Πολύ θυμωμένος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ALPHA, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. Ο λόγος του θυμού οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν μέσα από το CHINOOK κατά τη διάρκεια της πτήσης του CHINOOK που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι.Πτήση που επιχείρησαν να παρενοχλήσουν οι Τούρκοι με δύο F-4.

Είπε ο κ.Κικίλιας:

«Όταν ο κ. Τσίπρας βγάζει φωτογραφίες με το κινητό του, να μας εξηγήσει πού βγάζει φωτογραφίες. Γιατί επρόκειτο για δύο εκπαιδευτικά F-4 μη οπλισμένα, σύμφωνα με ανώτατες πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που πετούσαν στα 5 μίλια. Στα 5 μίλια δε βλέπει κανείς, να τελειώνει το παραμύθι! Είναι ντροπή να γίνεται σε ένα τέτοιο θέμα επικοινωνιακή εκμετάλλευση!
Ρωτήστε όποιον έμπειρο πιλότο θέλετε να σας πει ότι στα πέντε μίλια δε μπορεί να δει κανείς ούτε στίγμα, όχι να μιλάμε και για αερομαχία.
Από άκρη ως άκρη της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολιτικά στη γωνία με τις παρελάσεις και το «Μακεδονία ξακουστή», ο κόσμος αντέδρασε υπερήφανα κατά της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών. Και επειδή δεν το αντέχει αυτό η κυβέρνηση, η απάντηση που έδωσε είναι οι φωτογραφίες του κ. Τσίπρα στα 8 χιλιόμετρα”.

Ουδείς αρνείται ότι ο πρωθυπουργός εκμεταλλεύθηκε επικοινωνιακά την προσπάθεια παρενόχλησης της πτήσης του από τουρκικά μαχητικά. Αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι προσπάθεια παρενόχλησης έγινε!

Δεν γνωρίζουμε ποιοι αεροπόροι ενημέρωσαν τον κ.Κικίλια περί “εκπαιδευτικών F-4”. Πιθανόν να ΄ναι αεροπόροι…εδάφους-εδάφους οι οποίοι περιφέρονται με γαλάζια περιβραχιόνια στο Μοσχάτο και  πιστεύουν στα σοβαρά ότι οι Τούρκοι έστειλαν…εκπαιδευτικά F-4 για να κάνουν ένα τέτοιο εγχείρημα! Μάλλον οι ίδιοι αεροπόροι εδάφους-εδάφους που δεν έχουν δει την Ελλάδα εκτός Αττικής θα του είπαν τα περί “άοπλων αεροσκαφών”. Προφανώς και ήταν άοπλα. Δεν ήθελαν να…καταρρίψουν το CHINOOK. Να περάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά από το ελικόπτερο ήθελαν. Τους σταμάτησαν οι δικοί μας αεροπόροι πολύ πριν και γι΄ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Για όλα τ΄ άλλα θα παραπέμψουμε στο άρθρο του Militaire.gr για τον κίνδυνο να “φάμε” αυτογκόλ στα ελληνοτουρκικά αν συνεχίσουμε να βάζουμε πάνω απ΄ όλα τη “διπολική” κομματική διαμάχη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016