Υπαξιωματικού είναι τόσο μεγάλο που συνέχιζε με ενδικοφανείς προσφυγές έτσι ώστε να πάει στην Διακλαδική Επιτροπή Κοινωνικών Προβλημάτων που εξετάζει τις ενδικοφανείς προσφυγές όταν τα Γενικά Επιτελεία σου απορρίπτουν το αίτημα. (Υπάρχει η μαγική νομική έννοια «αναλογία» στο κείμενο που λύνει το πρόβλημα, αλλά δεν αξιοποιήθηκε είτε αμελώς είτε με δόλο από τα όργανα του ΓΕΝ/Β΄Κλάδου) Εδώ, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η προσέγγιση της αρμόδιας διεύθυνσης που υπάγεται στον Β΄Κλαδάρχη. Απαντάει, λοιπόν, το ΓΕΝ:  «Δεν σε αφήνουμε να πας παραπάνω, γιατί σε έχουμε βάλει σε μια ευεργετική διάταξη….και αφού σε βάλαμε σε κάποια (άσχετα αν δεν είναι αυτή που εξυπηρετεί το παιδί σου) θεωρούμε ότι δεν έχεις και λόγο να πας παραπάνω, δηλαδή στην Επιτροπή.!!». Καταλάβατε; Αντί αυτό να το γράψει η Επιτροπή το έγραψε η διεύθυνση του ΓΕΝ/ΔΚΒ, παρά το γεγονός ότι αν απορριφθεί αίτημά σου για υπαγωγή σε διάταξη, η προσφυγή σου θα εξετασθεί από την Επιτροπή, η οποία είναι και η αρμόδια να διαπιστώσει αφενός το νόμιμο του αιτήματός σου, αφετέρου το νόμιμο της απόρριψης του ΓΕΝ….!! Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα «πρωτόδικα όργανα» δεν αποφασίζουν ΠΟΤΕ για τα επόμενα και σίγουρα δεν σε φιμώνουν διοικητικά κατά την πρακτική που τελευταία διαπιστώνουμε.

Εννοείται ότι και το ΝΝΑ στο οποίο το ΓΕΝ μεταγγίζει την ευθύνη της επιλογής 8ώρου για τον Υπαξιωματικό, δεν πέτυχε την προστασία του τέκνου του προσωπικού του, καθώς με την σειρά του «εξοστρακίζει» την ευθύνη στο ΓΕΝ/Β΄Κλάδο, με αναφορά σε άρθρα της  σχετικής Απόφασης που είχαν ήδη αναθεωρηθεί!! Ο Υπαξιωματικός, εν τω μεταξύ, περιμένει βοήθεια για το ανήλικο τέκνο του από την Υπηρεσία, η οποία απαντάει «άλλα αντί άλλων»!

Πρόκειται για καταπάτηση απλών Συνταγματικών Δικαιωμάτων τα οποία, όπως φαίνεται, είναι ψιλά γράμματα για κάποιους, αν θυμηθούμε και κάποιες άλλες περίεργες «παρεμβάσεις» παλαιότερα οι οποίες προέτρεπαν να μην πηγαίνει ο κόσμος σε «έξωθεν» νομική βοήθεια ούτως ώστε να μην δυσκολεύεται η εφαρμογή της  «Χρηστής Διοίκησης», η οποία, όπως διαπιστώνουμε, «μοιράζεται απλόχερα» στα προβλήματα του προσωπικού. Τότε είχαμε μιλήσει για «διοικητική αυτοκτονία» όποιου φιμώνει το προσωπικό, η εξέλιξη του οποίου γεγονός μας «διέψευσε» καθώς ο τότε υπογράφων είναι σήμερα έτοιμος και υποψήφιος για μεγάλο άλμα στις κρίσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης